لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۵

نرگس محمدی در سنای فرانسه: چوبه‌های دار در زندان‌های ایران برافراشته شده‌ است


نرگس محمدی در نشست هیئت حقوق زنان در سنای فرانسه که به‌صورت ویدئوکنفرانس در آن شرکت کرد، گفت جمهوری اسلامی تلاش دارد انتقام اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی را از زنان بگیرد.

این فعال حقوق بشر و برندهٔ جایزه صلح نوبل روز پنجشنبه ۴ بهمن پس از سخنرانی در در این نشست، به سؤالات حضار پاسخ داد.

خانم محمدی که در مرخصی استعلاجی از زندان به‌سر می‌برد، در سخنرانی خود افزایش نگران‌کنندهٔ اعدام‌ها یا «قتل‌های حکومتی» در ایران و وضعیت اسفناک زنان زندانی سیاسی را مورد تأکید قرار داد و به‌ویژه از پخشان عزیزی و وریشه مرادی، دو زندانی سیاسی در معرض اعدام، نام برد.

نرگس محمدی در نشست امروز خطاب به اعضای هیئت حقوق زنان سنای فرانسه گفت: «از شما به‌عنوان دغدغه‌مندان حقوق زنان تقاضا دارم برای جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی جسورانه و پیشتازانه به‌ پا خیزید و اقدام کنید. این رسالتی تاریخی، جهانی و فمینیستی است.»

خانم محمدی اضافه کرد: «مبارزه با آپارتاید جنسیتی نه فقط اقدامی برای رهایی زنان از انقیاد و فرودستی است بلکه هموار کردن راه دموکراسی، صلح و آزادی است. نمی‌توان نیمی از جامعه را تحت سلطه و انقیاد، نادیده گرفت و از دموکراسی و آزادی و برابری سخن گفت.»

او همچنین به وضعیت اعدام‌ها و زندان سیاسی در معرض اعدام اشاره کرد و گفت که جمهوری اسلامی تلاش دارد انتقام اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی را از زنان بگیرد.

این برنده جایزه نوبل صلح گفت: «طناب دار پخشان عزیزی و وریشه مرادی را که در بند زنان زندان اوین محبوس‌اند بر بالای سر زنان برافراشته‌اند تا زنان شجاع و آگاه ایران را وادار به عقب‌نشینی کنند. از شما می‌خواهم در پاره کردن طناب دار از گردن آن‌ها دست‌هایتان را به دست ما بدهید.»

پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و فعال مدنی، اوایل مرداد امسال به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد اما اجرای این حکم، با ثبت درخواست اعادۀ دادرسی، فعلاً متوقف شده است.

وریشه مرادی نیز یک زندانی سیاسی کُرد است که آبان ماه امسال اعلام شد به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده است.

در حالی که اکنون چند شهروند فرانسوی در زندان های ایران به سر می برند، نرگس محمدی همچنین در سخنرانی خود از دولت فرانسه خواست حقوق بشر را پیش‌شرط و محور اصلی هر نوع مذاکره‌ای با رژیم جمهوری اسلامی قرار دهند.

محمدی پیشتر در گفت‌وگو با رادیو فرانس انتر درباره سسیل کولر، زن فرانسوی زندانی در ایران، گفت که او در «شرایط وحشتناک» و «در سلول انفرادی» نگهداری می‌شود و از وضعیتش «بسیار نگران» است.

این فعال حقوق بشر ۵۲ساله افزود: «توانستم از زندانیانی که چند روز را در سلول با او گذرانده بودند، سوال بپرسم. آنها می‌گویند که از نظر جسمی بسیار ضعیف است و من بسیار نگران او هستم.»

نرگس محمدی در دوران مرخصی خود به مشهد رفت و در آن‌جا با حامیان و فعالان حقوق بشر دیدار کرد. او همچنین از زندان وکیل‌آباد بازدید کرد و در آنجا خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد.

خانم محمدی هنوز به زندان بازنگشته اما وضعیت حقوقی پرونده او همچنان نامشخص است.

XS
SM
MD
LG