لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۳

آغاز رزمایش دریایی ایران در تنگه هرمز و دریای عمان


 زیردریایی جدید ساخت ایران به نام «فاتح» ( عکس از آرشیو)
زیردریایی جدید ساخت ایران به نام «فاتح» ( عکس از آرشیو)

گزارش‌ها حاکی است که نیروی دریایی ایران روز پنجشنبه دوم اسفند رزمایش «گسترده‌ای» را در تنگه هرمز و دریای عمان آغاز کرد.

دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ایران گفت، این رزمایش امروز آغاز شده و یک هفته ادامه خواهد داشت.

قرار است برای اولین بار سامانه موشکی که با زیردریایی حمل می شود در این رزمایش شرکت داشته باشد.

به گزارش ایرنا، دریادار حسین خانزادی تصریح کرد: «دراین رزمایش شناورهای سطحی زیرسطحی و پروازی در رژه دریایی شرکت می کنند، برخی از تجهیزات در قالب تمرین بکار گرفته و بخش دیگری هم برای اولین بار مورد استفاده قرار می گیرند، برای اولین مرتبه شلیک موشک از زیر دریایی انجام می‌شود.»

اوایل هفته جاری حسن روحانی رییس جمهور ایران زیردریایی جدید ساخت ایران به نام «فاتح» را افتتاح کرد که به گفته مقامات نظامی آن کشور قادر به حمل و شلیک موشک کروز است.

به گفته نیروی دریایی ایران زیردریایی فاتح به اژدر و سامانه هدف گیری دقیق مجهز است و می تواند پنج هفته در زیر آب بماند.

ایران می‌گوید قدرت نظامی آن فقط برای دفاع از کشور است.

دریادار خانزدادی همچنین گفت در طول این رزمایش موشک‌هایی با برد متفاوت از عرشه کشتی ها شلیک خواهند شد.

او افزود:«برای اولین بار این تسلیحات به طور جدی آزمایش خواهند شد و ما می توانیم این محدوده دریایی را به هر طریق ممکن برای دشمن ناامن کنیم.»

به گزارش خبرگزاری مهر، دریادار خانزادی همچنین محدوده رزمایش نیروی دریایی ایران را از دو کیلومتری تنگه هرمز آغاز و تا ده درجه شمالی اقیانوس هند اعلام کرد.

طبق این گزارش نحوه مقابله با تهدیدهای خارجی و ارزیابی از تجهیزات و آمادگی نیروها برای عملیات در دریاهای آزاد بخشی از اهداف این رزمایش هستند.

در این رزمایش به نام «ولایت ۹۷» علاوه بر تمرین کشتی های جنگی عملیات زمینی- دریایی (آبی - خشکی) و مقابله با این نوع عملیات نیز اجرا می شود.

به گزارش‌ شبکه الجزیره، ایران در ماه ژانویه امسال یک رزمایش دریایی مشترک با روسیه در دریای خزر اجرا کرد و مانورهای زمینی و هوایی جداگانه ای نیز برگزار کرد که در آن علاوه بر جنگنده ها، موشک های ساخت ایران، تجهیزات ضد رادار و موشک های حرارت یاب نیز آزمایش شد.

شبکه الجزایر به نقل کارشناسان گزارش داده است که مانور دریایی در اطراف تنگه هرمز یک رزمایش سالانه است و «موضوع غیرمنتظره‌ای» نیست.

در حالی این رزمایش برگزاری می‌شود که تنش بین ایران و آمریکا در سطح منطقه در حال افزایش است.

دولت آمریکا چند ماه پس از خروج از برجام در اردیبهشت امسال تحریم های هسته‌ای علیه ایران را از سر گرفت و از آن زمان تنش بین ایران و آمریکا افزایش یافته است.

پیش از بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، و پیش از او حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، به طور تلویحی از اقداماتی از سوی ایران سخن گفتند که از آنها به عنوان احتمال بستن تنگه هرمز و حتی آبراه باب المندب در دریای سرخ تعبیر شد.

این اظهارات واکنش مقام‌های آمریکا و کشورهای منطقه را درپی داشت.

ژنرال جوزف وتل، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در مرداد ماه سال جاری در واکنش به یک رزمایش ایران گفته بود: «پیام ما به ایران این است ما از آنچه که می‌گذرد آگاه هستیم و آماده دفاع از خود هستیم.»

با استفاده از الجزیره، ایرنا و مهر؛ ش.ر/خ

XS
SM
MD
LG