لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۶

انتقاد یک فدراسیون بین‌المللی کارگران از برخورد با کارگران نیشکر هفت‌تپه


سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه از ادامه «پرونده سازی، اخراج، تهدید، احضار و دادگاهی کردن کارگران»‌ این شرکت خبر داده است.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه از ادامه «پرونده سازی، اخراج، تهدید، احضار و دادگاهی کردن کارگران»‌ این شرکت خبر داده است.

کنگره فدراسیون بین‌المللی کارگران صنایع مواد غذایی، کشاورزی و خدمات با تصویب قطعنامه ای با انتقاد از برخورد با کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه و نیز سندیکای کارگری این شرکت حمایت خود را از آنان اعلام کرد.

در این «قطعنامه اضطراری» که در «همبستگی با سنديكای کارگران نیشکر هفت‌تپه»‌انتشار یافت، از «مبارزه کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه برای پرداخت حقوق و دستمزد پرداخت نشده، مزایای تامین اجتماعی و به رسمیت شناخته شدن اتحادیه شان»‌ حمایت شده است.

سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه از اعضای فدراسیون بین‌المللی کارگران صنایع مواد غذایی، کشاورزی و خدمات به شمار می‌رود. مرکز این فدراسیون که در سال ۱۹۲۰ میلادی تاسیس شد، ‌در شهر ژنو سوئیس است.

پیشتر فدراسیون بین‌المللی کارگران صنایع مواد غذایی، کشاورزی و خدمات با راه اندازی کمپینی حمایت خود را از کارگران نیشکر هفت‌تپه و سندیکای آنان اعلام کرده بود.

پیتر روزمن،‌ مسئول بخش بين‌الملل و كمپين این فدراسیون،‌ به رادیو فردا گفته بود در صورت ادامه بازداشت این کارگران به سازمان بین‌المللی کار شکایت خواهد کرد.

مهدی کوهستانی نژاد، ‌مشاور کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه های کارگری و عضو کنگره کار کانادا،‌ با اشاره به حمایت های جهانی از کارگران در ایران به رادیو فردا می گوید: «نهادهای كارگری در جهان در واکنش به موج جديد دستگيری فعالان كارگری به طور هماهنگ با آغاز كمپين های حمايتی برای آزادی فعالين كارگری و معلمان در سطح جهانی، از كارگران زندانی همراه ديگر زندانيانی كه در اعتصاب غذا هستند حمایت می كنند و خواستار آزادی همه زندانيان عقيدتی و صنفی هستند».

کنگره فدراسیون بین‌المللی کارگران صنایع مواد غذایی، کشاورزی و خدمات با اشاره به اینکه کارگران شرکت نیشکر هفت تپه در معرض «آزار و اذیت های جدید»‌ قرار گرفته اند،‌ اشاره کرد که ۶۶ تن از کارگران شاغل و بازنشسته این شرکت در هفته‌های اخیر بازداشت و به «اتهام اعتصاب و اعتراض‌های کارگری» به زندان محکوم شده اند.

پیش ازاین، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه با انتشار بیانیه ای در روز جمعه دهم شهریور، از ادامه آنچه «پرونده سازی، اخراج، تهدید، احضار و دادگاهی کردن کارگران»‌ این شرکت نامید، خبر داد و نوشت:‌ «مسئولین امنیتی، انتظامی و قضایی برای بیش از۷۰ کارگر زحمتکش شرکت نیشکر هفت‌تپه پرونده سازی کردند».

این تشکل افزود:‌ «چرا به جای پرداخت مطالبات پرسنل دراین چند روز باز به صورت فله ای تعدادی دیگرازکارگران از کار اخراج، تعلیق و به کمیته انضباطی کشیده شدند؟»

بر اساس گزارش ها، کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه به پرداخت نشدن دستمزد و مزایای خود معترض بوده اند و در عین حال،‌خواستار بازگشت مالکیت این واحد بزرگ کشاورزی – صنعتی به دولت شده اند. شرکت نیشکر هفت‌تپه در اسفند سال ۹۴ به دو تن واگذار شد و از آن زمان به بعد، به گفته سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه، مشکلات اقتصادی بیشتری پیدا کرده است به طوری که دستمزد و مزایای کارگران با دو سه ماه تاخیر پرداخت می شود.

