لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۲۲

ادامه واکنش رضا پهلوی و گروه‌های مخالف به اعتراضات در ایران


رضا پهلوی از نیروهای نظامی و انتظامی کشور خواسته است به مردم بپیوندند.
رضا پهلوی از نیروهای نظامی و انتظامی کشور خواسته است به مردم بپیوندند.

در حالی که اعتراضات مردم در داخل ایران روز چهارشنبه، ۱۳ دی‌ماه، وارد هفتمین روز خود می‌شود، واکنش‌ها به این رخدادهای اخیر در خارج از کشور نیز ادامه دارد.

در همین زمینه رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران، در آخرین ساعات روز سه‌شنبه در حساب کاربری خود در توئیتر از نیروهای نظامی و انتظامی کشور خواست که به مردم بپیوندند.

رضا پهلوی در این توئیت نوشت: «از نیروهای نظامی و انتظامی می‌خواهم که همین امروز حساب خود را از مستبدان سرکوبگر جدا کنند و به صفوف ملت بپیوندند.»

طبق آمار رسمی که روز سه‌شنبه، ۱۲ دی‌ماه، اعلام شد، در جریان اعتراضات یک هفته گذشته دست‌کم ۲۲ نفر در چند شهر ایران از جمله شاهین‌شهر و قهدریجان در استان اصفهان جان خود را از دست داده‌اند.

تعداد بازداشت‌شدگان این اعتراضات نیز در همین روز بیش از هزار تن اعلام شد.

پیشتر علی‌اصغر ناصربخت، معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، از بازداشت ۴۵۰ نفر از روز شنبه تا دوشنبه در پایتخت خبر داده بود.

در همین حال فرح پهلوی، آخرین ملکه ایران، نیز روز سه‌شنبه، ۱۲ دی، بیانیه‌ای برای ابراز همدردی با بازماندگان قربانیان اعتراضات منتشر کرد.

در این بیانیه آمده است: «آیا درخواست مردمی رنجیده برای زندگی بهتر در مملکتی غنی درخور چنین واکنشی از طرف گردانندگان آن است؟!»

موضوع شکل برخورد حکومت با مردم معترض در این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته و به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی درباره آن بحث فراوان درگرفته است.

پیشتر در همین زمینه دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، عربستان سعودی را به «دست ‌داشتن» در اعتراضات اخیر در کشور متهم کرده و هشدار داده ‌است که «از ایران پاسخ مناسبی خواهند گرفت».

روز سه‌شنبه مصطفی هجری، دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران، از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی، خواستار حمایت جهانی از مردم ایران شد.

آقای هجری در گفت‌وگو با «صدای آمریکا» با اشاره به «بی‌اعتمادی مردم ایران به حکومت» گفت که مردم خواستار «سرنگونی» جمهوری اسلامی هستند.

آقای هجری همچنین از کُردها خواست در اعتراضات اخیر به سایر ایرانیان بپیوندند.

دور تازه از اعتراضات در کشور روز پنج‌شنبه هفته گذشته در شهر مشهد با شعارهایی درباره وضع اقتصادی بد مردم آغاز شد، اما خیلی زود شکلی سیاسی پیدا کرد و پای شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای» نیز به میان آمد.

روز سه‌شنبه با تشدید تدابیر امنیتی در تهران خبرگزاری‌های دولتی از «آرامش نسبی» در پایتخت خبر دادند، اما اعتراضات در برخی از شهرهای ایران نیز ادامه یافت.

در مقابل عده‌ای دیگر از جمله هنرمندان کشور از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا حق اعتراض را برای مردم محفوظ بدانند و به آنها اجازه اظهار نظر و اعتراض بدهند.

در همین زمینه صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه، روز سه‌شنبه در پاسخ به اظهارات علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، نوشت: «اگر به جای تهدید و ارعاب و نشان دادن قدرت، حاضر می‌شدید به دردشان گوش بدهید متوجه می‌شدید اکثرا جوانان دهه هفتادی هستند که سال‌هاست بیکارند؛ نه گذشته تابناکی داشته‌اند و نه امیدی به آینده.»

به گفته آقای زیباکلام در شبکه اجتماعی تلگرام، معترضان «بیست و چند ساله و سی و چند ساله‌هایی هستند که سال‌هاست لیسانس و فوق‌لیسانس گرفته‌اند، اما همچنان بر سر سفره پدر و مادر نشسته‌اند. سرخورده از اصول‌گرایان و شریعتمداری‌شان، ناامید از اصلاح‌طلبان و لیبرالیسم‌شان و منزجر از روحانی و وعده‌های توخالی‌اش.»

با استفاده از شبکه‌های اجتماعی. ف. دو

XS
SM
MD
LG