لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۵

سخنگوی قوه قضائیه ایران: دختر دانشجوی علوم و تحقیقات از بیمارستان ترخیص شده است


طرح گرافیکی از برهنه شدن دختر دانشگاه علوم و تحقیقات در تهران
طرح گرافیکی از برهنه شدن دختر دانشگاه علوم و تحقیقات در تهران

سخنگوی قوه قضائیه ایران با افزایش نگرانی‌ها از سرنوشت دختر دانشجویی که در دانشگاه «علوم و تحقیقات» تهران برهنه و بازداشت شد، از ترخیص او از بیمارستان خبر داد.

اصغر جهانگیر این موضوع را روز سه‌شنبه، ۲۹ آبان در نشست خبری با خبرنگاران بیان کرد و گفت: «با توجه به اینکه او به بیمارستان اعزام شده و مشخص شده که بیمار است، تحویل خانواده شده و هم اکنون مشغول مراقبت از او هستند.»

او در عین حال تأکید کرد که برای این دانشجو، «هیچ پرونده قضایی تشکیل نشده است».

آهو دریایی دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تهران است که ۱۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳، در یک حرکت اعتراضی لباس‌هایش را در ملأعام درآورد و به فاصلهٔ کوتاهی بازداشت شد.‌‌

مقام‌های جمهوری اسلامی از همان ابتدا اقدام او را ناشی از «اختلال روانی» توصیف و اعلام کردند که این دانشجو برای درمان به بیمارستان روانپزشکی منتقل شده است.

این اقدام جمهوری اسلامی بازتاب گسترده‌ای در داخل و خارج داشت و سازمان عفو بین‌الملل نیز با انتشار پستی در شبکه ایکس (توییتر سابق) دربارهٔ انتقال این دختر به «بیمارستان روانی نامشخص» ابراز نگرانی کرده بود.

این نهاد یادآوری کرده که پیشتر اسناد سرکوب معترضان توسط حکومت را به بهانهٔ «اختلالات روانی» که باید «درمان» شوند، منتشر کرده بود.

شکایت «شخص حقیقی» علیه عباس پالیزدار

سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از این نشست خبری، دربارهٔ اظهارات عباس پالیزدار، عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس هفتم دربارهٔ «فساد» مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، هم گفت که شخصی حقیقی از او شکایت کرده است.

جهانگیر افزوده: «با توجه به شکایت شخص حقیقی، در شعبه بازپرسی تهران در این مورد پرونده تشکیل و در مرحلهٔ رسیدگی مقدماتی است.»

با این حال او به این نکته اشاره نکرده که چه فردی از پالیزدار شکایت کرده است.

آقای پالیزدار به‌تازگی در در گفت‌وگویی تصویری با صفحهٔ «دیدبان ایران» در سایت یوتیوب، به فساد «ریشه‌دار» برخی از مقامات جمهوری اسلامی پرداخته بود.

جنجال جدید پرونده‌های «فساد اقتصادی» و رهبر آیندۀ جمهوری اسلامی
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:21 0:00

از جمله مقاماتی که او در این ویدئو علیه آن‌ها اتهاماتی را مطرح کرده می‌توان به محمد یزدی، اولین رئیس قوه قضاییه پس از انقلاب، محمود شاهرودی، رئیس اسبق قوه قضاییه و غلامعلی حدادعادل، رئیس سابق مجلس اشاره کرد.

او در این ویدئو گفته بود گزارشی از پرونده‌های «فساد» ۵۲ مقام ارشد حکومت را به‌دست رهبر جمهوری اسلامی رسانده، اما به جای آنها، خودش مجازت شده است.

دولت آلمان از وضعیت جمشید شارمهد «مطلع» بود

سخنگوی قوه قضاییه می‌گوید دولت آلمان پیش از اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی ایرانی-آلمانی که به تازگی قوه قضائیه خبر فوت او را اعلام کرد، از وضعیت او «مطلع» شده بود.

به گفتهٔ جهانگیر، دولت آلمان از مرگ «طبیعی» جمشید شارمهد، در «وقت مقرر مطلع بود و پیش از اجرای حکم مراتب از طریق مراجع قانونی به دولت آلمان اعلام شده بود».

سخنگوی قوهٔ قضائیه ایران تأکید کرده که اطلاعیه‌ مرکز رسانه قوه قضائیه پس از فوت جمشید شارمهد، بر مبنای «جمع‌بندی نظراتی بود که از مراجع ذی‌ربط صورت گرفته بود و هیچ امر غیر واقعی در این بیانیه دیده نمی‌شد.»

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۹، آقای شارمهد را به طراحی انفجار ۲۴ فروردین سال ۸۷ در حسینیه سیدالشهدا شیراز متهم و به اعدام محکوم کرده بود؛ اتهامی که توسط خانوادهٔ آقای شارمهد «مضحک» توصیف شد.

غزاله شارمهد، دختر این روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، پس از فوت پدرش گفت که خانوادهٔ او هیچ مدرکی مبنی بر اعدام پدرش ندارند.

پس از آن بود که قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد جمشید شارمهد اعدام نشده و پیش از اجرای حکم، «فوت» کرده بود؛ این موضوع به افزایش تنش‌ها میان ایران و آلمان دامن زده است.

XS
SM
MD
LG