لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۵

رویترز: افزایش کرسی‌های متحدان حزب‌الله در پارلمان لبنان بنابر نتایج غیر رسمی


انتخابات روز یک‌شنبه برای نخستین بار بعد از ۹ سال، یعنی پس از پنج سال تاخیر، در هر شش استان لبنان انجام شد و انتظار می‌رود نتایج آن روز دوشنبه اعلام شود
انتخابات روز یک‌شنبه برای نخستین بار بعد از ۹ سال، یعنی پس از پنج سال تاخیر، در هر شش استان لبنان انجام شد و انتظار می‌رود نتایج آن روز دوشنبه اعلام شود

خبرگزاری رویترز می‌گوید نتایج غیررسمی از شمارش آرای انتخابات پارلمانی لبنان، نشان می‌دهد حزب‌الله و متحدانش بر شمار کرسی‌های خود می‌افزایند. انتظار می‌رود شمار نمایندگان حزب مسیحی «نیروهای لبنانی» که از مخالفان حزب‌الله است نیز دو برابر شود.

رویترز می‌گوید بنا بر محاسبات این خبرگزاری، حزب‌الله لبنان و متحدان و تشکل‌های نزدیک به آن، دست‌کم ۶۷ کرسی به‌دست می‌آورند. با این همه به‌نظر می‌رسد پیروز اصلی این انتخابات تشکل «نیروهای لبنانی» است که کرسی‌های خود را از هشت به ۱۵ افزایش خواهد داد. این تشکل از گروه‌های سیاسی مخالف حزب‌الله به‌شمار می‌رود.

همزمان تردید زیادی وجود ندارد که سعد حریری، نخست‌وزیر مورد حمایت غرب، رهبری دولت آینده را به‌دست خواهد گرفت، هرچند نتایج اولیه نشان می‌دهد از کرسی‌های هم‌پیمانان او در پارلمان کاسته خواهد شد.

بنا بر قوانین لبنان، نخست‌وزیر باید از میان سنی‌ها انتخاب شود، رئیس پارلمان باید شیعه و رئیس‌جمهوری باید مسیحی مارونی باشد. پارلمان لبنان ۱۲۸ کرسی دارد.

گروه حزب‌الله لبنان که علاوه بر فعالیت‌های سیاسی از یک بازوی قدرتمند نظامی نیز برخوردار است، از سوی ایالات متحده، به‌طور کلی، یک گروه تروریستی به‌شمار می‌رود. اسرائیل نیز بارها اقدام به حملاتی علیه مواضع آن کرده‌است که بسیاری از آن‌ها طی هفت سال گذشته در جریان جنگ داخلی سوریه رخ داده‌است. حضور این گروه در جنگ داخلی سوریه، با انتقادهای شماری از احزاب، تشکل‌ها و گروه‌های داخل لبنان نیز روبه‌رو شده‌است.

ایران، مهم‌ترین حامی حزب‌الله لبنان است. آمریکا، تهران را در صدر دولت‌های حامی تروریسم می‌داند. جمهوری اسلامی اتهام حمایت از تروریسم را رد می‌کند.

انتخابات روز یک‌شنبه برای نخستین بار بعد از ۹ سال -با پنج سال تاخیر- در هر شش استان لبنان انجام شد و انتظار می‌رود نتایج آن روز دوشنبه اعلام شود.

خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده‌است که پایین بودن شمار رای‌دهندگان در انتخابات، حاکی از خشم آن‌ها نسبت به «فسادی همه‌گیر» و «وضعیت راکد اقتصادی» است. وزارت کشور لبنان گفته است در بیروت بین ۳۲ تا ۴۲ درصد از شهروندان پای صندوق‌ها رفته‌اند و در کل کشور ۴۹ درصد از شهروندان. در سال ۲۰۰۹ میلادی ۵۴ درصد از لبنانی‌ها رای خود را به صندوق‌ها ریخته بودند.

با استفاده از رویترز و اسوشیتدپرس|ت.ت
XS
SM
MD
LG