لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۲

گزارش‌های ضد و نقیض از تفتیش بدنی علی لاریجانی در فرودگاه بیروت


علی لاریجانی پس از سفر به دمشق و دیدار با بشار اسد برای دیدار با مقامات لبنان و کادر باقی‌مانده از حزب‌الله لبنان به این کشور سفر کرده بود
علی لاریجانی پس از سفر به دمشق و دیدار با بشار اسد برای دیدار با مقامات لبنان و کادر باقی‌مانده از حزب‌الله لبنان به این کشور سفر کرده بود

رسانه‌های لبنان از تفتیش بدنی علی لاریجانی، مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی، و هیئت همراه او در فرودگاه بیروت خبر می‌دهند. در همین حال برخی رسانه‌های ایران به نقل از یکی از اعضای هیئت همراه آقای لاریجانی این خبر را تکذیب کرده‌اند.

شبکهٔ تلویزیونی بین‌المللی لبنان روز شنبه ۲۶ آبان نوشت رئیس تیم امنیتی ارتش لبنان در فرودگاه بیروت دستور داده، علی لاریجانی و افراد همراه او در بازرسی بدنی شوند.

به گفتهٔ این شبکه، آقای لاریجانی و هیئت همراه او به این مسئله اعتراض کرده و گفته‌اند به عنوان دیپلمات از مصونیت برخوردارند و نیازی به بازرسی ندارند.

برخی رسانه‌های داخلی ایران از جمله خبرآنلاین نیز روز شنبه از قول یک خبرنگار لبنانی نوشتند: «لاریجانی با مقامات لبنان تماس گرفت و اعتراض کرد، ولی مدیر فرودگاه بیروت دستور تفتیش همهٔ افراد را داد.»

آقای لاریجانی پس از سفر به دمشق و دیدار با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، روز جمعه ۲۵ آبان برای دیدار با مقامات لبنان و کادر باقی‌مانده از حزب‌الله لبنان به این کشور سفر کرد.

او در این سفر با برخی مقامات لبنان از جمله نخست‌وزیر موقت و رئیس پارلمان این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

برخی رسانه‌های ایران از جمله خبرگزاری دانشجو با تکذیب خبر بازرسی بدنی علی لاریجانی و همراهانش شامگاه شنبه ۲۶ آبان نوشت: «هیئت ایران بر اساس چارچوب‌های معمول دیپلماتیک مورد استقبال مقامات لبنانی قرار گرفت.»

علی صدرنیا، عضو هیئت همراه علی لاریجانی، نیز در یک استوری در شبکهٔ اجتماعی اینستاگرام،‌ نوشت: «تصاویر لحظه ورود تا خروج از فرودگاه بیروت را پخش می‌کنیم تا ببینیم بعد از این سراغ چه دروغی می‌روند.»

این در حالی است که سخنان برخی مقامات لبنانی و عکس‌العمل علی خامنه‌ای به این سخنان از تیره شدن روابط میان جمهوری اسلامی و لبنان حکایت دارد.

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان، مهرماه امسال اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی ایران مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره با فرانسه دربارهٔ قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل، مبنی بر استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور، را «مداخله» در امور داخلی لبنان نامید.

نجیب میقاتی همچنین گفت که «از مقامات ایرانی خواستم احساسات خود را نسبت به لبنان کم کنند».

علی خامنه‌ای،‌ رهبر جمهوری اسلامی،‌ نیز ۱۷ آبان در دیدار با اعضای مجلس خبرگان گفت: «در لبنان هم عده‌ای از جمله در بخش‌های سیاسی به گمان ضعیف شدن حزب‌الله زبان به طعنه علیه این تشکیلات مجاهد باز کرده‌اند در حالی‌که اشتباه می‌کنند و دچار توهم هستند.»

این سخنان در حالی بیان شد که رهبران اصلی حزب‌الله ازجمله حسن نصرالله و هاشم صفی‌الدین به اضافه تقریباً تمامی کادر اصلی این گروه توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند و هزاران نیروی حزب‌الله در حملات هوایی اسرائیل و همچنین انفجار پیجرها کشته یا زخمی شده‌اند.

XS
SM
MD
LG