لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۰

انتقاد جنتی از روحانی و معترضان به حجاب پس از ابقا در مجلس خبرگان


آیت‌الله جنتی به تازگی از امامت جمعه تهران استعفا کرد، اما باقی سمت‌هایش را هم‌چنان حفظ کرده است.
آیت‌الله جنتی به تازگی از امامت جمعه تهران استعفا کرد، اما باقی سمت‌هایش را هم‌چنان حفظ کرده است.

درجلسه روز سه‌شنبه مجلس خبرگان رهبری، آیت‌الله احمد جنتی برای دومین سال به عنوان رئیس این مجلس انتخاب شد. احمد جنتی نخستین سخنرانی‌اش پس از ابقا را به انتقادی تند از دولت حسن روحانی اختصاص داد.

طبق گزارش‌ها، تنها تغییر چشمگیر در ترکیب هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری انتخاب عباس کعبی به جای قربانعلی دری نجف‌آبادی در سمت منشی هیئت رئیسه است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، احمد جنتی روز سه‌شنبه، ۲۲ اسفند، با ۶۶ رای بار دیگر به عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.

بر اساس این گزارش، محمود هاشمی شاهرودی با ۷۲ رای و محمدعلی موحدی کرمانی با ۷۰ رای به عنوان نایب رئیسان اول و دوم مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند.

در این جلسه، همچنین احمد خاتمی با ۵۰ رای و عباس کعبی با ۴۲ رای به عنوان منشی‌ هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری انتخاب شدند.

در انتخابات امروز هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، عباس کعبی جایگزین قربانعلی دری نجف‌آبادی شد.

تعداد نمایندگان مجلس خبرگان رهبری ۸۸ نفر است، اما اکبر هاشمی رفسنجانی و نصرالله شاه‌آبادی پس از انتخابات فوت شدند.

سال گذشته احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، با کسب ۵۱ رای به عنوان رئیس پنجمین دوره مجلس خبرگان انتخاب شده بود.

در این رای‌گیری، ابراهیم امینی ۲۱ رای و محمود هاشمی شاهرودی ۱۳ رای کسب کردند.

برخی رسانه‌ها و تحلیل‌گران، از ابراهیم امینی به عنوان نامزد مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری نام برده بودند.

در انتخابات هفتم اسفند ۹۴ احمد جنتی در استان تهران نفر شانزدهم یعنی آخرین نفر شده بود.

آقای جنتی در نشست روز سه‌شنبه مجلس خبرگان رهبری از دولت حسن روحانی انتقاد کرده و دولت او را متهم کرد که دارای مقاماتی غیرانقلابی است.

اوگفت: «آقای رئیس‌ جمهور نگذارید انقلاب دست نااهلان بیفتد؛ در دستگاه شما کسانی هستند که حداکثر انقلابی نیستند و حداقل با انقلاب فاصله‌ دارند.»

وی اضافه کرد: «در انتخاب افراد باید دقت شود چون برخی از این افراد به دنبال ثروت‌اندوزی هستند.»

آقای جنتی پیش از این نیز بارها از انتصاب تعدادی از اصلاح‌طلبان در دولت آقای روحانی انتقاد کرده بود.

نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی همچنین با اشاره به موضوعاتی مانند حقوق مقامات دولتی، مشهور به «حقوق های نجومی»، آنها را به «زندگی اشرافی» متهم می کنند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در نشست روز سه‌شنبه این مجلس همچنین اعتراض به حجاب اجباری را «نوعی ترویج فسق و فجور» خواند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، وی اضافه کرد: «باید جلوی کسانی که می‌خواهند تظاهر به فسق کنند و با رقصیدن و برداشتن روسری‌شان که در واقع برداشتن عفت و شرافت‌شان است محکم برخورد شود و جلوی‌شان گرفته شود.»

همچنین به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: «قبل از انقلاب در خیابان دختران مینی‌ژوپ‌پوش جوانان ما را فاسد می‌کردند که از بین رفتند و زنان باحجاب آمدند که مایه افتخار ما هستند، مواظب باشیم پسرها و دخترهایمان خراب نشوند.»

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه، ۱۷ اسفند، اعتراض‌ علنی به حجاب اجباری در تهران و دیگر شهرها در دو ماه گذشته را «کوچک و حقیر» خوانده و در عین حال از «طرح مسئله حجاب اجباری از دهان برخی خواص» انتقاد کرده بود.

یک روز بعد امامان جمعه چندین شهر ایران نیز بر اجرای «حکم حجاب» تأکید کرده و همزمان یک عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد که این «حکم» را «به کوری چشم مخالفان اجرا می‌کنیم».

اعتراض علنی به حجاب اجباری از دی‌ماه در ایران آغاز شد و تاکنون به بازداشت بیش از ۳۵ زن منجر شده است:‌ ویدا موحد، نرگس حسینی، اعظم جنگروی، شاپرک شجری‌زاده و مریم شریعتمداری از جمله زنانی هستند که بازداشت و پس از مدتی آزاد شدند.

شماری از چهره‌های سیاسی همچون مصطفی تاج‌زاده نیز با اجباری بودن حجاب مخالفت کرده و علیرضا بهشتی، فرزند آیت‌الله محمد بهشتی، نخستین رئیس دیوان عالی ایران پس از انقلاب، نیز گفته که پدرش مخالف حجاب اجباری بود و تا آخرین روز فعالیت خود در دادگستری حجاب را «اجباری» نکرد.

XS
SM
MD
LG