لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۸

شهیندخت مولاوردی: درباره بستن محل کار بهائیان مکاتباتی انجام شده است


شهیندخت مولاوردی می‌گوید بسیاری از «حقوق ملت» که در فصل سوم قانون اساسی ذکر شده «هنوز روی کاغذ مانده و اجرا نشده است»
شهیندخت مولاوردی می‌گوید بسیاری از «حقوق ملت» که در فصل سوم قانون اساسی ذکر شده «هنوز روی کاغذ مانده و اجرا نشده است»

شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیس جمهوری ایران در امور حقوق شهروندی، گفته است که درباره پلمپ محل کار بهائیان با مراجع ذی‌ربط مکاتباتی انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، خانم مولاوردی روز شنبه ۱۱ آذر در نشستی با عنوان «بررسی تحقق حقوق شهروندی» در تهران گفت: «درباره پلمپ اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهایی‌ها، استعلاماتی از معاونت حقوقی رئیس جمهور شده است و این بحث را از طریق حقوقی پیش می‌بریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم».

شهیندخت مولاوردی همچنین با اشاره به این که از طریق معاونت حقوقی ریاست جمهوری مکاتباتی با «مراجع ذی‌ربط» انجام گرفته است، گفت: «این بحث را ازطریق حقوقی پیش می‌بریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم. فکر می‌کنم به زودی به نتیجه برسد».

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
لینک مستقیم

خانم مولاوردی نامی از نهادهای مورد اشاره‌اش نبرده و فقط گفته است در انتظار پاسخ آنهاست.

در طول چهار دهه گذشته پیروان آئین بهایی در ایران با سرکوب‌های شدیدی روبه‌رو بوده و بجز احضارها و بازداشت‌های مکرر و همچنین ممانعت از تحصیل آنها در دانشگاه‌ها، محل کار آنان نیز در شهرهای مختلف توسط اداره اماکن بسته و مهر و موم شده است.

حسن روحانی شعارهای مربوط به «حقوق شهروندی» را از زمان نخستین کارزار انتخاباتی خود در سال ۱۳۹۲ مطرح کرد و سال گذشته نیز در مراسمی، متن موسوم به «منشور حقوق شهروندی» را امضا کرد. با این حال در طول ماه‌های اخیر انتقادها درباره اجرایی نشدن این منشور بالا گرفته است.

شهیندخت مولاوردی که حدود چهار ماه پیش به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی منصوب شد، در سخنان روز شنبه‌ خود با بیان این که بسیاری از «حقوق ملت» که در فصل سوم قانون اساسی ذکر شده «هنوز روی کاغذ مانده و اجرا نشده است» افزود: «اجرا شدن ۲۲ حق موجود در منشور حقوق شهروندی مطالبه‌ای عمومی ست.»

سرکوب بهائیان در ایران همواره با انتقادهای بین‌المللی روبه‌رو بوده و در تازه‌ترین مورد عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امورحقوق بشر ایران، در گزارش‌ی به مجمع عمومی سازمان ملل از «آزار و اذیت بهائیان در ایران» انتقاد کرد و بازداشت و محرومیت آنان از تحصیل را مصداق «نقض حقوق بشر» دانست.

به جز پیروان آئین بهایی، برخی دیگر از اقلیت‌های دینی در ایران، از جمله سنی‌ها و نوکیشان مسیحی نیز با فشارهای متعددی روبه رو بوده‌اند. وزارت خارجه آمریکا در تازه‌ترین گزارش سالانه خود درباره آزادی‌های مذهبی در جهان از این اقدام مقام‌های جمهوری اسلامی انتقاد کرد و کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل نیز با تصویب قطعنامه‌ای از جمله از تداوم نقض آزادی اقلیت‌های مذهبی ابراز نگرانی کرد.

شهیندخت مولاوردی در سخنان روز شنبه‌اش گفته است که از زمان تصدی‌اش در مقام جدید «مراجعات بسیاری در مورد حقوق اقلیت‌ها و انتصاب آنها به مسئولیت‌های دولتی» داشته است.

XS
SM
MD
LG