لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۷

عذرخواهی وزیر ارتباطات به‌دلیل فیلترینگ شبکه‌های مجازی


محمدجواد آذری جهرمی نوشت: با بازگشت آرامش، در حال مذاکره با شورای امنیت کشور برای رفع محدودیت‌ها هستیم.
محمدجواد آذری جهرمی نوشت: با بازگشت آرامش، در حال مذاکره با شورای امنیت کشور برای رفع محدودیت‌ها هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از «صدها هزار» ایرانی که به‌دلیل فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام و محدودیت دسترسی به اینترنت اعمال شده از سوی حکومت «متضرر» شده‌اند٬ عذرخواهی کرد.

محمدجواد آذری جهرمی در صفجه شخصی خود در توییتر نوشت که «یکی از جهت‌گیری‌های دولت برای حل معضل بیکاری، توسعه کسب کارهای نوپا و تقویت فضای مجازی بوده و خواهد بود».

وی ادامه داد که «وظیفه دارم از صدها هزار هموطن عزیزی که به‌دلیل شرایط اخیر متضرر شده‌اند، عذرخواهی کنم».

آقای آذری جهرمی افزود که «با بازگشت آرامش، در حال مذاکره با شورای امنیت کشور برای رفع محدودیت‌ها هستیم».

توییت وزیر ارتباطات پس از آن منتشر ‌شد که به‌دنبال اعتراض‌های خیابانی اخیر در چندین شهر ایران٬ شبکه اجتماعی اینستاگرام و تلگرام فیلتر شدند.

با آنکه یک منبع آگاه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایلنا، فیلترینگ اینستاگرام را موقت و تلگرام را دائمی اعلام کرده بود٬ وزیر ارتباطات روز دوشنبه این موضوع را رد کرد.

تلگرام از محبوب‌ترین و پرکاربردترین شبکه‌های اجتماعی در ایران است و تعداد بسیاری از فضای آن برای کسب و کار استفاده می‌کنند.

این دو شبکه در حالی مسدود شده‌اند که حسن روحانی در گزارش ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم درباره تلاش دولت برای استفاده از فضای مجازی برای کاهش بیکاری در ایران تاکید کرده بود.

در این میان، افشین کلاهی، نایب رئیس کمیسیون كسب و كارهای نوين اتاق ایران، در گفت‌و‌گو با روزنامه شهروند با اعلام اینکه «بین ١٠ تا ١۵ هزار کسب و کار در ایران به صورت کاملا مجازی اداره می‌شوند» هشدار داد که درصورت دائمی‌شدن فیلترینگ٬ این کسب‌و‌کارها «به صورت کامل ورشکسته خواهند شد».

به گفته وی٬ «حتی ارتباطات درون‌سازمانی و دولتی کشور با تلگرام انجام می‌شود. بیش از نیمی از کسب‌وکارهای غیرمجازی کشور هم برای تبلیغات از این ابزارها استفاده می‌کنند. فیلترینگ این شبکه‌ها، طرحی شکست‌خورده و صددرصد اشتباه است».

عبدالرضا نوروزی٬ نایب‌ رئیس اول کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق ایران نیز در گفت‌و‌گو با شهروند گفته که «موج ناگهانی کسب‌وکارهای اینترنتی در ایران موجب سردرگمی و ایجاد مشکلات متعددی شده است».

آقای نوروزی اضافه کرد که «حتی مراودات اداری کنونی به شبکه‌های اجتماعی گره خورده و بدون تلگرام دچار مشکل و خلأهای جدی می‌شود. فیلترینگ این شبکه‌ها اعتماد کاربران را کم می‌کند».

به گفته وی٬ وب‌سایت‌ها نیز ظرفیت پاسخگویی و برطرف‌کردن نیازهای کاربران را ندارند؛ «چراکه دسترسی به آنها سخت‌تر است و نمی‌تواند سایت‌ها را جایگزین مناسبی برای شبکه‌های اجتماعی دانست».

به گزارش شهروند٬ پس از کشیده‌شدن تجمعات به خیابان‌های مرکزی تهران، تلگرام و اینستاگرام هم در ابتدا دچار مشکل و سپس به‌طور کامل از دسترس خارج شدند. پیش از آن نیز بسته‌های اینترنتی اپراتورهای کشور از کار افتاده بودند.

این دو شبکه در حالی در ایران فیلتر شده‌اند که در حال حاضر، ٤٠‌ میلیون ایرانی عضو تلگرام‌اند که به عبارت ساده‌تر، از هر ١٠ ایرانی، شش نفر عضو تلگرامند.

تلگرام سیزدهمین اپلیکیشن محبوب ایرانی است و شبکه بومی «سروش» و «گپ» که در روزهای اخیر از سوی برخی از رسانه های رسمی به عنوان جایگزین تلگرام مطرح شده‌اند،‌ در رتبه های بسیار پایینی قرار دارند.

آن‌طور که شهروند نوشته است٬ ‌یک هزار کانال ایرانی در تلگرام وجود دارد که بیش از ٤٠‌ درصد آنها، در واقع، فروشگاه‌های مجازی‌اند. هر کاربر ایرانی حداقل در ١٨ کانال تلگران عضویت دارد.

توئیتر و خبرگزاری ایلنا/ب.ب/ب.ک.
XS
SM
MD
LG