لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۳

یک مقام ناتو خواستار افزایش تولید تسلیحات شد؛ «کفگیر به ته دیگ خورده است»


راب بائر می‌گوید بودجه نظامی اعضای ناتو افزایش یافته اما صنعت ساخت تسلیحات، ظرفیت تولید خود را افزایش نداده است
راب بائر می‌گوید بودجه نظامی اعضای ناتو افزایش یافته اما صنعت ساخت تسلیحات، ظرفیت تولید خود را افزایش نداده است

یک فرمانده ارشد ناتو می‌گوید با توجه به «افت شدید ذخایر انبارهای تسلیحات»، شرکت‌های تولیدکننده مهمات و سلاح باید میزان تولید خود را فورا افزایش دهند.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۲ مهر از قول دریاسالار راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو، گزارش داد که ذخایر تسلیحات انبارهای کشورهای عضو به «نیمه» رسیده و «کفگیر به ته دیگ خورده است».

این گزارش می‌گوید از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، اعضای ناتو هم در تلاش برای ارسال تسلیحات به اوکراین بوده و هم در تقلای پر کردن انبارهای تسلیحات خود هستند.

آقای بائر روز سه‌شنبه در نشست امنیتی ورشو در لهستان اعلام کرده بود که بودجه نظامی اعضای ناتو سال‌ها قبل از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین افزایش یافته بود، اما صنعت ساخت تسلیحات، ظرفیت تولید خود را افزایش نداده است.

این مقام عالی‌رتبه ناتو در ادامه گفت این وضعیت حتی قبل از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، قیمت تسلیحات را افزایش داده بود و اعضای ناتو از انبارهای نیمه پُر خود مهمات تحویل اوکراین دادند و ذخایر خودشان نیز در حال پایان است: «اکنون شرکت‌ها و دولت‌ها باید تولید تسلیحات را با شتاب و به‌صورت انبوه افزایش دهند».

او ماه گذشته نیز هشدار داده بود که افزایش چشمگیر قیمت تسلیحات باعث می‌شود رشد بودجه نظامی دولت‌های عضو ناتو منجر به افزایش امنیت نشود و شرکت‌های خصوصی بیشتری باید وارد عرصه تولید تسلیحات شوند.

آقای بائر می‌گوید اقتصادی که اعضای ناتو طی ۳۰ سال گذشته توسعه داده‌اند، کفاف خیلی امور را می‌دهد، اما نه زمانی که پای یک کشور به جنگ باز شده باشد.

وزیر دفاع بریتانیا نیز در نشست امنیتی ورشو نسبت به افت ذخایر انبارهای تسلیحاتی غرب هشدار داد و اعلام کرد که اعضای ناتو باید دو درصد از تولید ناخالص ملی خود را برای بودجه دفاعی اختصاص دهند.

جیمز هیپی گفت ما نمی‌توانیم اوکراین را تنها بگذاریم و باید تا زمانی که جنگ ادامه دارد، تسلیحات مورد نیاز این کشور برای مقابله با روسیه را فراهم کنیم.

به گفته او، حتی تعهد به اختصاص دو درصد از تولید ناخالص داخلی به بودجه‌ نظامی باید کف هزینه‌های نظامی ما باشد، نه سقف آن.

آقای هیپی در ادامه گفت از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، بریتانیا ۳۰۰ هزار گلوله توپ به اوکراین تحویل داده و باید صدها هزار گلوله دیگر نیز تحویل دهیم.

آمریکا نیز می‌گوید تاکنون دو میلیون گلوله توپ تحویل اوکراین داده است.

از زمان تهاجم گسترده روسیه در فوریه ۲۰۲۲، کنگره آمریکا حدود ۱۱۳ میلیارد دلار تسلیحات، تجهیزات، کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی به اوکراین را تصویب کرده است.

اتحادیه اروپا نیز تاکنون ده‌ها میلیارد دلار کمک نظامی و مالی در اختیار اوکراین قرار داده است و روز سه‌شنبه دوباره یک بسته پنج میلیارد یورویی برای کمک به اوکراین در سال ۲۰۲۴ تصویب کرد و در نظر دارد تا سال ۲۰۲۷ حدود ۵۰ میلیارد یورو دیگر به اوکراین کمک نظامی کند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز، پولیتیکو، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
XS
SM
MD
LG