تعداد جانباختگان زمینلرزه شدیدی که میانمار و تایلند را تکان داد، از مرز ۱۷۰۰ نفر فراتر رفته و امدادگران میکوشند با آواربرداری، افراد گرفتار را نجات دهند.
زمینلرزه قدرتمند ۷.۷ درجهای روز جمعه هشتم فروردین روی داد و کانون آن در نزدیکی شهر ماندالی در مرکز میانمار اعلام شد. حدود ۱۲ دقیقه پس از آن نیز زلزلهای به بزرگی ۶.۷ درجه در نزدیکی همان منطقه روی داد.
به گزارش رویترز، نگرانیها در میانمار از بالا بودن شمار جانباختگان افزایش یافته است.
نظامیان حاکم بر میانمار عصر روز شنبه ۹ فروردین اعلام کردند که آمار قربانیان به ۱۶۴۴ نفر رسیده و بیش از ۳۴۰۰ تن نیز زخمی شدهاند.
آمار جانباختگان حوالی ظهر حدود هزار نفر اعلام شده بود.
حکومت میانمار میگوید زلزله باعث تخریب یا آسیب به «زیرساختهایی مانند جادهها، پلها و ساختمانها» شده و «تلفات و جراحاتی در میان غیرنظامیان» بر جا گذاشته است.
این بیانیه همچنین از عملیات جستوجو و نجات در مناطق آسیبدیده خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، از آنجایی که ارتباطات در میانمار به شدت مختل شده است، هنوز میزان واقعی فاجعه مشخص نیست و انتظار میرود که آمار تلفات و خسارات به طور چشمگیری افزایش یابد.
به نوشته این خبرگزاری، چهار سال جنگ داخلی در میانمار که با کودتای نظامی در این کشور آغاز شد سیستمهای خدمات پزشکی و کمکرسانی اضطراری را ویران کرده است.
زمینشناسان آمریکایی این زلزله را بزرگترین زمینلرزه میانمار طی یک قرن اخیر دانستهاند.
حکومت نظامی میانمار در شش منطقه آسیبدیده وضعیت اضطراری اعلام کرده و خبرگزاریها گزارش دادهاند که بیماران بستری در یکی از بیمارستانهای بزرگ نایپیداو، پایتخت جدید این کشور، به فضای باز منتقل شدهاند.
بنابر گزارشها، بیشترین تلفات در شهر ماندالی، دومین شهر بزرگ میانمار و نزدیکترین شهر به کانون زمینلرزه، بوده است و یکی از مقامات نایپیداو هم از این شهر با عبارت «منطقه تلفات انبوه» یاد کرد.
ژنرال مین آنگ هلینگ، رهبر حکومت نظامی میانمار، روز جمعه در اقدامی نادر طی در این حکومت، خواستار کمکهای بینالمللی فوری از «هر کشوری» شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، شامگاه جمعه این زلزله را «وحشتناک» خواند و با اشاره به اینکه تماسهایی با میانمار انجام شده است گفت: «ما کمک خواهیم کرد.»
سفارت چین در میانمار در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد که هواپیمای حامل تیم ۳۷ نفره از چین به همراه اقلام دارویی و تجهیزات زندهیاب بامداد شنبه وارد یانگون، پایتخت سابق میانمار، شدند.
خبرگزاری دولتی تاس هم گزارش داد که روسیه ۱۲۰ امدادگر را به همراه پزشکان و سگهای جستوجوگر به میانمار اعزام کرده است.
اتحادیه اروپا، فرانسه و هند نیز پیشنهاد ارائه کمک کردهاند و نهادهای سازمان ملل، از جمله سازمان بهداشت جهانی، از بسیج امکانات خود برای کمکرسانی به آسیبدیدگان خبر دادهاند.
قدرت زلزله به حدی بود که سراسر بانکوک، پایتخت تایلند که صدها کیلومتر دورتر از کانون زمینلرزه بود، به لرزه در آمد و یک برج در حال ساخت فرو ریخت.
شمار جانباختگان در تایلند ۱۰ نفر اعلام شده است که ۹ نفر از آنها کسانی هستند که در این برج مشغول کار بودند.
به گفته مقامهای تایلند، ۱۰۱ نفر مفقود شدهاند که اکثر آنها کارگران زیر آوارهای همین برج هستند.
عملیات جستوجو در شب با استفاده از نورافکن و پهپاد ادامه یافت و چادچارت سیتیپونت، استاندار بانکوک، گفت: «هر کاری کار خواهیم کرد و برای نجات جان انسانها تسلیم نخواهیم شد، همه امکانات را به خدمت میگیریم.»