لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۱

رسول‌اف: حضور فیلمم در اسکار به عنوان نماینده آلمان «تلخ و شیرین» است


محمد رسول‌اف پیش از اکران فیلمش در جشنواره کن تصویر سهیلا گلستانی و میثاق زارع، دو بازیگر اصلی فیلم، را در دست داشت
محمد رسول‌اف پیش از اکران فیلمش در جشنواره کن تصویر سهیلا گلستانی و میثاق زارع، دو بازیگر اصلی فیلم، را در دست داشت

محمد رسول‌اف، فیلمساز منتقد جمهوری اسلامی، می‌گوید حضور آخرین اثر سینمایی او، «دانه انجیر معابد»، در اسکار به عنوان نمایندهٔ آلمان اتفاقی «تلخ و شیرین» است؛ تلخ به دلیل وضعیت سرکوب و سانسور در سینمای ایران و شیرین به دلیل آنکه با این وجود، این فیلم در اسکار حضور یافته است.

آقای رسو‌ل‌اف یک‌شنبه چهارم آذر با اشاره به این‌که نمایندهٔ ایران در اسکار تنها از سوی نهادهای دولتی انتخاب می‌شود، در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه گفت: «غیر قابل تصور است که جمهوری اسلامی چنین فیلمی را به عنوان نمایندهٔ ایران به اسکار معرفی کند.»

این کارگردان با اشاره به محدودیت‌های ساخت فیلم در ایران در ادامه گفت: «جمهوری اسلامی اگر می‌توانست از ابتدا جلوی ساختن فیلم را می‌گرفت.»

با این حال محمد رسول‌اف که برای تبلیغ فیلمش در لس‌آنجلس حضور دارد با ابراز خوشحالی از این‌که این فیلم از سوی آلمان به اسکار معرفی شده، گفت: «این مانند روشن کردن یک چراغ است، نشانه‌ای برای همه فیلمسازانی که تحت فشار در سراسر جهان فعالیت می‌کنند.»

او همچنین با اشاره به فیلم «در آغوش درخت»، نماینده امسال ایران در اسکار گفت علاقهٔ چندانی به تماشای چنین فیلم‌هایی که «طبق قوانین سانسور در ایران ساخته می‌شوند»، ندارد، زیرا «این فیلم‌ها معمولا بسیار از واقعیت دور هستند» و در صورت تماشای آن‌ها احساس می‌کنید «به شعور شما توهین شده است».

«دانه انجیر معابد» به طور پنهانی در تهران و با حضور بازیگران و عوامل ایرانی ساخته شده، اما به‌عنوان محصول مشترک ایران، آلمان و فرانسه عرضه شده است.

داستان این فیلم در مورد خانواده یک قاضی در بحبوبهٔ اعتراضات «زن زندگی آزادی» است و در آن بازیگران زن حجاب اجباری ندارند.

به گفتهٔ آقای رسول‌اف این فیلم حاصل تجارب شخصی او از نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران است.

محمد رسول‌اف پس از ساخت مخفیانهٔ این فیلم و همزمان با تأیید حکم حبس علیه او در دادگاه تجدید نظر که به‌دلیل انتقاد مداوم از حکومت جمهوری اسلامی صادر شده بود، ایران را پنهانی ترک کرد.

شعبهٔ ۲۹ دادگاه انقلاب تهران اردیبهشت امسال این هنرمند ایرانی را به تحمل هشت سال حبس، شلاق، جزای نقدی و ضبط مال محکوم کرد.

محمد رسول‌اف در تیر ماه سال ۱۴۰۱ در پی امضای بیانیه‌ای با عنوان «تفنگت را زمین بگذار» بازداشت شده بود.

XS
SM
MD
LG