لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۱

استاندار اصفهان کمبود آب در این استان را «فلج‌کننده» توصیف کرد


محسن مهرعلیزاده مهم‌ترین مسئله استان اصفهان را کمبود آب توصیف کرده است.
محسن مهرعلیزاده مهم‌ترین مسئله استان اصفهان را کمبود آب توصیف کرده است.

استاندار اصفهان می‌گوید کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی در این استان شرایط «فلج‌کننده‌ای» را رقم زده و نگرانی‌هایی در مورد تأمین آب آشامیدنی پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت استان در فصل گرما وجود دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز جمعه ۲۴ فروردین اظهارات محسن مهرعلیزاده را بازتاب داده که گفته است، کمبود آب مهم‌ترین مسئله این استان است.

به گفته این مقام محلی، «وضعیت کمبود آب در استان فلج‌کننده است به طوری که تأمین آب آشامیدنی پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت استان در فصل گرم امسال به مرحله نگران‌کننده‌ای رسیده است».

ایران دوره خشکسالی شدیدی را تجربه می‌کند و این میان استان اصفهان شرایطی بسیار دشوار دارد چنانکه استاندار آن می‌گوید آبی که به حوزه زاینده‌رود سرازیر می‌شود به یک‌سوم کاهش یافته است.

با این حال محسن مهرعلیزاده نسبت به حمایت دولت از بخش کشاورزی اطمینان داده و گفته است که «بانک‌ها حق ندارند در این مقطع زمانی برای وام‌ها و قسط‌های عقب‌افتاده کشاورزان فشار بیاورند و باید در زمینه مهلت‌دهی و بخشودگی سود وام کشاورزان اقدام و توجه شود».

کشاورزان اصفهانی در هفته‌های اخیر تجمعات اعتراضی متعددی علیه سیاست‌های دولت در زمینه آب برگزار کرده‌اند که حق‌آبه زاینده رود را مطالبه می‌کنند.

بر اساس گزارش رسانه‌های رسمی دولت، سهم کلی حق‌آبه کشاورزان شرق اصفهان از زاینده‌رود حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب است، اما این میزان در سال‌های اخیر اختصاص نیافته است به طوری که سال گذشته تنها حدود ۴۰ درصد از ۱۰۰ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی شرق اصفهان، زیر کشت رفت.

در این حال نماینده شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی هشدار داده است که پنج میلیون نفر در استان اصفهان از مرداد ماه دیگر آب آشامیدنی در اختیار نخواهند داشت.

حسینعلی حاجی دلیگانی چندی پیش در سخنانی در مجلس، شرایط را اضطراری توصیف کرد و از رئیس‌جمهور خواست که جلسه‌ای فوری در این باره تشکیل دهد.

روز جمعه همچنین گزارشی از شرایط آب در سراسر کشور منتشر شد که گوشه‌هایی از بحران خشکسالی در کشور را نمایش می‌دهد.

این گزارش را خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده که عنوان می‌کند از مجموع ۱۷۷ سد مهم سراسر ایران، ۷۳ سد، ذخیره آبی کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت خود دارند.

بر پایه گزارش، ۳۳ سد کشور هم که ۲۵ درصد ظرفیت سدهای مهم را به خود اختصاص داده‌اند بین ۵۰ تا ۷۰ درصد ذخیره آبی دارند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری صدا و سیما، ایسنا و ایرنا؛ س.ن./م.ا.
XS
SM
MD
LG