لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۲

تهران: سازمان ملل تهدید اسرائیل علیه ایران را محکوم کند


ایران از سازمان ملل متحد درخواست کرد «تهدید» تلویحی اسرائیل علیه جمهوری اسلامی مبنی بر «محو شدن از صحنه روزگار» را محکوم کند.

این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی خود سال‌هاست که اسرائیل را با استفاده از عبارات مشابه تهدید می‌کنند.

نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل طی نامه‌ای به دبیرکل و شورای امنیت این سازمان نوشت که اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، علیه ایران در شهر دیمونا که تاسیسات هسته‌ای این کشور در آن قرار دارد، «تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی» است.

آن طور که در رسانه‌های داخل کشور آمده است، قرار است نامه جمهوری اسلامی به عنوان سند شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شود.

نخست‌وزیر اسرائیل روز هفتم شهریورماه گفته بود: «کسانی که ما را به محو کردن از صحنه روزگار تهدید کردند باید بدانند که خود را نیز در معرض خطر مشابهی قرار می‌دهند و به هدفشان نخواهند رسید.»

هرچند نخست وزیر اسرائیل به طور مشخص نام کشوری را بر زبان نیاورده، اما مقام‌های جمهوری اسلامی پس از انقلاب ۱۳۵۷ همواره به صراحت اسرائیل را به نابودی تهدید کرده‌اند.

با آغاز جنگ داخلی در سوریه و حمایت ایران و حزب‌الله لبنان از بشار اسد، تنش‌ها میان تهران و تل‌آویو افزایش یافته و اسرائیل در یکی دو سال‌ اخیر بارها مواضع نیروهای ایرانی و حزب‌الله لبنان در سوریه را مورد حمله قرار داده است.

در نامه تازه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت، «تسلیحات هسته‌ای» اسرائیل که تهران آن را رژیمی معرفی کرده که «سابقه‌ای طولانی در تجاوز، اشغال، نظامی‌گری، تروریسم دولتی و دیگر جنایات بین‌المللی» دارد، «بزرگ‌ترین تهدید برای صلح و امنیت منطقه‌ای» عنوان شده است.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل و از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که «در برابر اقدامات لجام‌گسیخته و تهدید هسته‌ای» اسرائیل، «موضعی قوی اتخاذ کند و آن را به تبعیت از مقررات بین‌المللی و منشور سازمان ملل وادار سازد.»

ایران همچنین از سازمان ملل خواسته علاوه بر این، تل‌آویو را «وادار کند تا به پیمان منع گسترش سلاح‌های سلاح هسته‌ای بپیوندد و برنامه هسته‌ای‌اش را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد.»

در این نامه، ایران به عنوان «قربانی تسلیحات کشتار جمعی و به طور مشخص سلاح شیمیایی» معرفی شده و آمده که اعضای سازمان ملل «نه تنها نباید این تهدید هسته ای را نادیده بگیرند، بلکه باید اقدام قاطعی جهت اطمینان از محو تمامی تسلیحات هسته‌ای آن به عمل آورند.»

به تازگی نیز یک وزیر اسرائیلی اعلام کرده که اگر ایران تصمیم بگیرد برنامه هسته‌ای خود را ادامه دهد با پاسخ «نظامی» روبه‌رو خواهد شد.

سخنان ییسرائیل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل، واکنشی بود به اظهارات علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که گفته ایران آماده ساخت سانتریفوژهای پیشرفته و افزایش غنی‌سازی اورانیوم است.

به گفته آقای کاتز، اگر ایران برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهد با «تهدید مستقیم آمریکا و متحدانش» روبه‌رو خواهد شد.

اسرائیل به عنوان یکی از منتقدان جدی توافق‌نامه هسته‌ای برجام، آشکارا از خروج آمریکا از آن استقبال کرده و از واشینگتن و نیز اتحادیه اروپا خواسته فشارها بر جمهوری اسلامی را افزایش دهند.

نتانیاهو تنها «امتیاز» این توافق‌نامه را «نزدیک کردن اسرائیل به دنیای عرب» عنوان کرده و آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل هم گفته که کشورهای عرب مدت‌ها است در گفت‌وگوها با اسرائیل «دیگر مسئله فلسطین و فلسطینیان را مطرح نمی‌کنند» و موضوع‌هایی مانند «خطرات ایران» و امنیت منطقه در صدر این گفت‌و‌گوها قرار دارد.

نخست‌وزیر اسرائیل بارها از کشورهای اروپایی به دلیل آن چه «دلجویی و امتیازدهی» به ایران نامیده، انتقاد کرده و خواستار پیوستن آنها به «اقدامات قاطع دولت دونالد ترامپ علیه رژیم ترور در تهران» شده است.

دولت آمریکا تلاش می‌کند که کشورهای دیگر را به سیاست اعمال فشار چند جانبه به ایران جلب کند و موج دوم تحریم‌ها علیه تهران را اواسط آبان به اجرا خواهد گذاشت که هدف اصلی آن متوقف کردن صادرات نفت ایران است.

منابع: خبرگزاری ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG