وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که نیروهای ارتش این کشور به طور نامحدود در «مناطق امنیتی» در نوار غزه، لبنان و سوریه باقی خواهند ماند.
اسرائیل کاتز روز چهارشنبه ۲۷ فروردین در بیانیهٔ خود که در شبکهٔ اجتماعی «ایکس» منتشر شد، نوشت که نیروهای اسرائیلی حتی پس از هرگونه توافق برای پایان جنگ، در مناطق حائلی که در غزه ایجاد کردهاند باقی خواهند ماند.
او افزود که «نیروهای دفاعی اسرائیل در مناطق امنیتی باقی خواهند ماند تا در هر وضعیت موقتی یا دائمی در غزه، همانند لبنان و سوریه، بهعنوان حائل میان دشمن و جوامع اسرائیلی عمل کنند.»
وزیر دفاع اسرائیل تأکید کرد که «سیاست اسرائیل در نوار غزه پیش از هر چیز تلاش برای بازگرداندن گروگانها و تلاش برای شکست حماس است».
تنها در جنوب غزه، نیروهای اسرائیلی حدود ۲۰ درصد از سرزمین این باریکه را به تصرف خود درآوردهاند، از جمله کنترل بر شهر مرزی رفح و پیشروی درون خاک غزه تا «دالان مورگ» که از شرق غزه تا دریای مدیترانه میان رفح و شهر خانیونس امتداد دارد.
آنها پیش از این نیز دالانی وسیع در ناحیه مرکزی نِتساریم ایجاد کرده و منطقه حائلی در سراسر مرز، صدها متر درون خاک غزه، از جمله منطقه شجاعیه در شرق شهر غزه در شمال، برقرار کردهاند.
اسرائیل میگوید نیروهایش صدها عضو گروه افراطی حماس از جمله بسیاری از فرماندهان ارشد این گروه مسلح فلسطینی را کشتهاند، اما این عملیات نگرانی سازمان ملل و کشورهای اروپایی را برانگیخته است.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی محسوب میشود.
بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، از زمان ازسرگیری درگیریها در ۱۸ مارس پس از دو ماه آرامش نسبی، بیش از ۴۰۰ هزار فلسطینی آواره شدهاند. حملات هوایی و بمبارانهای اسرائیل نیز دستکم ۱۶۳۰ نفر را کشته است.
آقای کاتز روز چهارشنبه همچنین به موضوع ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه اشاره کرد و گفت که اسرائیل درحالی که ورود کمکهای امدادی به غزه را مسدود کرده، در حال ایجاد زیرساختهایی برای توزیع کمکها از طریق شرکتهای غیرنظامی در آینده است. با این حال، او تأکید کرد که محاصره کمکها همچنان ادامه خواهد داشت.
وی تأکید کرد که «وارد نشدن این کمکها به غزه یکی از مهمترین ابزارهای فشار بر گروه افراطی حماس است.»
وی همچنین گفت اسرائیل طرحی را برای امکان خروج فلسطینیهایی که مایل به ترک غزه هستند، پیگیری میکند، هرچند هنوز مشخص نیست چه کشورهایی حاضر خواهند بود شمار زیادی از فلسطینیان را بپذیرند.
اسرائیل همچنان خروج از بخشهای جنوبی لبنان و منطقه حائل با سوریه را رد کرده است.
کشته شدن یک پزشک و زخمی شدن ۹ نفر در حملهٔ اسرائیل
در همین حال، مقامهای پزشکی در نوار غزه اعلام کردند که حملهٔ هوایی اسرائیل به ورودی یک بیمارستان صحرایی در منطقه مواسی در روز سهشنبه، یک کشته و ۹ مجروح بر جای گذاشت.
ارتش اسرائیل هنوز درباره این حمله اظهار نظر نکرده است.
روز یکشنبه نیز اسرائیل، الاهلی، آخرین بیمارستان بزرگ در شمال نوار غزه را هدف قرار داد که در جریان تخلیهٔ آن یک بیمار جان خود را از دست داد و خسارات جدی به بخش اورژانس، داروخانه و ساختمانهای اطراف آن وارد آمد.
اسرائیل همواره گروه افراطی حماس را به استفاده از بیمارستانها برای مخفی کردن اعضایش و تجهیزات نظامی متهم میکند. مقامات بیمارستانی این اتهامات را رد میکنند.
از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۵۱ هزار نفر کشته شدهاند که شامل ۱۶۰۰ نفر از زمان پایان آتشبس در این باریکه میشود.