لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۵۵

مدیرعامل توانیر: قطعی برق دست‌کم دو هفته دیگر ادامه دارد


ظرفیت تولید برق ایران بیش از ۷۸ هزار مگاوات است که ۸۱ درصد آن با نیروگاه‌های حرارتی و ۱۵ درصد آن با نیروگاه‌های برق آبی تامین می‌شود
ظرفیت تولید برق ایران بیش از ۷۸ هزار مگاوات است که ۸۱ درصد آن با نیروگاه‌های حرارتی و ۱۵ درصد آن با نیروگاه‌های برق آبی تامین می‌شود

مدیرعامل شرکت توانیر از ادامه قطعی برق در ایران دست‌کم تا دو هفته دیگر به‌علت افزایش دمای هوا و مصرف خبر داد.

آرش کردی در برنامه ای تلویزیونی در روز یکشنبه ۲۴ تیر، اعلام کرد که از سال ۸۷ تاکنون ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی ایران «به این حادی نبوده است.»

به گفته آقای کردی، به‌ازای هر یک درجه افزایش گرما، ۱۵۰۰مگاوات به مصرف برق ایران اضافه می‌شود و با توجه به پیش‌بینی وضع هوا، قطعی برق دست‌کم تا دو هفته دیگر ادامه خواهد داشت.

رضا اردکانیان، وزیر نیرو به تازگی گفته بود با وجود قطع صادرات برق به کشورهای همسایه، پنج هزار مگاوات کمبود برق در ایران وجود دارد. این رقم حدود هفت درصد تولید برق ایران است.

به گفته مدیرعامل شرکت توانیر، زمان اوج مصرف تابستان سال گذشته، «بیش از ۵۵ هزار مگاوات برق مصرف می‌شد که این میزان هم‌اکنون به ۵۷ هزار مگاوات افزایش یافته است.»

این مقام مسئول، ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی ایران را ۱۴ درصد مجموع ظرفیت نیروگاهی ایران دانست و افزود که این نیروگاه‌ها پنج درصد برق ایران را تأمین می‌کنند.

آرش کردی با اشاره به کاهش نزولات جوی از سال گذشته تاکنون گفت که سال گذشته، تا ۹۵۰۰ مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی استفاده کردیم که امسال ظرفیت استفاده از آنها بیش از پنج هزار مگاوات کاهش یافته است.

رسانه‌های ایران روز ششم تیر خبر دادند که با اوج‌گیری مصرف برق، تهران و برخی از استان‌ها با قطعی برق مواجه شده‌اند و ذخیره برق نیروگاهی ایران برای «نخستین بار» صفر شده است.

وی یکی دیگر از مشکلات صنعت برق ایران را «عدم توازن در قیمت تمام‌شده و فروش هر کیلووات برق» عنوان کرد و گفت:‌ «قیمت تمام‌شده هر کیلووات برق ۱۱۰ تومان است در حالی که ما آن را کیلوواتی ۶۷ تومان می‌فروشیم».

سخنان وی درباره تاثیر کاهش بارندگی و خشکسالی و نیز مصرف نامتوازن در قطعی برق در نقاط مختلف ایران در حالی بیان شده که یک عضو کمیسیون انرژی مجلس در برنامه ای تلویزیونی، «اصلی‌ترین مشکل در وضعیت کنونی برق کشور را ضعف مدیریت» عنوان کرد.

بهروز نعمتی با اعلام ضرورت «اصلاح سیستم و مدیریت در صنعت برق» ایران گفت: در پنج سال اخیر تنها پنج‌هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق اضافه شده و در شبکه توزیع برق نیز ۱۷ درصد «هدر روی» وجود دارد.

کمبود برق و قطعی‌های اخیر همچون سایر مشکلات مبتلابه ایران، به دستاویزی برای جدال میان جناح‌های سیاسی در ایران تبدیل شده است و آنها یکدیگر را به علت وجود این مشکلات متهم می‌کنند.

از جمله مخالفان دولت حسن روحانی می‌گویند تعهدات دولت نسبت به پیمان‌نامه زیست محیطی پاریس موجب کاهش تولید برق در نیروگاه‌های برق شده است.

قطعی مکرر برق در هفته‌های اخیر در نقاط مختلف ایران، شهروندان و کسبه را دچار مشکل کرده است. از جمله خمیر برخی نانوایان در استان مازندران و شهرهای مریوان و خاش به‌علت قطعی ناگهانی برق، خراب شده و شماری از آنها خمیرهای خراب‌شده را در مقابل اداره برق شهرستان محل زندگی خود خالی کرده‌اند. تصاویر این اقدام نانوایان در شبکه های اجتماعی نیز منتشر شده است.

گزارش‌ها همچنین حاکی از قطعی برق بیشتر چراغ‌های راهنمایی و رانندگی همزمان با قطع برق شهری در شهرهای مختلف ایران است که مشکلاتی را برای رانندگان ایجاد کرده است. محمدرضا مهماندار، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران با تائید این موضوع، مسئولیت زیرساخت‌های کنترل این چراغ‌ها را سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد.

او همچنین خواستار تامین منبع برق مجزا برای چراغ‌های راهنمایی و رانندگی و یا اتصال آنها به انرژی خورشیدی شده است.

ظرفیت تولید برق ایران بیش از ۷۸ هزار مگاوات است که ۸۱ درصد آن با نیروگاه‌های حرارتی و ۱۵ درصد آن با نیروگاه‌های برق آبی تامین می‌شود. سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید انرژی ایران نیز کمتر از نیم درصد است.

اتلاف حدود ۱۰ درصدی برق به دلیل فرسودگی شبکه‌های انتقال یکی از مشکلاتی است که از حدود۲۰ سال پیش وجود داشته است.

قطعی دوباره برق در ایران در حالی رخ می‌دهد که در چند سال اخیر قطعی برق وجود نداشته است. پیشتر در دوره جنگ ایران و عراق، برق شهرهای ایران به طور مرتب قطع می شد تا اینکه مدتی پس از پایان جنگ این مشکل حل شد. در دولت اول محمود احمدی‌نژاد اما تولید برق ایران کاهش یافت و بار دیگر در فصل تابستان قطعی برق رخ داد.

خبرگزاری‌های تسنیم و ایسنا و منابع خبری/ ب.ب/ر.ب
XS
SM
MD
LG