لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۰۶:۵۷

مراسم تشییع و تدفین پاپ فرانسیس در واتیکان برگزار شد


محل برگزاری تشییع جنازه پاپ در واتیکان. شنبه ۶ اردیبهشت
محل برگزاری تشییع جنازه پاپ در واتیکان. شنبه ۶ اردیبهشت

مراسم تشییع پاپ فرانسیس، رهبر درگذشتۀ کلیسای کاتولیک، روز شنبه در واتیکان آغاز شد و با ورود تابوت پاپ به محل، جمعیت حاضر در میدان سنت پیتر آیین‌های مربوطه را آغاز کردند.

و ساعتی بعد، پاپ فرانسیس پس از مراسم تشییع در میدان سنت‌پتر، در کلیسای محبوبش در رم به خاک سپرده شد.

در واتیکان و در رم تدابیر شدید امنیتی به اجرا گذاشته شده و میدان سنت پیتر واتیکان که مراسم از آنجا آغاز شده در ساعت ۵:۳۰ بامداد به وقت محلی به روی جمعیت گشوده شد.

به گفته واتیکان، ۲۰۰ هزار نفر در مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس که روز شنبه در میدان سنت پیتر برگزار می‌شود، حضور داشتند.

در حالی که مقام‌های رسمی در مراسم حضور دارند، زندانیان و مهاجران تابوت او را به سوی کلیسا می‌برند؛ اقدامی که نشان‌دهندهٔ اولویت‌های دوران پاپی اوست.

تابوت چوبی سادهٔ او که تنها با صلیب و نشان پاپی تزئین شده است، توسط حاملان از راهرو اصلی کلیسای سنت پیتر به سوی میدان منتقل شد و مراسم تشییع آغاز شد.

کاردینال‌ها با ردای سرخ مسیر را احاطه کرده بودند و تابوت را تا میدان همراهی کردند؛ جایی که با تشویق حاضران، تابوت بالاتر برده شد.

برخلاف سنت‌های اخیر، پاپ فرانسیس در کلیسای جامع سانتا ماریا ماجوره (مریم مقدس باکره) به خاک سپرده می‌شود، جایی که مقبره‌ای ساده تنها با نام «فرانسیسکوس» در انتظار اوست.

بر اساس برنامه اعلام شده از طرف واتیکان، مراسم میدان سنت پیتر حدود ۹۰ دقیقه به طول خواهد انجامید.

رئیس‌جمهور ایالات متحده و همچنین ده‌ها تن از رهبران و مقام‌های ارشد کشورهای جهان برای شرکت در این مراسم به واتیکان رفته‌اند.

این نخستین سفر بین‌المللی دونالد ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری او به‌شمار می‌رود و همسر او، ملانیا ترامپ، نیز در این مراسم حضور دارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه در واتیکان
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه در واتیکان

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز شنبه در حاشیه مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس در رم دیدار کردند. این دیدار که حدود ۱۵ دقیقه در کلیسای سنت پیتر واتیکان طول کشید، به گفته استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، «بسیار سازنده» بوده و قرار است نشست دومی نیز برگزار شود. این ملاقات در بحبوحه تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ اوکراین و روسیه انجام شده است.

بنابر اعلام واتیکان، حدود ۵۰ رئیس دولت از جمله روسای جمهور آرژانتین (زادگاه پاپ فرانسیس)، فرانسه، گابن، آلمان، ایتالیا، فیلیپین و لهستان و نخست وزیران بریتانیا و نیوزیلند و همچنین بسیاری از اعضای خاندان‌های سلطنتی اروپا برای شرکت در این مراسم به رم رفته‌اند.

از طرف دولت ایران نیز عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای شرکت در این مراسم رهسپار رم شده است.

درگذشت پاپ فرانسیس؛ فراز و نشیب ۱۲ سال رهبری کاتولیک‌ها
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:52 0:00

مراسم تشییع پاپ‌های قبلی معمولاً طولانی‌تر بود.

آیین ویژه انتقال پیکر پاپ فرانسیس به تابوت چوبی شامگاه جمعه انجام شد.

پاپ فرانسیس شماری از سنت‌ها و رسوم کلیسایی را تغییر داد و آنها را آسان‌تر کرد؛ از جمله اینکه بر خلاف رسم چند صد ساله که پاپ درگذشته را در سه تابوت به‌هم‌پیوسته (از جنس چوب سرو، چوب بلوط و سرب) قرار می‌دادند، او خواسته است پیکرش در یک تک‌تابوت روی‌اندود حمل شود.

دفن او در کلیسایی بیرون از واتیکان نیز متفاوت با محل دفن پاپ‌های دیگر در بیش از یکصد سال اخیر است.

پاپ فرانسیس با ساده‌سازی آیین‌های واتیکان، مراسم خاکسپاری خود را از پیش طراحی کرده بود تا نقش پاپ را به‌عنوان یک خدمت‌گزار، نه یک شخصیت قدرتمند، برجسته کند؛ اقدامی که بازتابی از تلاش ۱۲ سالهٔ او برای اصلاحات ریشه‌ای در منصب پاپی و ساختن «کلیسایی فقیر برای فقرا» بود.

به گفته واتیکان، طی سه روز گذشته حدود ۲۵۰ هزار نفر به پیکر پاپ فرانسیس که در یک تابوت روباز در کلیسای سَنت پیتر قرار داشت ادای احترام کردند.

پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، اول اردیبهشت در ۸۸ سالگی درگذشت.

مراسم ۹ روزه سوگواری رسمی واتیکان تا ۱۴ اردیبهشت ادامه دارد و یکی از روزهای پس از آن، مجمع کاردینال‌ها برای انتخاب جانشین او تشکیل خواهد شد.

با درگذشت پاپ فرانسیس، گمانه‌زنی‌ها دربارهٔ جانشین او آغاز شده است. به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، از جمله نامزدهای مطرح، پیتر اِردو، کاردینال ۷۲ سالهٔ مجارستانی و اسقف اعظم بوداپست است.

او با سابقه‌ای قوی در کلیسای کاتولیک و ارتباطات گسترده با کلیساهای آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین، بخت قابل توجهی در کنگره انتخاب پاپ دارد. اردو که دیدگاه‌های محافظه‌کارانه‌ای دارد، روابطی محتاطانه با دولت محافظه‌کار ویکتور اوربان در مجارستان داشته و به‌دلیل رویکرد عملگرایانه‌اش، ممکن است به‌عنوان نامزد میانه برای ایجاد ثبات در واتیکان انتخاب شود.

XS
SM
MD
LG