لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۸

روحانی: مدیرانی در دولت باقی می‌مانند که به آینده امید صددرصدی دارند


روحانی، برخی دستگاه‌های تبلیغاتی داخلی را متهم کرده که «از ارزیابی‌های جهانی نسبت به پیشرفت ایران عقب هستند و بذر یأس می‌پاشند».
روحانی، برخی دستگاه‌های تبلیغاتی داخلی را متهم کرده که «از ارزیابی‌های جهانی نسبت به پیشرفت ایران عقب هستند و بذر یأس می‌پاشند».

رئیس‌جمهوری ایران با انتقاد از رسانه‌هایی که به گفته او، «بذر یاس می‌پاشند» اعلام کرد تنها باید مدیرانی در دولت او باقی بمانند که «به آینده امید صددرصدی دارند».

حسن روحانی روز سه‌شنبه ۲۴ بهمن در جمع استانداران و مدیران اقتصادی، «اراده، اطمینان، نشاط و امید به آینده» را «اساس پیشرفت» دانست.

سخنان وی درحالی بیان شد که پیش از این، نتایج یک نظرسنجی در ایران که با توجه به اعتراض‌های دی‌ماه انجام شده است، نشان می‌دهد ۷۵ درصد از شرکت‌کنندگان از شرایط کشور ناراضی هستند.

در همین حال، با وجود آمارهای رشد اقتصادی «چهار درصدی» در ایران، به گفته تعدادی از کارشناسان، رشد اقتصادی ایران در چند سال اخیر ناشی از برداشته شدن تحریم‌های غرب و فروش دوباره نفت بوده که این رشد، تأثیری در افزایش اشتغال نداشته‌ است.

از جمله فریدون خاوند، اقتصاددان مقیم پاریس، پیش از این در مصاحبه با رادیو فردا گفته بود که نرخ رشد اقتصادی در ایران، حاصل افزایش رشد صادرات و فروش نفت است که الزاماً منجر به ایجاد اشتغال و بهبود بازار کار ایران نمی‌شود.

با این حال، رئیس‌جمهوری ایران با اشاره به برخی شاخص‌ها تاکید کرد: «نباید به هیاهوی بوقهای خارجی اعتنایی کرد. البته برخی دستگاه‌های تبلیغاتی داخلی نیز از ارزیابی‌های جهانی نسبت به پیشرفت ایران عقب هستند و بذر یأس می‌پاشند و این در حالی است که ملت ایران همچنان جلوتر ازهمه این دستگاه‌ها در حال حرکت است».

حسن روحانی و مقامات دولتش بارها از آنچه «سیاه‌نمایی» رادیو و تلویزیون می‌خوانند، انتقاد کرده‌ اند. رادیو و تلویزیون ایران زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شود.

در همین ارتباط، آقای روحانی در سخنرانی خود در روز ۲۲ بهمن گفت: «صداوسیما به جای اینکه بگوید ۲۵ میلیون قطعه مرغ را برای سلامت مردم از بین بردیم، چون سلامت مردم برای ما مهم بود و به جای تشکر از دولت، نیاید بگوید که تخم‌مرغ، طلایی شده است».

در همین حال، تعدادی از مقامات دولت روحانی به طور تلویحی، مخالفان از جمله آیت‌الله احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، را به سازماندهی تجمع‌های اعتراضی هفتم دی در مشهد متهم می‌کنند. او این اتهام را رد کرده است.

در تظاهرات اعتراضی دی ماه که از تجمع مشهد آغاز شد و به بیش از ۱۰۰ شهر گسترش یافت، ابتدا شعارهای اقتصادی مطرح شد و پس از آن، شعارهایی علیه رهبر و دیگر مقامات جمهوری اسلامی سر داده شد و برخی از معترضان در شعارهای خود خواستار تغییر نظام جمهوری اسلامی شدند.

با این حال، آقای روحانی از به گفته او، «مدیریت» وزارت کشور و شورای امنیت در برخورد با این اعتراض‌ها «قدردانی» کرد و افزود: «اینکه یک بحران در طول یک هفته جمع می‌شود، اقدامی بسیار بزرگ و ارزنده است که البته در این زمینه همه دستگاه‌ها به صحنه آمده و به خوبی و با دقت این بحران را مدیریت کردند».

رئیس‌جمهوری ایران گفت: «در روز اول شروع بحران و اغتشاشات به پلیس دستور دادیم که بدون سلاح امنیت را در خیابان‌ها برقرار کند و پلیس کشورمان با آرامش کامل امنیت را برقرار کرد».

سخنان آقای روحانی در حالی بیان شده است که نهادهای حقوق بشری از سرکوب شدید شرکت‌کنندگان در تجمع‌های اعتراضی دی‌ماه انتقاد کرده بودند.

در عین حال، به گفته مقامات رسمی، در این اعتراض‌ها حداقل ۲۵ تن کشته و حدود پنج هزار تن نیز بازداشت شدند.

همچنین مرگ حداقل شش تن از افرادی که همزمان با اعتراض‌ها در زندان‌های ایران و یا تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شدند، مبهم است.

در حالی که برخی شواهد حکایت از مرگ آنان در ارتباط با این اعتراض‌ها دارد، مقامات جمهوری اسلامی این موضوع را رد کرده‌اند.

حسن روحانی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به «ظرفیت‌های» قانون اساسی گفت: «باید از همه ظرفیت‌های قانون اساسی در مدیریت بهتر امور استفاده کنیم و فصول مختلف قانون اساسی از جمله فصل سوم قانون اساسی که مربوط به حقوق ملت است را مورد توجه قرار دهیم».

وی روز یکشنبه با اشاره به موضوعاتی مانند رد صلاحیت نامزدها در انتخابات و حریم خصوصی مردم و با اشاره به اصل ۵۹ قانون اساسی گفته بود که در موضوعات مورد اختلاف بین نهادهای جمهوری اسلامی باید به همه‌پرسی مراجعه کرد.

این سخنان واکنش شدید برخی از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی را به دنبال داشت.

خبرگزاری ایسنا و منابع خبری/ا.م/ب.ک
XS
SM
MD
LG