لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۱

یک دانشجو به شش سال زندان محکوم شد؛ وضعیت نامناسب چند زندانی سیاسی


همزمان با انتشار گزارش‌ها درباره صدور حکم شش سال زندان برای سها مرتضایی فعال دانشجویی، گزارش‌هایی درباره ادامه اعتصاب غذای فرهاد میثمی و همچنین وضعیت نامناسب هنگامه شهیدی و آرش صادقی در زندان منتشر شده است.

براساس گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، سها مرتضایی دبیر صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران که در جریان اعتراضات دی‌ماه سال گذشته بازداشت شده بود، به شش سال زندان و دوسال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه‌ها و دسته‌جات سیاسی محکوم شده است.

این حکم در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاء الله احمدزاده صادر شده است.

سها مرتضایی همزمان با اعتراضات دی ماه سال گذشته به همراه ده‌ها دانشجوی دیگر بازداشت شده بود.

این حکم سنگین زندانی برای این دانشجو در حالی صادر شده که پیش از این وزیر علوم و مقامات این وزارتخانه از رایزنی با قوه قضاییه برای کاهش حکم دانشجویان بازداشت شده خبر داده بودند.

در ماه‌های گذشته همچنین تجمع هایی در اعتراض به این حکم‌ها برگزار شده بود. ۱۲۵ تن از استادان دانشگاه‌های مختلف ایران و ۶۸ تشکل دانشجویی نیز به صدور حکم های زندان طولانی مدت برای دانشجویان اعتراض کرده بودند.

روز دوشنبه همچنین گزارش‌هایی درباره وضعیت نامناسب تعدادی از زندانیان سیاسی منتشر شده است.

براساس گزارش‌ها اعتصاب غذای فرهاد مثیمی با وجود وضعیت نامناسب جسمی او ادامه دارد.

این فعال مدنی و پزشک ۴۸ ساله، روز نهم مرداد بازداشت شد و به گفته مادرش در اعتراض به بازداشت و «اتهامات ناعادلانه» از آن زمان در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

درهمین حال ژیلا بنی یعقوب روزنامه نگار روز شنبه خبر داده بود که آقای میثمی در تماس تلفنی از زندان اعلام کرده، فشار خونش شش روی چهار بوده و در بهداری زندان به او سرم تزریق شده است.

به گفته این روزنامه نگار، آقای میثمی اعلام کرده که از روز یک شنبه سرم را نیز نخواهد پذیرفت.

شکایت وکیل هنگامه شهیدی از قاضی پرونده

روز دوشنبه همچنین مصطفی ترک همدانی وکیل هنگامه شهیدی خبر داد که از قاضی پرونده موکلش به این دلیل که به صورت «غیرقانونی» وکالت او را قبول نکرده به دادسرای انتظامی قضات شکایت کرده است.

وی اضافه کرد:« به عنوان وکیل مدافع خانم شهیدی مراجعه کردم ولی قاضی دادگاه وکالتم را قبول نکرد».

آقای ترک همدانی گفت که پرونده خانم شهیدی به دادگاه ارسال شده و به همین دلیل او شامل تبصره ماده ۴۸ قانون جدید آیین دادرسی کیفری نمی شود. مقامات قوه قضاییه پیش از این اعلام کرده اند که فهرست «وکلای مورد اعتماد» قوه قضاییه تنها برای مرحله بازجویی زندانیان سیاسی و امنیتی است.

با این حال برخی از وکلا اعلام کرده‌اند که قوه قضائیه این قانون را «به دادگاه‌های بدوی، دادگاه انقلاب و حتی دادگاه‌های تجدیدنظر تعمیم داده» است.

دادستانی تهران روز پنجم تیر از بازداشت هنگامه شهیدی فعال سیاسی در جزیره «کیش» خبر داده بود.

روز دوشنبه همچنین دیدبان حقوق بشر خبر داد که آرش صادقی زندانی سیاسی که «به نوعی سرطان مبتلاست بدون تکمیل دوره درمان به زندان رجایی شهر کرج بازگردانده شد».

سازمان عفو بین‌الملل روز پنجشنبه ۱۴ تیرماه خواستار انتقال فوری آرش صادقی از زندان اوین به یک مرکز تخصصی سرطان شده و نوشته بود که وی« با تشخیص تومور استخوانی مواجه شده که ممکن است سرطانی باشد».

بر اساس خبرگزاری ایسنا، کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، وب‌سایت هرانا و فضای مجازی و رادیو فردا/ ا.م/
XS
SM
MD
LG