لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۰

فرمانده پلیس ایران، تحصن و تجمع دراویش گنابادی را «فتنه بزرگ» دانست


حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی
حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی

حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، روز شنبه چهارم فروردین‌ در دیدار با یک مرجع تقلید تحصن و تجمع دراویش گنابادی در خیابان پاسداران تهران را «اغتشاش» و «فتنه بزرگ» توصیف کرد.

تحصن و تجمع دروایش گنابادی مقابل کلانتری ۱۰۲ در خیابان پاسداران در اعتراض به بازداشت یکی از دراویش، به خشونت و درگیری با مأموران انتظامی کشیده شد.

این تجمع اعتراضی روز ۳۰ بهمن‌ پارسال در اعتراض به بازداشت نعمت‌الله ریاحی، از دراویش گنابادی که توسط پلیس امنیت تهران بازداشت شده بود، برگزار شد.

در جریان درگیری‌های متعاقب این تجمع در روز ۳۰ بهمن در اطراف منزل نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، سه پلیس و یک عضو بسیج کشته و بیش از ۳۰۰ نفر از دراویش معترض بازداشت شدند.

پیش از این رخدادها، در اواسط بهمن‌ماه، نیز دراویش تجمع دیگری داشتند که آن هم به درگیری پراکنده انجامید.

به دنبال این تجمع ابتدایی، رئیس نیروی انتظامی تهران اعلام کرد که این نیرو، دادستانی یا دستگاه‌های دیگر برنامه‌ای برای برخورد با دراویش در پایتخت ایران ندارند و رسانه‌های غربی را به «دروغ‌پردازی» در این باره متهم کرد.

او با متهم کردن «رسانه‌های معاند» برای «دامن زدن» به این اخبار افزود: «نه پلیس، نه دادستانی و نه هیچ دستگاه دیگری، هیچ برنامه‌ای برای برخورد با دراویش در تهران نداشته و ندارد».

اما حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، روز شنبه در دیدار با آیت‌الله مکارم شیرازی از تجمع دراویش گنابادی با عنوان «فتنه» یاد کرد و گفت: «فتنه دراویش یک فتنه بزرگ بود، اما به لطف خداوند متعال این فتنه نیز برچیده شد».

او ادامه داد: «البته در این فتنه چند تن از پرسنل نیروی انتظامی به شهادت رسیدند اما در نهایت توطئه و فتنه دراویش افشا و خنثی شد و بار دیگر حقانیت نظام به اثبات رسید».

مقامات جمهوری اسلامی از اعتراضات گسترده و چندین ماهه مردم به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ نیز به عنوان «فتنه» یاد می‌کنند، انتخاباتی که محمود احمدی‌نژاد پیروز آن اعلام شد.

قاضی دادگاه رسیدگی به موضوع کشته شدن سه مأمور پلیس در ایران٬ برای محمد ثلاث، از دراویش گنابادی و متهم این پرونده، حکم اعدام صادر کرد.

حکم اعدام این درویش گنابادی در حالی صادر شد که وی در سومین و آخرین جلسه دادگاه خود اتهام «قتل عمد» و «اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تعرض» را رد کرد.

فشارها بر دراویش گنابادی در ایران از دهه ۸۰ شمسی و از شهر قم آغاز شد و به شهرهای دیگر ایران رسید.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر و سایت رادیو فردا/ ف.دو /ک.ر
XS
SM
MD
LG