لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۳۹

فایل صوتی فساد سپاه؛ سومین روز سیاه خامنه‌ای


قاسم سلیمانی در دیداری با علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی
قاسم سلیمانی در دیداری با علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی

حمایت رهبر جمهوری اسلامی از متهمان پرونده‌های مهم فساد تازگی ندارد. بهمن سال ۹۱، چند روز پس از آن‌که فایل صوتی رشوه‌خواهی برادر صادق لاریجانی از بابک زنجانی در مجلس فاش شد و «یکشنبه سیاه» نام گرفت، خامنه‌ای گفت پخش این فایل «خلاف اخلاق، شرع و قانون» است.

هفتم تیر ۱۳۹۷، وقتی گروهی از «تحول‌خواهان» که باز شدن پرونده فساد کلان اکبر طبری، عضو ارشد دفتر صادق لاریجانی در قوه قضاییه، را امید و فرصتی برای رسیدگی به اتهامات صادق لاریجانی می‌دیدند، ناگهان با نهیب خامنه‌ای مواجه شدند که صادق لاریجانی «در داخل و هم در بیرون از قوه [قضاییه] شروع‌کنندهٔ» مبارزه با فساد بوده و دنبال انتقام نباشند.

اکنون نیز، درحالی‌که فایل صوتی منتشرشده در رادیو فردا که در آن عزیز جعفری، فرمانده سابق سپاه، راوی فساد در سپاه و شهرداری تهران است و سپاه پاسداران نیز اصالت فایل را تأیید کرده و توجه و توقع افکار عمومی برای برخورد با محمدباقر قالیباف، متهم اصلی این پرونده، برانگیخته شده است، علی خامنه‌ای به‌تندی واکنش منفی نشان داد و افشاگری‌ها را «لجن‌پراکنی» و «تهمت» به مجلس و سپاه و قاسم سلیمانی خواند.

حمایت خامنه‌ای از سپاه در این پرونده حمایت از خودش بود. به‌روایت عزیز جعفری، در جریان برخورد با باند متخلف در سپاه، قاسم سلیمانی نزد خامنه‌ای رفته بود: «نسبت به برخورد شما [معاون اقتصادی سپاه] و حفاظت اطلاعات سپاه با یاس ناراحت بود. گفت پیش آقا [خامنه‌ای] هم رفتم. گفت این نوع برخوردها... گفتم قاسم این حرف‌ها را به من نگو. آقای [مسعود] مهردادی این همه پول بیت‌المال را با دستورهای الکی حیف‌ومیل کرده، نباید جوابگو باشد؟ حالیش کردم که این‌طور نیست.»

به‌عبارت ساده‌تر، در یک فضای عادلانهٔ رسیدگی به این پرونده، علی خامنه‌ای به‌عنوان مطلع از فساد درون باندهای مافیایی سپاه باید به دادگاه فراخوانده می‌شد، ولی اکنون، در مقام مدعی، فسادی را که فرماندهان سپاه روایت کرده‌اند، انکار می‌کند.

وجه دومِ نسبت خامنه‌ای با این پرونده به دستور مالی او به فرماندهان سپاه درباره نیروی قدس سپاه بازمی‌گردد.

صادق ذوالقدرنیا، معاون اقتصادی سپاه در سال ۹۷ که مأمور رسیدگی به پرونده فساد بوده، در بخشی از فایل صوتی می‌گوید که علی خامنه‌ای دستور داده بود هدف اصلی باید کمک به نیروی قدس سپاه باشد و بر همین اساس باید از منابع مالی که به دست می‌آورند، ۹۰ درصد را به نیروی قدس سپاه بدهند و ۱۰ درصد را به سپاه.

همین دستور ۹۰ درصدی ریشهٔ تمرکز تمام فعالیت‌های یک شبکه بوده تا به هر روشی که شده، منابع مالی نیروی قدس سپاه پاسداران را تأمین کنند؛ روش‌هایی که یک نمونهٔ آن پروندهٔ تخلف ۸ هزار میلیارد تومانی هلدینگ یاس بود و نمونهٔ دیگر آن پروندهٔ فساد ۱۳ هزار میلیارد تومانی در شرکت رسا تجارت که آن هم منبع تأمین هزینه‌های نیروی قدس بود.

وجه سومِ دفاع خامنه‌ای از سپاه به نسبت او و قاسم سلیمانی بازمی‌گردد. اگر در دهه ۶۰ روح‌الله خمینی می‌گفت مرتضی مطهری «پاره تن» من است، خامنه‌ای هم این حس را نسبت به قاسم سلیمانی دارد.

فراتر از این رابطهٔ عاطفی، در طول سه دهه حکومت خامنه‌ای، در میان کسانی که پرورش داده است، قاسم سلیمانی مهم‌ترین سرمایه‌ و کلیدی‌ترین نماد حکومت اوست.

به فهرست پرورش‌‌یافته‌های اصلی مکتب خامنه‌ای نگاه کنید: صادق لاریجانی مشهور است به پدرخوانده فساد؛ احمدی‌نژاد مشهور است به انحراف و دروغ و توهم، و تف سربالا شد برای شخص رهبر؛ مردم معترض سال‌هاست که در خیابان شعار می‌دهند «مجتبی بمیری، رهبری رو نبینی»؛ ابراهیم رئيسی را با نام «جلاد ۶۷» و «قاتل» می‌شناسند و...

در این میان او موفق شده بود که با پروپاگاندایی عظیم و گسترده قاسم سلیمانی را به‌عنوان قهرمان مبارزه با داعش به بخشی از افکار عمومی ایران بفروشد. طبیعی است که هرگاه احساس کند رویدادی، واکنشی، نامه‌ای یا یک فایل صوتی‌ای تصویر قاسم سلیمانی را خدشه‌دار کرده است، به میدان بیاید و جلوی آن بایستاد. دفاع او از قاسم سلیمانی دفاع از میراثش است.

سخنان امروز خامنه‌ای در دفاع از سپاه پاسداران به‌طور طبیعی راه را بر هرگونه پیگیری در پرونده فساد هلدینگ یاس می‌بندد؛ پرونده‌ای که به‌گفتهٔ محمد قائمی، مدیر تصفیه این هدلینگ، ۱۸۵ جلد بوده و تنها پنج جلد آن رسیدگی و منجر به کشف فساد هشت هزار میلیارد تومانی شد. حالا سرنوشت ۱۸۰ جلد دیگر مشخص شده است؛ کش ندهید.

XS
SM
MD
LG