لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۱

رویترز: دیدار محرمانه مقام‌های نظامی و امنیتی ایران با حماس بر سر بحران داخلی اسرائیل


اعتراض گسترده به طرح تغییرات قضایی در اسرائیل ادامه دارد
اعتراض گسترده به طرح تغییرات قضایی در اسرائیل ادامه دارد

در میانه بزرگ‌ترین بحران داخلی در اسرائیل، خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه از دیدار «محرمانه» چند مقام جمهوری اسلامی با اعضای گروه حماس برای بررسی و بهره‌برداری احتمالی از این بحران خبر داد.

رویترز روز سه‌شنبه، سوم مردادماه، به نقل از یک «دیپلمات ایرانی» نوشت که طرفین در این دیدار «سه ساعته» که هفته گذشته انجام شده، تصمیم گرفته‌اند در حال حاضر از «مداخله مستقیم» در این بحران پرهیز کنند تا بهانه‌ای به دست نخست وزیر اسرائیل داده نشود.

چند عضو عالی‌رتبه گروه اسلام‌گرای حماس با یک فرمانده ارشد از نیروی قدس، بازوی برون‌مرزی سپاه پاسداران، و همین طور «دو مقام امنیتی» جمهوری اسلامی در این دیدار حضور داشته‌اند.

خبرگزاری رویترز به نام منبع این خبر اشاره نکرده و مشخص نیست که این دیدار در کجا برگزار شده است.

هنوز مقام‌های جمهوری اسلامی در تهران به این خبر واکنش نشان نداده‌اند.

این خبر یک روز پس از آن منتشر شده است که پارلمان اسرائیل روز دوشنبه، دوم مرداد، در میانه اعتراضات گسترده سراسری در داخل این کشور، محدودیت‌های جنجال‌برانگیز بر اختیارات دیوان عالی را تصویب کرد.

طرح دولت راست‌ِ افراطی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، برای سلب برخی اختیارات قضات دادگاه عالی، چندین ماه است که اعتراضات گسترده‌ای را در سراسر اسرائیل به دنبال داشته، به طوری که متحدان اسرائیل، نظیر ایالات متحده، نیز نسبت به آن ابراز نگرانی عمیق کرده‌اند.

به نوشته رویترز، در جلسه محرمانه نمایندگان تهران و حماس به این اشاره شده که بحران فعلی خودبه‌خود «باعث تضعیف» اسرائیل شده و برای آن که بنیامین نتانیاهو نگاه‌ها را به سوی دشمنان خارجی اسرائیل منحرف نکند بهتر آن است که دست‌کم فعلا از «مداخله مستقیم» خودداری کنند.

بحرانی که با فشار گروه‌های راست افراطی در دولت اسرائیل و تلاش نتانیاهو برای راضی نگه داشتن آنان دامنه‌دار شده آن چنان فراگیر است که اعتراض نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل، شامل برخی واحدهای مهم آن نظیر «نیروهای ویژه» و خلبانان جنگی، را نیز شامل می‌شود.

پیوستن این نیروهای ذخیره توجهات بسیاری را به خود جلب کرده و به این نگرانی در میان مقامات دفاعی اسرائیل دامن زده که اعتراضات به تضعیف امنیت ملی منجر شود.

هفته گذشته «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها»، اندیشکده محافظه‌کار مستقر در واشینگتن، فهرستی از ۱۹ سازمان تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران از جمله حماس «در کنار مرزهای اسرائیل» منتشر و یادآوری کرد که این سازمان‌ها از توان نظامی برای حمله به اسرائیل برخوردارند و از سوی جمهوری اسلامی ایران تأمین مالی می‌شوند.

اواخر خردادماه خبری منتشر شد مبنی بر این که هیئتی از دو گروه فلسطینی «جهاد اسلامی» و گروه حماس همزمان به تهران سفر کرده‌اند.

هر دو گروه از سوی آمریکا و برخی کشورهای غربی به عنوان سازمان‌های تروریستی شناخته می‌شوند. اما جمهوری اسلامی آشکارا از آنها حمایت‌های گسترده مالی و تسلیحاتی می‌کند.

با استفاده از گزارش‌های رویترز، تایمز اسرائیل و رادیوفردا/ ف. دو./ ب. ب.
XS
SM
MD
LG