لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۲۴

نتانیاهو درباره حمله به حشدالشعبی در عراق: ایران در هیچ جا مصونیت ندارد


بنیامین نتانیاهو گفته: «من خود را (در حمله به یک منطقه جغرافیایی یا کشوری) محدود نکرده‌ام».
بنیامین نتانیاهو گفته: «من خود را (در حمله به یک منطقه جغرافیایی یا کشوری) محدود نکرده‌ام».

نخست وزیر اسرائیل در اولین واکنش به حملات منتسب به اسرائیل علیه انبارهای تسلیحات و پادگان‌های نیروهای حشدالشعبی در عراق، اظهار داشت «گفته‌ام که ایران در هیچ جا مصونیت ندارد و من در این گفته جدی هستم».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، بنیامین نتانیاهو افزود، «ایرانی‌ها همچنان اسرائیل را تهدید می‌کنند؛ کشوری که می‌گوید ما شما را نابود می‌کنیم، پس ما علیه آن در هر جا که نیاز باشد، اقدام می‌کنیم؛ دست ما می‌تواند از این هم درازتر شود».

وی که برای یک دیدار رسمی دو روزه به جمهوری اوکراین رفته، شامگاه دوشنبه ۲۸ مرداد در هتل محل اقامتش در کیِف، و در جمع خبرنگاران اسرائیلی که او را در این سفر همراهی می‌کردند، سخن می‌گفت.

نتانیاهو که وزیر دفاع کشورش نیز هست، در پاسخ به این پرسش گزارشگر وای.نت، که آیا اقدامات نظامی اسرائیل علیه ایران، شامل عراق هم می‌شود، گفت «من خود را (در حمله به یک منطقه جغرافیایی یا کشوری) محدود نکرده‌ام».

ماه گذشته به فاصله کمتر از ده روز، دو پادگان نیروهای شبه‌نظامی هم‌پیمان با ایران، ابتدا در منطقه آمرلی در استان صلاح‌الدین و سپس پایگاه «ابو محمد المحمداوی» (کمپ اشرف پیشین) در استان دیالی عراق هدف حملاتی مشکوک قرار گرفت.

هفته گذشته اما انبار راکتی نیروهای حشدالشعبی در پادگان «الصقر» در حومه جنوبی بغداد دستخوش حریقی مشکوک شد که بر اثر آن، راکت‌هایی از محل انبار به محله‌های مسکونی اطراف به هوا خاست.

برخی منابع عراقی در گزارش‌هایی تایید نشده، مدعی شده‌اند که آخر هفته گذشته چهارمین حمله نیز به یک پادگان حشدالشعبی در اطراف موصل صورت گرفته اما جزییاتی از آن رسانه‌ای نشده است.

«یک منبع امنیتی اسرائیل» بدون آنکه نامش برده شود، در مصاحبه با روزنامه الشرق‌الاوسط، کشورش را با دو حمله نخست ارتباط داد.

ژنرال ذخیره اسرائیلی یوسی کوپرواسر یک فرمانده بلندپایه پیشین ارتش نیز پس از رخداد انبار «الصقر»، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی ۲۰ تل‌آویو، گفت «عراق سکوت خواهد کرد».

از میانه جنگ داخلی سوریه که ایران هم‌پیمان دمشق با عنوان «مستشاری» تلاش برای بقای حکومت بشار اسد را تشدید کرد، اسرائیل در راستای آنچه که مقابله با «تثبیت نظامی ایران» در سوریه نامید، صدها بار به اهداف وابسته به ایران در آن کشور حمله کرد.

آویگدور لیبرمن وزیر دفاع پیشین اسرائیل سال گذشته صریحا گفت، موشک‌هایی که ایران به عراق انتقال می‌دهد، برای اسرائیل یک هدف خواهد بود.

