لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۵

«تهدید تعدادی از کارگران هفت تپه به زندان» در صورت ادامه فعالیت های صنفی


اعتراضات کارگری در هفت تپه (عکس از آرشیو)
اعتراضات کارگری در هفت تپه (عکس از آرشیو)

گزارش ها از استان خوزستان حاکیست که هفت کارگر شرکت نیشکر هفت تپه در دادگاه شوش تهدید شده اند که در صورت،فعالیت های صنفی به زندان محکوم خواهند شد.

یک منبع مطلع با اعلام این موضوع به رادیو فردا گفت که طی دو هفته گذشته، هفت کارگر نیشکر هفت تپه دو بار از طریق پاسگاه محل احضار و به دادگاه معرفی شدند.

وی افزود: انها در دادگاه تهدید شده اند که در صورت فعالیت صنفی محکوم به تحمل زندان خواهند شد.

بر اساس این گزارش، قاضی دادگاه شوش بدون سئوال و جوابی به این کارگران گفته که در تحریک کارگران به اعتصاب و بستن جاده دست داشته اند.

این منبع آگاه همچنین به رادیو فردا گفت که قاضی به این هفت کارگر نیشکر هفت تپه گفته است که باید به مدت شش ماه، هر ماه به پایگاه نیروی انتظامی هفت تپه حاضر شوند و امضا بدهند.

او اضافه کرد به کارگران گفته شده است که در صورت اعتصاب همکاران شان و یا بستن جاده از سوی کارگران هفت تپه به چهار سال زندان محکوم خواهند شد.

این منبع آگاه در گفت و گو با رادیو فردا اشاره کرد که به کارگران اجازه دفاع داده نشده است.

پیشتر اتحادیه آزاد کارگان ایران خبر داده بود که علی نجاتی، کارگر اخراجی و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، از سوی اداره اجرای احکام دادگستری اندیمشک احضار شده است تا دوره زندان خود را سپری کند.

آقای نجاتی به شش ماه زندان محکوم شده است.

بر پایه این گزارش،‌ اتهامات علی نجاتی «ارتباط با فعالان خارج از کشور،‌ فعال کردن جنبش کارگری در شمال خوزستان، برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و مراسم روز جهانی زن در ۸ مارس، و برگزاری جلسات هفتگی سندیکای هفت‌تپه» بوده‌است.

قبل از آن هم سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه از بازداشت دستکم ۱۵ کارگر و احضار ۵۳ کارگر به دادگستری شوش خبر داده بود. کارگران زندانی در دو نوبت آزاد شدند و کارگران احضار شده به دادگستری نیز با سپردن فیش حقوقی و کفالت همکاران خود آزاد شدند.

هفت کارگر شرکت نیشکر هفت تپه در شرایطی از سوی قاضی دادگاه تهدید شده اند که دستمزد تیر، مرداد و شهریور صدها کارگر این شرکت پرداخت نشده است.

بر اساس گزارش ها، این موضوع به اداره کار ، اداره اطلاعات و نماینده مجلس اطلاع داده شده ولی اقدامی از سوی آنان انجام نشده است.

از زمان خصوصی سازی شدن شرکت نیشکر هفت تپه در اسفند سال ۹۴، شرایط کارگران این واحد بدتر شده و حقوق آنها با تاخیر پرداخت شده است.

این موضوع همراه با مشکلات تولید در نیشکر هفت تپه باعث شده است کارگران خواستار بازگردانده شدن مالکیت شرکت،به دولت شوند؛ خواسته ای که از سوی کارگران شماری از کارخانه ها از جمله هپکو و آذرآب در اراک مطرح شده است. با این همه، مقام های دولت حسن روحانی، بارها بر ادامه سیاست خصوصی سازی تاکید کرده اند.

XS
SM
MD
LG