لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۲

کرونا در اسرائیل؛ دومین قرنطینه سراسری آغاز شد


 یک کادر درمانی در شهر اورشلیم (عکس از آرشیو)
یک کادر درمانی در شهر اورشلیم (عکس از آرشیو)

اسرائیل از ظهر روز جمعه ۲۸ شهریور دومین قرنطینه سراسری در مقابله با شیوع ویروس کرونا را آغاز کرد.

اسرائیل نخستین دولت در میان کشورهای توسعه یافته است که بار دیگر شرایط قرنطینه سراسری را برقرار کرد.

مقامات اسرائیل گفته‌اند افزایش چشمگیر مبتلایان به کرونا در هفته‌های اخیر به ابعاد نگران کننده‌ای رسیده و تنها شرایط قرنطینه سراسری ممکن است چرخه ابتلا را بشکند.

قرنطینه ساعاتی پیش از آغاز سال نو عبری و سلسله اعیاد پاییزه و روزه بزرگ «یوم کیپور» آغاز شد. نخست وزیر و وزیر بهداشت این کشور پیشاپیش گفته‌اند دوره قرنطینه جدید ممکن است از سه تا چهار هفته‌ای که برای آن در نظر گرفته شده، طولانی‌تر باشد.

بنیامین نتانیاهو پنجشنبه شب گفت مسئولان و کارشناسان بهداشت تنها راه چاره را اعمال دوباره قرنطینه دانسته و باید مردم این مقررات را به دقت رعایت کنند تا وضع بهبود یابد.

آقای نتانیاهو برای کاهش خشم معترضین به این شرایط، احتمال قوی داده که شماری از کشورهای غربی نیز به زودی مانند اسرائیل قرنطینه دوم را برقرار ‌کنند.

وی گفت در سفر روزهای اخیرش به آمریکا در ملاقات با مایک پنس، معاون رییس جمهوری که مسئول ارشد در مبارزه با کرونا در دولت آمریکا است، در مورد دستیابی سریع اسرائیل به واکسن‌های آمریکایی در صورت موفقیت نهایی تهیه واکسن، گفت‌وگو کرده و توافق‌های لازم را گذاشته اما این امر ماه‌های دیگر نیز به طول خواهد انجامید.

رئوون ریولین، رییس جمهوری اسرائیل، به خاطر ناتوانی نهادهای کشورش در تعیین و اجرای سیاست‌های که بر کرونا غلبه کند، از مردم عمیقا پوزش خواسته و گفته است در امر مقدس محافظت از جان و سلامت مردم اهمال صورت گرفته است.

بر اساس مقررات دوره جدید قرنطینه، مدارس و بسیاری از مراکز خرید و کسب و کار بسته شده و مردم حق تردد از بیش از یک کیلومتر از محل زندگی خود را ندارند.

مردم از رفت و آمد با خودرو و دید و بازدید از دوستان و بستگان خود منع شده و تنها مجاز هستند برای خرید آذوقه و دارو یا رفتن به سر کار از خانه خارج شوند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، آغاز قرنطینه دوم که به‌ویژه یهودیان مذهبی را از گردهمایی و نیایش‌ها در طول اعیاد دینی بازمی‌دارد، این بخش از جامعه را سرخورده کرده است.

یعکوو لیتسمن، وزیر مسکن که نماینده حزب «یهودیت توراتی» در دولت ائتلافی بود، پیش از نشست دولت برای رای‌گیری در باره آغاز قرنطینه، از وزارت استعفا داد تا ناخشنودی رای‌دهندگان مذهبی را بیان کند.

جریمه‌های نقدی نسبتا سنگین برای خاطیان مقررات قرنطینه درنظر گرفته شده و فرماندهان پلیس به نیروهای خود گفته‌اند بدون اغماض نقض کنندگان مقررات را جریمه کنند. هزاران نیروی پلیس در سراسر اسرائیل و به‌ویژه ورودی و خروجی جاده‌ها مستقر شده‌اند تا مقررات را اعمال کنند.

اسرائیل در دور نخست قرنطینه در دو ماه نخست بهار امسال «نمونه موفق» در کاهش مبتلایان و شمار اندک مرگ و میر بیماران بود اما این موفقیت در طول تابستان جای خود را به ناکامی و افزایش خیره کننده شمار مبتلایان داد.

رشد مبتلایان در حالی بود که از ماه‌ها پیش استفاده از ماسک در خارج از خانه اجباری بوده و اکثریت مردم آن را رعایت کرده‌اند.

اسرائیل دو ماه پیش پروفسور رونی گامزو، پزشک سرشناس ایرانی‌زاده را به ریاست ستاد مبارزه با کرونا منصوب کرد اما رسانه‌ها از کارشکنی‌ها و مانع‌تراشی‌های سایر مسئولان بر سر راه او خبر می‌دهند.

تا روز جمعه که قرنطینه دوم آغاز شد، ۱۷۷ هزار تن در این کشور به کرونا مبتلا شده؛ شمار قربانیان به ۱۱۷۰ تن رسید و ۵۷۷ تن از حدود ۴۷ هزار بیمار، برای زنده ماندن به دستگاه‌های تنفسی وصل شده‌ و در شرایط وخیم هستند.

احتمال مرگ تا ۲۵۰۰ تن دیگر در ماه‌های آینده مطرح شده است. وزیر دارایی اسرائیل از گسترش برنامه کمک مالی دولت به آسیب دیدگان اقتصادی ناشی از قرنطینه خبر داده اما معلوم نیست این وعده صاحبان کسب و کار را راضی کند.

اسرائیل در سه ماه اخیر شاهد تظاهرات گسترده معترضینی بوده که دولت را به اهمال در مراقبت از سلامت مردم متهم کرده و خواهان کناره‌گیری بنیامین نتانیاهو بوده‌اند.

اما این اعتراض‌ها تزلزلی در اراده آقای نتانیاهو برای ماندن در قدرت ایجاد نکرده و ائتلاف او با سایر احزاب را که زیر عنوان عزم ملی برای غلبه بر کرونا ایجاد شد، فعلا سست نکرده است.

XS
SM
MD
LG