مهدی کوهستانی نژاد با اشاره به این خواست کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه و نیز شمار دیگری از کارخانه ها در ایران می افزاید: «‌بی عدالتی اقتصادی كه در جامعه ايران فراگير شده محصول نسخه های رياضت اقتصادی نهادهای مالی است كه چشم خود را بر فسادی كه كليت جامعه را فراگرفته است بسته اند».

این در حالیست که مقام‌های دولت های مختلف ایران در سالیان اخیر خصوصی‌سازی را یکی از راه های بهبود وضعیت اقتصادی و تیز اشتغال دانسته اند.

با این همه،‌ بر اساس گزارش رسانه ها در ایران، شماری از کارخانه های خصوصی سازی شده پس از مدتی به دلایلی مانند سوء‌مدیریت ورشکسته شده و از انجام تعهدات خود در قبال کارگران این واحدها بازمانده اند. ضمن آنکه شمار زیادی از کارگران همین کارخانه ها نیز اخراج شده اند.

در این میان،‌ سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه در بیانیه روز دهم شهریور خود وضعیت این واحد کشاورزی – صنعتی را با کارخانه چسب هل در استان آذربایجان شرقی یکسان دانست.

به گزارش خبرگزاری ها،‌ آیین نامه انضباطی کارفرمای خصوصی این کارخانه برای کارگران این واحد مانند «نماز اجباری» بحث برانگیز شد.

روزنامه جهان صنعت روز چهارم شهریور به نقل از آیین‌نامه انضباطی چسب هل نوشته بود:‌ «صحبت کردن در حین کار ممنوع بوده و منجر به واکنش خواهد بود»‌. ضمن اینکه «توجه شود که هنگام جریمه شدن فرد باید تشکر کند و چانه نزند».

همچنین بر اساس بند ۶۰ این آیین‌نامه،‌ «اگر حرف کارفرما فراموش شود پاداش‌ها حذف خواهد شد».

به گفته سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه،‌ قائم مقام مدیریت این شرکت «مدام اعلام می‌کند که شرکت، خصوصی است و به آیین نامه انضباط کار اعتقادی ندارد و نصب دوربین های متعدد درسطح شرکت وحضور مدام نیروهای انتظامی، شرکت نیشکر را به یک پادگان به تمام معنا تبدیل کرده است».

بر اساس بیانیه این تشکل صنفی، «تا دو نفر کارگر درسطح شرکت اعتراضی می‌کنند نیروی انتظامی بلافاصله وارد شرکت می‌شود و رعب و وحشت به وجود می‌آورد».

در این ارتباط، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه ضمن درخواست از بازرسان اداره کار استان خوزستان و شهرستان شوش برای ممانعت از «برخورد فله ای و برره‌ای» با کارگران نوشت: «به دلایلی که مسئولین مربوطه شهرستانی و استانی و دولت روحانی وسازمان خصوصی سازی باید پاسخگو باشند، همه درقبال اقدامات کارفرما سکوت کرده اند؛ گویی کارگران این شرکت شهروند این مملکت نیستند».

تاکنون و در سال های اخیر،‌ مقام‌های دولتی در مورد برخورد با کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه و یا سندیکای آنان اظهارنظر نکرده اند.

در همین حال،‌ کنگره فدراسیون بین‌المللی کارگران صنایع مواد غذایی، کشاورزی و خدمات در قطعنامه خود همچنین با درخواست برای رفع اتهام از تمامی کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه،‌ بر لزوم پرداخت کامل حقوق و دستمزد و مزایای معوقه کارگران و به رسمیت شناختن سندیکای کارگران این شرکت تاکید کرد.

XS
SM
MD
LG