لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۲

ادامه تلاش‌ها در مجلس ایران برای استیضاح یا عدم استیضاح ظریف


در حالی که خبرها از مجلس حاکی از پس‌ گرفتن تقاضای استیضاح محمدجواد ظریف از سوی شماری از نمایندگان است، قرار است تعداد دیگری از نمایندگان موضوع پیگیری اظهارات وزیر خارجه در مورد پولشویی از طریق قوه قضاییه را بررسی کنند.

آقای ظریف با بیان این که پولشویی گسترده در ایران یک «واقعیت» است، گفته عده‌ای از این پدیده «منافع» کلانی می‌برند و به همین دلیل علیه لایحه مبارزه با پولشویی فضاسازی می‌کنند.

این اظهارات با انتقاد بسیاری در میان محافظه‌کاران روبه‌رو شد و آنها با ۲۴ امضا درخواست استیضاح ظریف را به هیئت رئیسه مجلس ارسال کردند.

با این حال به گفته محمدجواد ابطحی، یکی از اعضای فراکسیون «ولایی»، مجتبی ذوالنور از اعضای هیئت رئیسه این فراکسیون «به دنبال پس گرفتن امضای استیضاح آقای ظریف است که تاکنون توانسته امضای چند نماینده را پس بگیرد.»

وی افزود: «موضع این فراکسیون استیضاح وزیر خارجه نیست و استیضاح وی در شرایط کنونی به صلاح نیست.»

ابطحی در حالی این ادعا را مطرح کرده که حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس طراح این استیضاح است.

با این حال علی نجفی خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که استیضاح ظریف در این کمیسیون مطرح شده، گفت: «تقاضای تعدادی از نمایندگان برای اعمال ماده ۲۳۴ آیین‌نامه داخلی جهت پیگیری اظهارات وزیر امور خارجه در مورد پولشویی از طریق قوه قضاییه در جلسه امروز این کمیسیون بررسی می‌شود.»

به گفته وی، «احتمال منتفی شدن استیضاح با توجه به این که تعدادی از نمایندگان امضاهای خود را پس گرفتند و تعدادی دیگر نیز می‌خواهند امضاهایشان را پس بگیرند، وجود دارند.»

به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، شش نفر از ۲۴ امضاکننده درخواست استیضاح ظریف، تاکنون امضاهای خود را پس گرفته‌اند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در روزهای گذشته از موکول شدن وضعیت استیضاح وزیر خارجه ایران به دو هفته آینده خبر داده بود.

اظهارات ظریف درباره پولشویی گسترده در ایران انتقادهای بسیاری را در میان محافظه‌کاران برانگیخت تا جایی که صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه سخنان آقای ظریف را به «خنجری در قلب نظام» تشبیه کرده و گفت که در صورت وجود این پدیده، چرا این موضوع به این نهاد ارجاع داده نشده است.

قوه قضاییه نیز در واکنش از ظریف خواست تا مستندات خود در مورد پولشویی را ارائه دهد و او در ۱۲ صفحه درباره پولشویی به قوه قضاییه پاسخ گفت.

اما محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور اعلام کرد نامه ۱۲ صفحه‌ای ظریف فاقد مستندات است.

موضوع احتمال استیضاح ظریف در روزهای گذشته، جنجال تازه‌ای در فضای سیاسی ایران ایجاد کرده و شماری از آن دفاع و تعدادی نیز با آن مخالفت کرده‌اند.

آیت‌الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید قم، نیز در واکنش به انتشار خبر استیضاح ظریف گفت: «اگر بخواهیم وزیری را تغییر دهیم، آن هم وزیرانی که در مقابل دشمنان ایستاده‌اند، کار درستی نیست و نباید در این موقعیت دولت ضعیف شود.»

این در حالی است که احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد سخنان محمدجواد ظریف درباره پولشویی گسترده در ایران را «سند دادن به دشمن برای اعمال فشار بر کشور» خوانده است.

منابع: ایرنا، ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG