لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۴

مقام‌های جمهوری اسلامی سرنگونی پهپاد توسط ناو آمریکایی را تکذیب کردند


ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران
ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران

در ادامه واکنش از ایران درباره سرنگونی یک فروند پهپاد، سخنگوی نیروهای مسلح ایران نیز روز جمعه خبری را که دونالد ترامپ مبنی بر سرنگونی یک پهپاد ایرانی توسط یک ناو جنگی ارتش آمریکا داد تکذیب کرد.

به‌ گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران، روز جمعه، ۲۸ تیرماه، گفت: «تمامی پهپادهای متعلق به ایران در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز از جمله پهپاد مورد نظر وی [دونالد ترامپ]، به سلامت به پایگاه‌های خود بازگشته‌اند.»

دونالد ترامپ روز گذشته گفته بود ناو جنگی «یو اس‌اس باکسر» آمریکا یک پهپاد ایرانی را که به هزار متری آن نزدیک شده بود سرنگون کرده است.

به‌ گفته رئیس‌ جمهوری آمریکا، این اتفاق در تنگه هرمز افتاده است.

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران ضمن تکذیب این خبر تأکید کرد که «هیچگونه گزارشی دال بر مقابله عملیاتی ناو یواس‌اس باکسر آمریکایی گزارش نشده است».

پیشتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران در نیویورک گفته بود تاکنون گزارشی در این زمینه دریافت نکرده است.

او ساعتی بعد در گفت‌وگویی دیگر اعلام کرد که «تا این زمان نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده است. نمی‌دانیم این پهپاد چه کسی است، ما اطلاعاتی نداریم».

تقریباً همزمان، سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امورخارجه ایران، نیز در توئیتر نوشت: «ما هیچ پهپادی را نه در تنگه هرمز و نه هیچ جای دیگر از دست نداده‌ایم.»

آقای عراقچی همچنین با لحنی کنایه‌آمیز اضافه کرد: «نگرانم که ناو یو اس اس باکسر اشتباهی یکی از پهپادهای خودشان را هدف قرار داده باشد!»

رئیس‌‌ جمهوری آمریکا در پی اعلام این خبر تأکید کرده بود: «ایالات متحده این حق را برای خود محفوظ می‌داند تا از نیروها، تجهیزات و منافع خود حفاظت کرده و از همه کشورها می‌خواهد تا مانع‌تراشی ایران بر سر راه عبور مرور آزاد و تجارت جهانی را محکوم کنند.»

اعلام خبر سرنگونی پهپاد ایران و تکذیب آن کمتر از یک ماه پس از آن صورت می‌گیرد که یگان موشکی سپاه روز ۳۰ خرداد امسال یک پهپاد پیشرفته آمریکایی را در تنگه هرمز ساقط کرد.

ایران می‌گوید که پهپاد آمریکایی وارد حریم هوایی‌اش شده بود، ولی آمریکا این ادعا را رد کرده و گفته که این پهپاد بر فراز آب‌های بین‌المللی بوده است.

از آن زمان تنش بین دو کشور به اوج خود رسیده و این نگرانی به وجود آمده که یک درگیری تصادفی بین ایران و آمریکا ممکن است به جنگی تمام‌عیار در خاورمیانه منجر شود.

رئیس‌ جمهوری آمریکا پس از اقدام ایران گفته بود که پس از هدف قرار گرفتن پهپاد کشورش تصمیم گرفت که دستور حمله محدود به ایران را صادر کند، اما به دلیل نگرانی از تلفات انسانی احتمالی این حمله، ده دقیقه قبل از انجام آن منصرف شد.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، نیز روز دوم تیر هشدار داده بود که تهران نباید «ملاحظه‌ای» را که رئیس‌ جمهوری آمریکا در لغو حمله تلافی‌جویانه علیه ایران به‌ خرج داده «با ضعف اشتباه بگیرد».

ایالات متحده بارها ایران را به خاطر حمله به چندین نفتکش طی ماه‌های گذشته در نزدیکی آب‌های امارات و دریای عمان مقصر دانسته است. تهران این اتهام را رد کرده است.

روز پنج‌شنبه نیز واشینگتن از ایران خواست تا یک شناور خارجی و خدمه آن را که سپاه پاسداران توقیف کرده است آزاد کند.

این شناور با نام «ریاح» از روز شنبه از صفحه رادار محو شده بود و روز پنج‌شنبه اعلام شد که به «دلیل قاچاق سوخت» توقیف شده است. هرچند سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه گفته بود که شناور یادشده دچار نقص فنی شده و در حال تعمیر است.

XS
SM
MD
LG