لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۰

سخنگوی وزارت خارجه ایران بیانیه گروه ۴ عربی را «توهین‌آمیز» خواند


بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، از بیانیه «گروه ۴ عربی» که اقدامات ایران در منطقه را محکوم کرده بود، به‌شدت انتقاد کرد و آن را «واهی» و «توهین‌آمیز» خواند.

به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز جمعه ۲۴ فروردین بیانیه «گروه ۴ عربی» را ادامه روندى خواند که به گفته او «منطقه را بیش از پیش، از رسیدن به ثبات و آرامش دور می‌کند».

بهرام قاسمی بدون اشاره به جزئیات، از اینکه برخى کشورها همچنان «بر موضع دشمنى و استمرار حرکت اشتباه» در برابر جمهورى اسلامى اصرار دارند و به گفته او «دشمن اصلی را به فراموشی سپرده‌اند» ابراز تأسف کرد.

«گروه ۴ عربی» شامل چهار کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر است و نشست وزیران خارجه این چهار کشور به همراه احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، روز پنج‌شنبه در ریاض برگزار شد.

در بیانیه پایانی این نشست، از جمهوری اسلامی ایران به خاطر «دخالت در امور داخلی کشورهای عربی»، «شعله‌ور کردن فتنه‌های مذهبی و قومی»، «شلیک موشک‌های بالیستیک از خاک یمن به سوی عربستان سعودی»، «حمایت از گروه‌های تروریستی در بحرین» و موارد دیگر به‌شدت انتقاد شده است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، چنین اتهام‌هایی را «واهى»، «بى پایه و اساس»، «دروغ» و «ناشی از توهم» خوانده است.

نشست «گروه ۴ عربی» در حاشیه نشست‌های مقدماتی سران اتحادیه عرب که قرار است از روز یکشنبه در ریاض آغاز به کار کند برگزار شد.

در نشست «گروه ۴ عربی» که روز پنج‌شنبه در ریاض برگزار شد، عادل الجبیر، وزیر خارجه سعودی، گفته بود که جمهوری اسلامی ایران و تروریسم «دو روی یک سکه‌اند».

لحن مقام‌های ایران و عربستان علیه یکدیگر در ماه‌های اخیر و به ویژه پس از شدت گرفتن بحران در یمن و شلیک چندین موشک به عربستان سعودی از سوی شورشیان شیعه حوثی، تندتر شده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنج‌شنبه نیز به اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، نیز واکنش نشان داده و گفته‌های او را «ماجراجویانه» خوانده بود.

محمد بن سلمان پیش از بازگشت به کشورش و در آخرین مرحله از سفر به آمریکا و اروپا، روز سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با رئیس جمهوری فرانسه گفته بود که «حکومت ایران در خدمت منافع مردمش عمل نمی‌کند» و از تروریسم «حمایت و علیه عربستان اقدام می‌کند».

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، نیز در آن نشست خبری گفته بود که «دو طرف درباره جلوگیری از توسعه‌طلبی ایران در خاورمیانه اشتراک‌نظر دارند».

ولیعهد سعودی در هفته‌های اخیر تندترین و صریح‌ترین موضع‌گیری‌ها را علیه سیاست‌های جمهوری اسلامی و علی خامنه‌ای به کار برده و اخیراً با تشبیه رهبر جمهوری اسلامی به هیتلر، گفته بود که کشورش در قبال ایران منافع مشترکی با اسرائیل دارد.

در واکنش به گفته‌های تازه ولیعهد سعودی، سخنگوی وزارت خارجه ایران از مقام‌های عربستان خواسته است به تاریخ منطقه و به ویژه «دوست و هم‌پیمان منطقه‌ای خود» صدام حسین، نگاه کنند و از مقام‌های فرانسوی نیز خواسته است که به گفته او «تحت تأثیر ماجراجویی‌های ولیعهد بی‌تجربه و جنگ‌افروز سعودی قرار نگیرند».

در هفته‌های اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در تماس‌هایش با رهبران کشورهای عربی به موضوع «رفتار گستاخانه ایران در منطقه و همچنین تهدید جمهوری اسلامی علیه ثبات منطقه‌ای» پرداخته است.

با استفاده از ایرنا، رویترز، خبرگزاری‌های عربی و رادیو فردا / ا.م / ج
XS
SM
MD
LG