لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۵

همزمان با دیدار یک مقام امنیتی لبنان؛ نزار زکا «روز سه‌شنبه آزاد می‌شود»


نزار زکا دارای اقامت دائم آمریکا است و به «جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم» متهم شده است.
نزار زکا دارای اقامت دائم آمریکا است و به «جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم» متهم شده است.

همزمان با دیدار مدیر اداره امنیت عمومی ‎لبنان با نزار زکا، شهروند لبنانی دارای اقامت آمریکا، یک مبنع امنیتی به خبرگزاری رویترز اعلام کرد که انتظار می‌رود او روز سه‌شنبه آزاد شده و به لبنان برود.

این خبرگزاری روز دوشنبه ۲۰ خرداد به نقل از این منبع امنیتی دولت لبنان که نامش فاش نشده، اعلام کرد که عباس ابراهیم، مدیر اداره امنیت عمومی ‎لبنان، با مقامات جمهوری اسلامی دیدار کرده و انتظار می‌رود هماهنگی‌ها برای آزادی نزار زکا تا روز سه‌شنبه انجام شود.

در همین حال به گزارش رسانه‌های لبنان، عباس ابراهیم روز دوشنبه با نزار زکا در تهران دیدار کرد. در تصویر منتشر شده از این ملاقات، پرچم‌های ایران، لبنان و همچنین پرچم سپاه پاسداران روی میز محل این دیدار وجود دارد.

در همین حال خبرگزاری فارس به نقل از «یک منبع آگاه» که نام او ذکر نشده، اعلام کرد که آزادی زکا «صرفا بنابر درخواست و میانجی‌گری حسن نصرالله» انجام شده و «هیچ گونه مذاکره‌ای در هیچ سطحی با فرد و دولتی انجام نشد».

این گزارش در حالی منتشر شده که هفته گذشته خبرگزاری تسنیم با اعلام اینکه مشیل عون، رئیس‌جمهوری لبنان، رسما خواستار آزادی نزار زکا شده است، به نقل از «منابع نزدیک به شورای عالی امنیت ملی» گزارش داده بود که خواسته رئیس‌جمهور لبنان «به احتمال قوی بزودی اجرایی می‌شود».

خبر بازداشت این شهروند لبنانی روز ۱۲ آبان ۹۴ منتشر شد. این کارشناس فناوری اطلاعات روز ۲۴ شهریور ۱۳۹۴ از سوی معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری برای شرکت در «همایش بین‌المللی نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار» به تهران رفته بود. ولی سه روز بعد در حالی که قصد ترک تهران را داشت، ناپدید شد و ۴۵ روز بعد خبر بازداشتش تایید شد.

او که دارای اقامت دائم آمریکا است به اتهام «جاسوسی و همکاری با دولت متخاصم» به تحمل ۱۰ سال زندان و پرداخت چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دلار جریمه نقدی محکوم شده است.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز چهارم اردیبهشت در یک سخنرانی در نیویورک گفته بود ایران شش ماه پیش آمادگی خود را برای مبادله زندانیان به آمریکا اعلام کرد اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

پس از انتشار سخنان ظریف، یک مقام وزارت خارجه آمریکا در پاسخی مکتوب به رسانه‌های این کشور گفته بود که ایالات متحده «راه‌ حل بشردوستانه آزادی آمریکایی‌های زندانی در ایران» را بارها تکرار کرده است.

وی تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی می‌تواند جدی بودن خود در مسائل کنسولی را ابتدا «با آزادی فوری زندانیان بی‌گناه آمریکایی» نشان دهد.

در پاسخ مکتوب این مقام وزارت خارجه آمریکا به نام ژیو وانگ، رابرت لوینسون، سیامک نمازی و نزار زکا اشاره شده بود.

همزمان با اجرایی شدن برجام در ۲۶ دیماه ۹۴، جیسون رضاییان خبرنگار نشریه واشینگتن‌پست، امیر حکمتی تفنگدار دریایی پیشین، سعید عابدینی، نوکیش مسیحی و نصرت‌الله خسروی رودسری، چهار شهروند آمریکاییِ ایرانی‌تبار از زندان‌های ایران آزاد شدند و در قبال آزادی این زندانیان دولت آمریکا با آزادی هفت ایرانی زندانی در این کشور، موافقت کرد.

XS
SM
MD
LG