لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۰

ایران اظهارات وزیر خارجه بریتانیا درباره نازنین زاغری را «مداخله‌جویانه» خواند


ایران روز شنبه ۱۵ دی اظهارات اخیر وزیر خارجه بریتانیا درباره نازنین زاغری، کارمند بنیاد تامسون رویترز را که در تهران زندانی شده است، «نابجا» و «مداخله‌جویانه» توصیف کرد.

نازنین زاغری در نامه‌ای مشترک با نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، روز پنج‌شنبه ۱۳ دی اعلام کردند که در اعتراض به نحوه رسیدگی به وضعیت درمانی خود در زندان دست به سه روز اعتصاب غذا خواهند زد.

به دنبال این رخداد جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، بار دیگر تاکید کرد که خانم زاغری، شهروند دوتابعیتی بریتانیایی - ایرانی «بی‌گناه» است و «باید به او جازه داده شود که به خانه‌اش بازگردد».

آقای هانت در توییتر با اشاره به فرزند خردسال نازنین زاغری که بیش از هزار روز است از حضور در کنار مادر خود محروم مانده است، نوشت: «چگونه مقامات ایرانی اجازه می‌دهند که یک مادر بی‌گناه به این نقطه برسد که راهی نداشته باشد جز این که دست به چنین اقدامی [اعتصاب غذا] بزند، آن هم فقط برای عدالت و دسترسی به مراقبت‌های پزشکی؟»

اما بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، با «ابراز تاسف» از گفته‌های جرمی هانت، وی را به قضاوت «عجولانه» و «مداخله در امور داخلی» ایران متهم کرد.

آقای قاسمی اظهار داشت: «متأسفانه وزیر خارجه انگلیس طی روزهای اخیر در چند نوبت در خصوص موضوعی که اصولاً ارتباطی به کشور متبوع وی ندارد، اظهاراتی عجولانه و نادرست مطرح کرده است که گویای عدم اشراف کافی ایشان به موضوع بوده و به ‌نوعی مداخله در امور داخلی یک کشور مستقل است.»

جرمی هانت حدود یک هفته قبل نیز حکومت ایران را متهم کرده بود که خانم زاغری را به منظور فشار دیپلماتیک بر لندن به گروگان گرفته است.

نازنین زاغری از فروردین ۱۳۹۵ تاکنون به اتهام تلاش برای سرنگونی جمهوری اسلامی در ایران زندانی‌ است. وی به پنج سال زندان محکوم شده است و مقامات جمهوری اسلامی درخواست‌های مکرر بریتانیا برای آزادی وی را نادیده گرفته‌اند.

در این حال سخنگوی وزارت خارجه ایران با طرح بحران‌هایی که برخی کشورهای خاورمیانه همچون یمن و سوریه را فرا گرفته است، از جرمی هانت خواسته که به جای پرداختن به این موضوع نگاهی به وضعیت این کشورها بیندازد.

به گفته وی، «دولت متبوع آقای هانت» به واسطه «حمایت از گروه‌های تروریستی و کشورهای متجاوز» در این بحران‌ها نقش داشته است.

ایران گروه‌های مسلح مخالف بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، را «تروریستی» می‌داند. حکومت اسد طی جنگ داخلی در این کشور از حمایت سیاسی و نظامی ایران و روسیه برخوردار بوده است.

از سویی ایران در جنگ یمن نیز از شورشیان حوثی حمایت می‌کند که صنعا را در اختیار گرفته‌اند، اما سازمان ملل دولت منصور عبد ربه هادی را دولت قانونی یمن می‌داند. کشورهای غربی ایران را به فراهم آوردن تسلیحات نظامی برای حوثی‌ها متهم می‌کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم، رادیو فردا؛ س.ن

XS
SM
MD
LG