لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۶

نخست وزیر ژاپن در راه تهران، در پی گفت‌وگو با ترامپ


شینزو آبه روز چهارشنبه ابتدا با حسن روحانی و سپس در روز پنجشنبه با علی خامنه‌ای دیدار می‌کند.
شینزو آبه روز چهارشنبه ابتدا با حسن روحانی و سپس در روز پنجشنبه با علی خامنه‌ای دیدار می‌کند.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، پیش از سفر خود به تهران با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا تلفنی گفت‌وگو کرد. آقای آبه تا ساعتی دیگر به تهران وارد می‌شود.

یوشیدا سوگا، سخنگوی دولت ژاپن سه شنبه ۲۱ خرداد به خبرنگاران گفت، شنیزو آبه و دونالد ترامپ در این تماس تلفنی خود در خصوص سفر نخست وزیر ژاپن به تهران با یکدیگر صحبت کردند.

این سخنگوی دولت ژاپن تصریح کرده است که آنها در مورد «مسائل منطقه‌ای از جمله وضعیت در ایران» به تبادل نظر و رایزنی پرداختند.

به گزارش رویترز، این مقام دولت ژاپن همچنین اظهار داشت، آقای شینزو آبه روز چهارشنبه ابتدا با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران ملاقات خواهد کرد و سپس در روز پنجشنبه با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دیدار می‌کند.

این نخستین سفر یک نخست وزیر ژاپن به ایران پس از ۴۱ سال است. روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن امسال وارد نود و یکمین سال خود خواهد شد.

یوشیدا سوگا گفته است، با توجه به افزایش تنش ها در منطقه خاورمیانه، برنامه ما این است که در دیدار با رهبران بلندپایه جمهوری اسلامی از ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای بخواهیم که در راستای کاهش تنش حرکت کند.

دونالد ترامپ در جریان سفر چهار روزه خود به ژاپن از پیشنهاد شینزو آبه برای میانجیگری در خصوص ایران استقبال کرد.

منابع دیپلماتیک به رویترز گفته‌اند، در جریان تشدید تنش بین ایران و آمریکا،شینزو آبه از موقعیت منحصر به فردی برخوردار است. از یک سو روابط نزدیکی با دونالد ترامپ دارد و از سوی دیگر توکیو همواره رابطه دوستانه ای با تهران داشته است.

با این حال برخی کارشناسان نیز به این خبرگزاری گفته‌اند، نباید بیش از حد به نتایج این سفربه خوش‌بین بود.

کنیهکو میاکی، یک دیپلمات سابق ژاپن به رویترز گفته است، هدف این سفر میانجیگری نیست. این سفر برای مسائل دو جانبه انجام می شود و چنانچه موضوع دیگری مطرح باشد با توجه خاص پیگیری خواهد شد.

برخی دیگر از کارشناسان هم به رویترز گفته‌اند، اصلی ترین کاری که شینزو آبه می تواند انجام دهد این است که ایران و آمریکا را به از سرگیری مذاکرات مستقیم ترغیب کند، در حالی که دو طرف به دنبال راهی برای برون رفت از وضعیت کنونی هستند.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان روز گذشته در تهران و در یک کنفرانس خبری به همراه محمد جواد ظریف همتای ایرانی خود گفت، وضعیت در منطقه بشدت انفجاری و بی‌نهایت جدی است.

وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد: تشدید تنش های موجود می‌تواند به درگیری نظامی بینجامد.

تنش بین ایران و آمریکا در یک ماه گذاشته وارد مرحله تازه ای شده است. از یک از سو آمریکا از اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و بمب‌افکن‌های استراتژیک بی- ۵۲ به خلیج فارس خبر داد و در مقابل ایران نیز از کاهش برخی تعهدات برجامی خود سخن گفته است.

با استفاده از رویترز و وب سایت رادیو فردا؛ خ/ت
XS
SM
MD
LG