لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۷

خامنه‌ای تخصیص بودجه سنگین توسط مجلس برای «جهاد تبیین» را تایید نکرد


در پی تصویب بودجه یکصد میلیارد تومانی برای «جهاد تبیین» توسط مجلس که واکنش‌های منفی گسترده‌ای در پی داشت، علی خامنه‌ای اعلام کرد «تخصیص بودجه سنگین برای جهاد تبیین کار غلطی است».

رهبر جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه، ۱۹ اسفند، در دیدار با اعضای مجلس خبرگان در بیان دلیل این موضوع گفت: «اگر جهاد تبیین به‌درستی انجام نشود، دنیامداران حتی دین را هم وسیله‌ هوسرانی و شهوترانی خودشان قرار می‌دهند.»

آقای خامنه‌ای توضیح نداد که منظورش از «دنیامداران هوسران و شهوتران» که به بودجه «جهاد تبیین» دسترسی دارند، چه کسانی است، اما افزود: «تجربه گذشته نشان می‌دهد این بودجه‌ها غالباً هدر می‌رود.»

مخالفت رهبر جمهوری اسلامی با اختصاص بودجه برای «جهاد تبیین» در حالی است که مجلس ایران روز ۱۵ اسفند در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه ۱۴۰۱، با پیشنهاد الحاقی در تبصره ۶ موافقت کرد که بر اساس آن یکصد میلیارد تومان برای «مقابله با جنگ نرم و جهاد تبیین» به معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اختصاص یافت.

«جهاد تبیین» که رهبر جمهوری اسلامی بر آن تأکید دارد، بخشی از تبلیغات مذهبی و سیاسی گسترده حکومت ایران برای چیزی است که آقای خامنه‌ای آن را «مفاهیم عالی اسلامی» می‌نامد.

شیعه‌سازی و تقویت شیعه‌گری در میان جوامع دیگر کشورها نیز بخشی از این تبلیغات است که دستگاه‌ها و نهادهای پرشماری برای آن از بودجه عمومی استفاده می‌کنند.

اما مخالفت آقای خامنه‌ای با اختصاص بودجه به این مفهوم مورد علاقه‌اش با جنجال دیگری نیز همزمان شده است: ماجرای سفر کاترین شَکدَم،‌ خبرنگار یهودیِ فرانسوی، به ایران که اکنون به «نفوذ» در سطوح بالای حاکمیت در ایران متهم است.

چند سال پیش، علیرضا اعرافی‌، مدیر حوزه‌‌های علمیه سراسر کشور، در گزارشی به علی خامنه‌ای مدعی شد که جامعه المصطفی العالمیه حدود ۵۰ میلیون نفر را در سراسر جهان شیعه کرده و باید منتظر صد میلیون شیعه جدید -از غیر مسلمانان و مسلمانان- باشیم.

این در حالی است که سال گذشته، نتایج یک نظرسنجی که از سوی گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گمان) درباره «نگرش ایرانیان به دین» انجام شده بود، نشان داد که حدود نیمی از جامعه ایران از دین‌داری به بی‌دینی رسیده‌اند و فقط ۳۲ درصد جامعه خود را «مسلمان شیعه» می‌دانند.

رهبر جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه در بخش دیگری از سخنان خود در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری به وظیفه این مجلس اشاره کرد و گفت: «شرط تأثیرگذاری همه نهادهای قانونی از جمله مجلس خبرگان، عمل بر اساس وظایف و حدودی است که قانون اساسی برای آن‌ها مشخص کرده است.»

بر اساس اصول ۱۱۱ و ۱۰۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی، مجلس خبرگان رهبری وظیفه نظارت بر رهبری را نیز در کنار وظیفه انتخاب یا عزل و برکناری او بر عهده دارد، اما در ۳۲ سالی که از رهبری علی خامنه‌ای می‌گذرد تاکنون هیچ گزارشی از نظارت بر کار او منتشر نشده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های دولتی، احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، و ابراهیم رئیسی، نائب‌ رئیس مجلس خبرگان، نیز در ابتدای این دیدار گزارشی از نطق‌ها و نظرات نمایندگان مجلس خبرگان ارائه کردند، اما از محتوای این نظرات خبری منتشر نشده است.

XS
SM
MD
LG