در این میان، مقامات عراق که هفته گذشته دستور دادند رخداد پادگان «الصقر» مورد تحقیق قرار گیرد، هنوز نتایج قطعی بررسی‌های خود در این باره یا دو پادگان دیگر را اعلام نکرده‌اند.

انفجار راکت‌ها در «الصقر» به کشته شدن یک تن و زخمی شدن ۲۹ تن دیگر انجامید که اکثر آنها کودکان محله‌های مسکونی اطراف پادگان بودند.

برخی مقامات عراقی در واکنش اولیه، آتش‌سوزی در «الصقر» را ناشی از گرمای هوا، اهمال در انبارداری و نبود عایق‌کاری مناسب نامیدند.

عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق چند روز پس از رخداد «الصقر» دستور داد که زاغه‌های مهمات از پادگان‌های واقع در شهرها بیرون برده شود.

دستور آقای عبدالمهدی در انتقال انبار تسلیحاتی به بیرون از مناطق مسکونی، ممکن است نشان از آن دارد که مقامات عراق ارزیابی می‌کنند که این نوع حملات تکرار شود.

نخست وزیر عراق در رشته دستورهای هفته گذشته، مجوزهای پروازی بیگانگان را نیز باطل، و تاکید کرد که هر پروازی از سوی بیگانگان باید با کسب مجوزهای جدید باشد.

این در حالی است که نخست وزیر عراق یا سایر مقامات بغداد به این‌که رویدادهای مختلف در پادگان‌های حشدالشعبی ناشی از حملات هوایی بوده، اشاره نکرده و نامی از اسرائیل نبرده‌اند.

قیس خزعلی دبیر کل جنبش عراقی «عصائب اهل الحق» که از نیروهای حشدالشعبی هم‌پیمان با ایران است، شنبه ۲۶ مرداد در توییتر خود نوشت «انفجارها بدون آنکه دلایل واقعی‌اش روشن شود، یک پدیده بسیار خطرناک است؛ زیرا توانایی‌های حشدالشعبی مستهلک می‌شود و تکرار آن، نشان از وجود یک طرح احتمالی برای از بین بردن این امکانات است».

به گزارش رسانه‌های عراقی، گروه‌های مختلف حشدالشعبی در روزهای گذشته از دولت بغداد خواسته‌اند برای تقویت دفاع هوایی در برابر این نوع حملات احتمالی، درخواست خرید سامانه اس‌۴۰۰ را از روسیه مطرح کند.

با وجود این، رسانه‌های عراق یادآور شده‌اند که دست دولت بغداد در ارائه چنین درخواستی از روسیه، به دلیل توافق امنیتی با آمریکا، باز نیست.

ایران که ارتباطات گسترده‌ای با نیروهای حشدالشعبی و فرماندهان آنها دارد، در خصوص وقایع همه پادگان‌های حشدالشبعی سکوت کرده است.

اما رسانه‌های ایران در پوشش خبری تشییع جنازه یک نیروی سپاه پاسداران در تهران و سپس در زادگاهش کرمانشاه، تاکید کردند که این «شهید مدافع حرم» در «حمله صهیونیستی- آمریکایی» کشته شده است.

در این میان، ایران اعلام کرده که فرماندهان حشدالشعبی و خانواده‌های «شهدای حیدریون عراق» در روزهای آینده در کنار سایر فرماندهان «جبهه مقاومت» از بحرین، پاکستان، افغانستان، یمن و لبنان مهمان ایران خواهند بود تا در یک آیین دو روزه در شهر آمل در استان مازندران با حضور قاسم سلیمانی فرمانده شاخه قدس سپاه پاسداران شرکت کنند.

نصر الشمری سخنگوی گروه النجبا نیز دو هفته پیش در تهران با شماری از مقامات ارشد نظامی و سیاسی ایران، از جمله یحیی رحیم صفوی و سعید جلیلی دیدار، و بر الگوپذیری حشدالشعبی از جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

XS
SM
MD
LG