لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۱

افزایش احتمالی آمار قربانیان کرونا در ایران؛ عراق مرزها را بست


منابع غیررسمی مختلف از افزایش احتمالی شمار قربانیان ویروس کرونا در ایران خبر داده‌اند.

مقامات ایران تاکنون مرگ دو نفر در شهر قم را بر اثر ابتلای به این ویروس تایید کرده‌اند در حالی که پیش از این منکر هرگونه ابتلا به ویروس کرونا در کشور بودند.

اما روز پنج‌شنبه حسین نورانی‌نژاد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو حزب اتحاد ملت، روز پنج‌شنبه در شبکه‌های اجتماعی از مرگ یکی از بستگان خود خبر داد و عامل احتمالی این رخداد را ویروس کرونا عنوان کرد.

آقای نورانی‌نژاد در توییتر نوشت: «پسرعموی ۴۰ ساله من ساعاتی پیش در قم به دلیل ابتلای احتمالی به کرونا درگذشت. هنوز البته جواب آزمایش او نیامده، اما علایم کرونا را داشته است.»

وی در ادامه این توییت افزود به خانواده پسرعمویش توصیه شده که خاکسپاری جنازه در خلوت و بدون مراسم عمومی باشد تا زمانی که جواب آزمایش متوفی برسد.

در این میان وزارت بهداشت عراق طی بخش‌نامه‌ای ورود اتباع ایرانی به این کشور را تا اطلاع ثانوی منع کرده است.

رسانه‌های ایران نیز روز پنج‌شنبه گزارش داده بودند که عبور کامیون‌ها از مرزهای با عراق متوقف شده، اما یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق، این موضوع را «قویا» رد کرده و آن را «شیطنت رسانه‌ای» نامیده بود.

اکنون بخش‌نامه وزارت بهداشت عراق که منتشر شده، به صراحت می‌گوید ورود اتباع ایرانی به عراق یا سفر عراقی‌ها به ایران ممنوع است. این بیانیه همچنین می‌افزاید تنها هیات‌های دپلماتیک ایران می‌توانند وارد عراق شوند و پیش از ورود باید مورد معاینات پزشکی قرار گیرند.

وزارت بهداشت عراق در ادامه بخش‌نامه افزوده، عراقی‌هایی که در حال حاضر در ایران هستند و قصد بازگشت دارند، به مدت ۱۴ روز باید در مراکز پیش‌بینی‌شده، در قرنطینه قرار گیرند، ضمن آن که عراقی‌هایی هم که طی ۱۴ روز گذشته از ایران بازگشته‌اند، زیر نظر تیم‌های پزشکی قرار می‌گیرند.

انکار وجود مبتلایان به ویروس کرونا تا روز چهارشنبه در حالی است که طبق گزارش‌ها، هیچ کدام از قربانیان ایرانی نه به چین سفر کرده بودند و نه با چینی‌ها دیداری داشته‌اند و معلوم نیست منشا ویروس از کجا بوده است.

اخیرا نامه‌ای منتسب به وزیر کشور ایران در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که از سعید نمکی وزیر بهداشت می‌خواست هرگونه تایید ابتلا و قربانیان ویروس کرونا را به بعد از انتخابات مجلس موکول کند، موضوعی که سپس تکذیب شد.

همچنین به رغم دستور سه هفته پیش دولت برای توقف پروازها به چین، شرکت ماهان می‌گوید پروازهای مسافربری را متوقف کرده، اما پروازهای باربری و ارسال «کمک‌های انساندوستانه» به چین کماکان ادامه دارد.

چین دومین اقتصاد بزرگ جهان بعد از آمریکا است، و شرکت ماهان توضیح نداد که چین به چه کمک‌های انسان‌دوستانه‌ نیازمند است.

با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و گزارش‌های ایلنا، ایرنا و رادیو فردا؛ ف.ق/س.ن
XS
SM
MD
LG