لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۷

دفتر بازرس مالر از همکاری فلین با تحقیقات درباره دخالت روسیه در انتخابات آمریکا خبر داد


مایکل فلین، مشاور پیشین امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا
مایکل فلین، مشاور پیشین امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا

گزارش ها حاکی است که دفتر رابرت مالر، بازرس ویژه تحقیقات درباره دخالت روسیه در انتخابات آمریکا به دلیل «کمک‌های اساسی» مایکل فلین، مشاور پیشین امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا به این تحقیقات برای او در خواست حبس نکرده است.

به گزارش رویترز، بخش هایی از توصیه دفتر رابرت مالر درباره مایکل فلین روز سه شنبه ۱۳ آذرماه منتشر شده است.

طبق این گزارش، دادستان‌ها در این توصیه نامه خود تصریح کرده‌اند که مایکل فلین ۱۹ بار با تیم تحقیقات درباره دخالت روسیه در انتخابات دیدار و مصاحبه کرده است. این دادخواست می‌گوید، حبس در این خصوص برای مایکل فلین «مناسب و ضروری» نیست.

در این یادداشت آمده است: «متهم اطلاعات دست اولی ازمحتوا و زمینه تعاملات بین تیم انتقالی (رئیس جمهوری منتخب) و مقامات دولتی روسیه ارائه کرده است.»

آقای فلین در آذرماه سال گذشته اتهام دروغ‌گویی به پلیس فدرال آمریکااف بی ای در رابطه با تماس‌های خود با سفیر روسیه در واشنگتن را پذیرفت.

رویترز می گوید، چنین جرمی می توانست به حداکثر پنج سال زندان و ۲۵۰ هزار دلار جریمه برای آقای فلین منجر شود اما با توجه توافق او با دادستانی برای همکاری او می تواند به شش ماه زندان یا کمتر بدون جریمه محکوم شود.

طبق این گزارش قرار است حکم مایکل فلین دو هفته دیگر یعنی ۲۷ آذرماه صادر شود.

مایکل فلین در آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ تنها ۲۴ روز در مقام مشاور امنیت ملی خدمت کرد و سپس از این مقام برکنار شد. دلیل استعفای آقای فلین آن زمان چنین اعلام شد که درباره تماس‌های خود با مقامات روسیه واقعیت را به مایک پنس معاون اول رئیس جمهور آمریکا نگفته است.

آقای فلین در مقام‌های ارشد نظامی، از جمله در کسوت مدیر سازمان اطلاعات دفاعی ایالات متحده خدمت کرده بود.

مایکل فلین در نامه کناره‌گیری‌اش گفته بود در فاصله بین دوره انتقالی دولت ترامپ با دولت گذشته، تماس‌های متعددی با سرگئی کیسلیاک، سفیر روسیه در آمریکا داشته و به مایک پنس اطلاعات «ناقصی» در خصوص محتوای این تماس‌ها ارائه کرده است.

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در گزارش‌های خود به این نتیجه رسیدند که روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده دخالت کرده و با هک و تبلیغات دروغین، سعی کرده که نتیجه انتخابات ر تغییر دهد.

وزارت دادگستری آمریکا در ۲۷ اردیبهشت سال گذشته رابرت مالر، مدیر اسبق اداره تحقیقات مرکزی آمریکا، (پلیس فدرال/اف‌بی‌آی) را به عنوان «بازرس ویژه‌» برای هدایت تحقیقات تعیین کرد.

آقای مالر در مرداد ماه یک هیئت منصفه برای بررسی اسناد مربوط به این پرونده تشکیل داد و سپس در پاییز نیز نخستین اتهام‌ها و سپس بازداشت‌‌ها در این مورد صورت گرفت.

روسیه اتهام‌های وارد شده در مورد دخالت در انتخابات را رد کرده است. دونالد ترامپ هم به‌تاکید هرگونه «تبانی» کمپین انتخاباتی خود با روسیه را رد کرده و تشکیل هیئت ویژه را «تعقیب کینه‌توزانه» توصیف کرده‌است.

با استفاده از گزارش‌های رویترز، ان بی نیوز و رادیو فردا؛ خ/ت
XS
SM
MD
LG