لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۸

مایکروسافت: هکرهای ایران و ربات‌های چین انتخابات آمریکا را هدف گرفته‌اند


شرکت مایکروسافت می‌گوید گروه هکری مرتبط با سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، سایت‌های مرتبط با انتخابات و رسانه‌های آمریکا را فعالانه رصد می‌کند.

بر اساس گزارش جدید این شرکت که روز چهارشنبه دوم آبان منتشر شده است، به نظر می‌رسد گروه هکری موسوم به «طوفان شنی پنبه‌ای» وابسته به سپاه پاسداران در حال آماده شدن برای عملیات نفوذ مستقیم‌تر در انتخابات آتی آمریکا است.

این گزارش می‌افزاید گروه هکری یاد شده چندین «وب‌سایت مرتبط با انتخابات» را در چندین ایالت آمریکا که در حمایت از نامزدها مردد هستند، شناسایی و بررسی کرده و اردیبهشت امسال نیز یک رسانه خبری ایالات متحده را برای یافتن آسیب‌پذیری آن بررسی کرده است.

کارشناسان مایکروسافت با اشاره به سابقه تلاش جمهوری اسلامی برای مداخله در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نگرانی خود را از تشدید فعالیت‌های هکری ایران در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۵ آبان‌ماه آمریکا اظهار کرده‌اند.

سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد این گزارش را «ادعاهای اساساً بی‌اساس و کاملاً غیرقابل قبول» عنوان کرده و مدعی شده است ایران هیچ انگیزه و قصدی برای دخالت در انتخابات آمریکا ندارد.

رویترز می‌نویسد گروه هکری یاد شده قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نیز نامه‌های تهدیدآمیز به شهروندان آمریکا در رابطه با رای به دونالد ترامپ فرستاده بود و بعد از انتخابات نیز پیام‌هایی با ادعای تقلب انتخاباتی و تشویق مردم به اعمال خشونت علیه مقامات انتخاباتی آمریکا ارسال کرده بود.

اقدامات هکری چین علیه انتخابات آمریکا

مایکروسافت همچنین اعلام کرده که «لشگری از ربات‌های اینترنتی» تحت کنترل چین در شبکه‌های اجتماعی رای‌دهندگان در ایالت‌های جنوبی آمریکا، آلاباما، تنسی و تگزاس، را هدف گرفته و می‌کوشند موقعیت اعضای جمهوری‌خواه کنگره در رقابت‌های انتخاباتی را تضعیف کنند.

مایکروسافت می‌گوید در این کارزار سازمان‌یافته با هدف تأثیر گذاری بر انتخابات کنگره در ایالت‌های جنوبی حساب‌های کاربری جعلی به‌طور مشخص قانونگذاران حزب جمهوری‌خواه را هدف گرفته‌اند.

سیاست آن‌ها بی‌اعتبار کردن بری مور، عضو مجلس نمایندگان از ایالت آلاباما، مایکل مک کاول، نماینده ایالت تگزاس، مارشا بلک بورن، سناتور ایالت تنسی و مارکو روبیو، سناتور ایالت فلوریدا است.

این گزارش می‌افزاید که کارزار تأثیرگذاری عوامل وابسته به چین «پیام‌های یهودستیزانه را ترویج می‌کند، به شایعات و اتهامات مربوط به فساد سیاستمداران جمهوری‌خواه دامن زده و برای نامزدهای مخالف آن‌ها تبلیغ می‌کند.»

گروهی که این شبکه را هدایت می‌کند تحت عنوان «تایزی فود» شناخته می‌شود که به گفته کارشناسان مایکروسافت در گذشته به ارتباط با وزارت امنیت عمومی چین متهم شده است.

این گزارش یادآوری می‌کند که این قانونگذاران آمریکایی به دلیل مخالفت قدیمی با سیاست‌های حکومت چین مورد حمله قرار گرفته‌اند.

سفارت چین در واشینگتن به درخواست خبرگزاری رویترز برای اظهارنظر در این مورد پاسخ نداد.

در بخشی از کارزار تبلیغاتی این شبکه بری مور، عضو مجلس نمایندگان از ایالت آلاباما، به دلیل حمایت از حکومت اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته و از کلمات یهودستیزانه استفاده شده است.

بخش دیگری از این تبلیغات ادعاهای مربوط به مشارکت مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا در پرونده‌های فساد مالی است.

علاوه بر این، در مطالبی که توسط این حساب‌های کاربری جعلی منتشر شده مارشا بلک‌بورن، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تنسی، به دریافت رشوه از صنایع داروسازی متهم و به نفع رقیب او تبلیغات شده است.

در مورد مایکل مک‌کاول، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان از ایالت تگزاس، نیز روی این موضوع تمرکز شده که او در معاملات پنهانی و غیرقانونی در بازار بورس و سهام نقش دارد.

مایک مک‌کول، مارشا بلک‌بورن و بری مور برای حفظ کرسی خود در مجالس قانونگذاری آمریکا ماه نوامبر در انتخابات کنگره رقابت خواهند کرد.

ولی مارکو روبیو که در حال حاضر نایب رئیس کمیسیون امنیت مجلس سنا است تا سال ۲۰۲۸ نیازی به انتخاب مجدد ندارد.

گزارش مایکروسافت یادآوری می‌کند که تبلیغات این شبکه به جلب «مشارکت چندانی» در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی منجر نشده است. این گزارش در مورد تعداد بازدیدکنندگان از این مضامین نیز آماری منتشر نکرده است.

سخنگویان چهار عضو کنگره که هدف این کارزار تبلیغاتی بوده‌اند به خبرگزاری رویترز گفتند که از این موضوع اطلاع دارند.

XS
SM
MD
LG