لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۰

انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق هشت ماه به تعویق افتاد


تبلیغات انتخاباتی در اقلیم کردستان عراق در سال ۲۰۱۴ (عکس از آرشیو)
تبلیغات انتخاباتی در اقلیم کردستان عراق در سال ۲۰۱۴ (عکس از آرشیو)

پارلمان اقلیم کردستان عراق روزسه شنبه تصمیم گرفت انتخابات پارلمانی منطقه را هشت ماه به تعویق بیاندازد. این انتخابات تحت تاثیر تنش بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق بر سر کنترل مناطق مورد اختلاف به تاخیر افتاده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، قرار بود انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری اقلیم کردستان عراق روز اول نوامبر برگزار شود ولی پس از تصرف بخشی از مناطق تحت کنترل کردها توسط دولت مرکزی عراق در واکنش به برگزاری همه پرسی استقلال این انتخابات به تاخیر افتاد.

تاکنون در مورد تاریخ برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این منطقه هیچ اطلاعاتی منتشر نشده است.

بهزاد زیباری نماینده پارلمانی اتحادیه اسلامی کردستان به خبرگزاری فرانسه گفت:«پارلمان کردستان تصمیم گرفته برگزاری انتخابات پارلمانی منطقه را هشت ماه به تاخیر بیاندازد.»

فرست صوفی، از حزب دمکرات کردستان عراق نیز گفت پارلمان اقلیم تاریخ دقیق برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری را بعدا مشخص خواهد کرد.

قرار بود هر دو انتخابات کمی بیشتر از یک ماه پس از برگزاری همه پرسی استقلال که در آن موافقان استقلال اکثریت زیادی به دست آوردند، برگزار شود.

این همه پرسی که به ابتکار مسعود بارزانی رییس دولت فعلی اقلیم کردستان عراق برگزار شد با مخالفت شدید حکومت مرکزی عراق روبرو شد.

نیروهای دولت مرکزی عراق هفته گذشته با یک عملیات سریع شهر کرکوک و مناطق اطراف آن و بخش هایی از مناطق تحت کنترل نیروهای کرد در استانهای نینوا و دیاله را به تصرف خود درآوردند.

عقب نشینی سریع نیروهای کرد از این مناطق باعث بروز اختلاف و اتهام زنی‌های متقابل بین گروههای سیاسی کرد شده و باعث شده که پارلمان اقلیم کردستان هر دو انتخابات را به تاخیر بیاندازد.

بهزاد زیباری روز سه شنبه گفت:«پارلمان تصمیم گرفته فعالیت‌ها و تصمیمات نهاد ریاستی اقلیم را متوقف کند»

این نهاد مسعود بارزانی، کوثرت رسول معاون ریاست اقلیم از اتحادیه میهنی کردستان عراق و فواد حسین رییس کابینه را شامل می شود.

خبرگزاری فرانسه می افزاید، توقف فعالیت‌های نهاد ریاست جمهوری و عدم تمدید دوره ریاست مسعود بارزانی برای او ضربه سختی خواهد بود.

روز یکشنبه بزرگترین حزب مخالف دولت در اقلیم کردستان به خاطر از دست دادن قلمرو تحت کنترل کردها خواهان استعفای مسعود بارزانی شد.

شورش حاجی از جنبش تغییر (گوران) که ۲۴ کرسی از مجموع ۱۱۱ کرسی پارلمان منطقه را در اختیار دارد، گفت هم مسعود بارزانی و هم کوثرت رسول باید استعفا دهند. او افزود:«نه رییس حکومت اقلیم و نه معاونش دیگر مشروعیت ندارند و باید استعفا بدهند.»

شورش حاجی خواستار تشکیل یک «دولت نجات ملی» شد تا مذاکرات با بغداد و سازماندهی انتخابات جدید را انجام دهد.

دوران ریاست مسعود بارزانی، به عنوان اولین رییس حکومت اقلیم کردستان که در انتخابات عمومی به پیروزی رسید در سال ۲۰۱۳ به پایان رسیده است. دوره کار او به مدت دو سال تمدید شد و بعد در فضای آشوب زده پس از حملات گروه «خلافت اسلامی» به شمال عراق او در این مقام باقی ماند.

طبق قوانین اقلیم خودمختار کردستان عراق مسعود بارزانی تاریخ اول نوامبر را برای برگزاری انتخابات تعیین کرده بود.

به گفته چندین نماینده پس از رای روز سه شنبه پارلمان اکنون این نهاد در مورد تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست حکومت اقلیم تصمیم خواهد گرفت.

یک ماه پس از برگزاری پیروزمندانه همه پرسی استقلال در اقلیم کردستان اکنون مسعود بارزانی در منطقه کردستان و خارج از آن به شدت منزوی شده است.

آمریکا، حامی و متحد اصلی نیروهای کرد و دولت مرکزی عراق در مبارزه علیه «خلافت اسلامی» و همینطور همسایگان مهم عراق مثل ایران و ترکیه از ابتدا با برگزاری همه پرسی استقلال مخالف بودند.

XS
SM
MD
LG