لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۴

اعتراض ایران به میزبانی بحرین برای نشست ائتلاف نظامی خلیج فارس


سخنگوی وزارت امور خارجه ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز پنج‌شنبه میزبانی بحرین از نشستی در خصوص امنیت دریانوردی را محکوم کرد. در همین روز وزیر دفاع جمهوری اسلامی نیز «حضور نیروهای بیگانه» در منطقه را موجب ناامنی دانست.

به گزارش وب‌سایت رسمی وزارت خارجه، عباس موسوی، سخنگو، روز پنج‌شنبه، ۱۷ مردادماه، با اشاره به میزبانی «نشست‌های مشکوک و تحریک‌آمیز» در منامه، پایتخت بحرین، این گونه نشست‌ها را «اقدامی در جهت برهم زدن ثبات و امنیت منطقه و زمینه‌ساز مداخلات نیروهای فرامنطقه‌ای و رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج فارس» دانست.

چهارشنبه هفته گذشته، نمایندگان آمریکا و چندین کشور اروپایی به دعوت بریتانیا نشستی در بحرین برای تشکیل ائتلافی برای «تامین امنیت دریانوردی» در خلیج فارس برگزار کردند.

از سوی دیگر وزارت خارجه آمریکا دوشنبه هفته جاری با انتشار گزارشی پس از اشاره به آن که نمایندگان ۶۰ کشور، از جمله اعضای ناتو در قالب «گروه کاری ورشو» فوریه سال جاری نشستی پیرامون صلح و امنیت خاورمیانه برگزار کردند، خبر داد که قرار است در قالب همین گروه، نشست‌هایی جداگانه پیرامون موضوعات مختلف در برخی کشورها انجام شود، از جمله بحرین در روزهای ۲۱ و ۲۲ اکتبر،‌ دو ماه دیگر، میزبان نشست «امنیت دریایی و هوایی» خواهد بود.

طی اردیبهشت و خرداد سال جاری شش کشتی تجاری، از جمله دو نفتکش در آب‌های امارات و عمان مورد هدف قرار گرفت که عربستان، آمریکا و بریتانیا انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه گرفتند. آلمان نیز اعلام کرد تمامی شواهد علیه ایران است. ایران دست داشتن در این حملات را رد کرد.

آمریکا از چند ماه پیش ناو جنگی آبراهام لینکلن را به آب‌های جنوب ایران فرستاده و جنگنده‌های پیشرفته خود، خصوصا بمب‌افکن «بی ۵۲» را نیز در پایگاه‌های خود در خلیج فارس مستقر کرده است.

آمریکا خواستار تشکیل ائتلافی جهانی برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس است.

بریتانیا تاکنون رسما اعلام کرده است به این ائتلاف می‌پیوندد.

در پی توقیف نفتکش ایران در جبل‌الطارق، تحت حاکمیت بریتانیا، ایران نیز یک نفتکش بریتانیایی را در آب‌های عمان توقیف کرد.

بریتانیا نیز بعد از توقیف نفتکش «استنا ایمپرو» این کشور در آب‌های عمان توسط سپاه پاسداران، ناوشکن «دانکن» را روانه خلیج فارس کرده تا همراه ناو «مونتروز» مراقب تردد کشتی‌های بریتانیایی باشد.

آقای موسوی روز پنج‌شنبه مقامات بحرین را به «توقف تحرکات و اقدامات نابخردانه و اتخاذ رویکردی سازنده به جای ایفای نقش تدارکاتی در برگزاری چنین نشست‌هایی» فراخواند و گفت: «امنیت کشورهای منطقه غیر قابل تفکیک است و امکان برخورداری برخی از امنیت به بهای ناامنی دیگران وجود ندارد و انتظار می‌رود کشورهای منطقه با تدبیر و دوراندیشی مانع مداخلات تنش‌آفرین بیگانگان در منطقه شوند.»

در این میان سایت وزارت دفاع ایران گزارش داد که امیر حاتمی، وزیر دفاع، پنج‌شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با وزرای دفاع کویت، قطر و عمان با تاکید بر این که امنیت منطقه تنها توسط کشورهای منطقه قابل تأمین است و حضور نیروهای بیگانه نتیجه‌ای جز «ناامنی و بی‌ثباتی» به دنبال نخواهد داشت گفت: «ائتلاف نظامی که آمریکا به بهانه تأمین امنیت کشتیرانی به دنبال تشکیل آن است تنها موجب افزایش بیشتر ناامنی در منطقه خواهد شد.»

وی با اشاره به اخبار منتشره مبنی بر تمایل اسرائیل برای پیوستن به ائتلاف نظامی آمریکا در منطقه گفت: «چنین اقدام احتمالی بسیار تحریک‌کننده بوده و برای منطقه می تواند عواقب فاجعه‌باری به دنبال بیاورد.»

ییسرائل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، اخیرا با اشاره به طرح ائتلاف نظامی آمریکا در خلیج فارس، تنگه هرمز، تنگه باب‌المندب و دریای سرخ اعلام کرد اسرائیل «از جنبه‌های اطلاعاتی و زمینه‌های دیگری که دارای برتری نسبی است»، در این ائتلاف حضور فعال دارد.

منابع: وزارتخانه‌های خارجه و دفاع ایران، وزارت خارجه آمریکا، رادیوفردا/ ف. ق./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG