لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۷

مقامات ایران مذاکرات موشکی با اروپا را تکذیب کردند


بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران

سخنگوی وزارت خارجه و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی سخنان وزیر خارجه فرانسه درباره مذاکره با ایران درباره برنامه موشکی‌اش را رد کردند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز یکشنبه، ۷ بهمن، در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت که برنامه موشکی جمهوری اسلامی «قابل گفت‌وگو و مذاکره نیست».

آقای قاسمی همچنین در مصاحبه با روزنامه صبح نو اعلام کرد که جمهوری اسلامی با اروپا «هیچ مذاکره‌ای» درباره موضوعات نظامی نداشته و تنها درباره موضوعات سیاسی و اقتصادی مذاکره شده است.

وی اضافه کرد: «با صدای بلند گفته‌ایم که مذاکره موشکی نمی‌کنیم و در... تماس‌ها و مذاکراتی که داشتیم مواضع‌مان به‌طور صریح و شفاف بیان شده است.»

در همین حال حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، سخنان وزیر خارجه فرانسه را «کذب» خواند.

وی گفت که «به مسئولان وزارت خارجه مجوزی برای مذاکره درباره موضوعات موشکی داده نشده است».

آقای فلاحت‌پیشه اعلام نکرده که چه نهاد یا فردی باید این مجوز را به مقامات وزارت خارجه بدهد اما معمولاً این نوع مذاکرات با موافقت رهبر جمهوری اسلامی انجام می‌شود.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، روز جمعه پنج بهمن، به ایران هشدار داده بود که اگر گفت‌وگوها با این کشور بر سر برنامه موشک‌های بالیستیک آن به نتیجه نرسد، پاریس آماده است تا قاطعانه تحریم‌هایی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کند.

در همان روز سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به این سخنان گفته بود که اگر اروپا دست به تحریم تهران بزند، جمهوری اسلامی در مناسبات خود با آن تجدیدنظر خواهد کرد.

وی تاکید کرده بود: «توان موشکی ایران قابل مذاکره نیست و این نکته در جریان گفت‌وگوهای مستمر سیاسی که بین ایران و فرانسه انجام می‌شود به اطلاع طرف فرانسوی رسیده است.»

آقای قاسمی روز یک‌شنبه نیز گفت: «برای ما قابل پذیرش نیست که سایر کشورهای جهان بخواهند در این نوع مسائل ما را تحت فشار قرار دهند».

اختلافات ایران و اروپا درباره برنامه موشکی جمهوری اسلامی اسلامی در حالی در جریان است که طرفین برای حفظ برجام توافق کرده‌اند.

در همین حال منابع مطلع در اتحادیه اروپا به رادیو فردا خبر دادند که روز هشتم بهمن ماه و پس از ثبت رسمی «سازوکار ویژه» این اتحادیه برای تجارت با ایران، «جمع‌بندی» شورای اروپا در مورد مسائل مرتبط با ایران احتمالاً به تصویب خواهد رسید.

در این «جمع‌بندی» شورای اروپا از ایران می‌خواهد از این فعالیت‌ها «خصوصاً پرتاب موشک‌های بالیستیک» که «ناسازگار» با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، دست بکشد.

شورای اروپا در «جمع‌بندی» خود می‌گوید اینگونه اقدامات ایران «به بی‌اعتمادی بیشتر می‌انجامد و منطقه را ناامن‌تر می‌کند».

دو هفته پیش نیز پرتاب موشک ماهواره‌بر توسط ایران انتقاد آمریکا و چند کشور اروپایی را به دنبال داشت.

با این حال ایران اعلام کرده که موشک‌های تولیدی‌اش قابلیت حمل سلاح هسته‌ای ندارد و از این رو، فعالیت‌های موشکی‌اش ناقض قعطنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نیست.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پس از حصول توافق هسته‌ای وین در سال ۹۴ و با هدف تایید آن صادر شد، از ایران خواسته که از توسعه موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.

با استفاده از خبرگزاری‌های صدا و سیما و تسنیم، روزنامه صبح نو و رادیو فردا / ا.م / پ.پ

XS
SM
MD
LG