لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۷

ادامه اعتراض در بصره؛ مجلس عراق جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد


معترضان در بصره، شامگاه پنج شنبه برای چهارمین روز متوالی در خیابان‌های اصلی این شهر، اعتراض کردند
معترضان در بصره، شامگاه پنج شنبه برای چهارمین روز متوالی در خیابان‌های اصلی این شهر، اعتراض کردند

صدها نفر از مردم معترض شامگاه پنج‌شنبه برای چهارمین روز متوالی، در خیابان‌های شهر بصره حاضر شدند. معترضان خشمگین شماری از ساختمان‌های اداری را تخریب کرده و دفاتر برخی احزاب سیاسی را آتش زدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس اعلام مقام‌های امنیتی عراق، از آغاز موج اعتراض‌ها از روز دوشنبه، ده معترض با تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شدند و بیش از یکصد نفر زخمی شده‌اند.

همچنین ده‌ها نفر از نیروهای امینتی در این درگیری ها زخمی شده‌اند.

خبرگزاری رویترز روز جمعه همچنین گزارش داد که رئیس مجلس عراق با تشکیل جلسه‌ای فوق‌العاده برای بررسی اوضاع در بصره موافقت کرده است.

این جلسه روز شنبه برگزار می‌شود.

معترضان شامگاه پنج‌شنبه شماری از ساختمان‌های دولتی اداری در بصره را هدف قرار دادند و شماری از آنها از جمله اقامتگاه استاندار را به آتش کشیدند.

همچنین مسیرهای دسترسی به مرکز شهر بصره نیز مسدود شد.

معترضان خشمین همچنین به ساختمان دفاتر برخی از احزاب و گروه‌های سیاسی از جمله حزب الدعوه، مقر سازمان بدر، مجلس اعلای عراق، عصائب اهل حق و کتائب حزب الله حمله کرده و این ساختمان‌ها را به آتش کشدند.

دفاتر شبکه‌های تلویزیونی العراقیه، غدیر، الفرات و رادیو نخیل نیز از دیگر اهدافی بود که معترضان خشمگین به آنها حمله‌ور شدند.

معترضان در حالی شامگاه پنج‌شنبه به اعتراض‌های خود ادامه دادند که مسئولان دولتی و امنیتی در این شهر، مقررات منع آمد و شد اعلام کرده‌ بودند.

اعتراض‌ها در بصره که شهری نفتی در جنوب عراق است با موضوعاتی اقتصادی و معیشتی آغاز شد، معترضان به فساد در ادارات و مقام‌های دولتی، وضعیت نابسامان شغلی، قطعی برق و کیفیت پایین آب آشامیدنی اعتراض دارند.

شهروندان این شهر دو میلیون نفری می‌گویند که آب آشامیدنی شهر شور است و در ماه‌های تابستان طولانی در عراق، آنها را بیمار کرده است.

بر اساس این گزارش، صدها نفر به دلیل نوشیدن آب این شهر راهی بیمارستان شده‌اند.

روز چهارشنبه، معترضان فعالیت بندر ام‌القصر، بزرگ‌ترین بندر عراق را که مهم‌ترین مبادی ورود کالا به این کشور محسوب می شود، مختل کرده بودند.

در حالی که اعتراض‌ها در بصره طی روزهای گذشته ادامه داشته، گروه‌های سیاسی در این کشور سرگرم چانه‌زنی برای تشکیل دولت ائتلافی هستند.

ناآرامی‌ها در بصره باعث شده تا شماری از گروه‌های سیاسی استعفای حیدرالعبادی، نخست‌وزیر عراق را خواستار شوند.

مقتدی صدر، رهبر ائتلاف سائرون که پیشتاز انتخابات پارلمانی اخیر بود نیز، در واکنش به ناآرامی و اعتراض‌ در بصره، خواستار برگزاری اجلاس فوق‌العاده پارلمان برای بررسی این ناآرامی ها شده بود.

این روحانی پرنفوذ شیعه، همچنین تهدید کرده بود که اگر عبادی، پاسخگو نیست، استعفا دهد.

مقتدی صدر، همچنین در توئیتی اقدام نیروهای امنیتی در تیراندازی به تظاهرکنندگان غیر مسلح را محکوم کرد.

آیت‌الله علی سیستانی، از مراجع تقلید شیعه عراق نیز از مطالبات تظاهر‌کنندگان حمایت کرده است.

منابع: گزارش‌های رادیوفردا، رویترز/ آ. ن./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG