لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۷

دیدار اعضای کمیته رفع حصر مجلس با صادق لاریجانی


میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از بهمن ۸۹ تاکنون بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از بهمن ۸۹ تاکنون بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند.

یک نماینده مجلس از دیدار اعضای کمیته «رفع حصر» فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه خبر داد.

خبرگزاری ایسنا روز سه‌شنبه (۱۶ آبان) این خبر را به نقل از غلامرضا حیدری منتشر کرده‌است.

آن‌طور که آقای حیدری اعلام کرده، این دیدار ظهر روز سه‌شنبه انجام شده و وی آن را «خوب و امیدوارکننده نسبت به کاهش محدودیت‌ها برای محصورین» توصیف کرده‌است.

بر اساس این گزارش٫ «کمیته رفع حصر» ، برای پیگیری وضعیت میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جهوری سال ۸۸ در فراکسیون امید مجلس تشکیل شده و اعضای آن «تاکنون دیدارهایی با مقام‌های کشور» داشته‌اند.

این در حالی است که وب‌سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی با انتشار این خبر، نوشته که «هفت سال از شروع حصر می‌گذرد، در حال حاضر تنها اقدامی که صورت گرفته تشکیل همین کمیسیون است.»

این وب‌سایت افزوده که «انتظار می‌رفت با شروع کار دولت روحانی وضعیت محصورین تغییر کند و حصر به پایان رسد.»

به نوشته کلمه، «از آنجا که تصمیم‌گیری در مورد حصر بر عهده رهبری است، تاکنون رئیس‌جمهور و شورای امنیت با وجود تلاش‌هایی که کرده‌اند، جز تغییر در وضعیت ملاقات محصورین و خروج نیروهای امنیتی از داخل خانه کروبی اقدام دیگری نتوانسته‌اند صورت دهند.»

کلمه اضافه کرده کمیته رفع حصر با «رئیس دستگاهی ملاقات کرده که بیشترین محدودیت‌ها را علیه محصورین اعمال کرده و در عین حال بیشترین تهدیدها را نسبت به آنها ابراز کرده‌است.»

این وب‌سایت همچنین از اینکه گشایش‌های «ولو اندک در وضعیت محصورین»، همواره از سوی سخنگوی قوه قضائیه تکذیب شده، انتقاد کرده‌است.

پیش از این به دلیل حضور نیروهای امنیتی در خانه مهدی کروبی و بی‌توجهی به درخواست وی مبنی بر خروج این نیروها از داخل منزل، آقای کروبی دست به اعتصاب غذا زد که پس از خروج نیروهای امینیت از منزل، وی به اعتصاب غذای خود پایان داد.

این در حالی است که غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه این موضوع را تکذیب کرده بود.

هفته گذشته، علی شمخانی، دبیر شورای امنیت نیز مدعی شد که موسوی، کروبی و رهنورد، هر کسی را که بخواهند می‌توانند ببینند و کاربرد واژه حصر برای آنها درست نیست.

اظهارات وی با واکنش خانواده موسوی و کروبی و شماری از فعالان سیاسی و مدنی مواجه شد.

از جمله یکی از خواهران میرحسین موسوی اعلام کرد که چند ماه است موفق به دیدار با برادر خود نشده‌است؛ بدنبال این اظهارات، «از دفتر یکی از نهادهای امنیتی با خواهران میرحسین موسوی تماس گرفتند و اعلام کردند دبیر شورای امنیت از عدم ملاقات خبر نداشته» است.

بدنبال آن، فرزندان رهنورد و موسوی و خواهران موسوی موفق به دیدار با آنها شدند.

حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی نیز پیشتر گفته بود که خانواده وی نمی‌توانند هر وقت که خواستند به دیدار پدرشان بروند و این ملاقات تنها هفته‌ای یک‌بار میسر است.

علی مطهری، نایب رئیس مجلس هم روز یکشنبه ۱۴ آبان، گفته بود که به‌نظر می‌رسد «شرایط جدیدی» برای میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران معترضان به نتایج انتخابات سال ۸۸، به وجود آمده‌است.

آقای مطهری آنچه «گشایش‌های جدید برای محصورین» نامید را «موجب تقویت وحدت ملی» دانست و ابراز امیدواری کرد که «حصر خانگی به تدریج از بین برود».

اشاره او به ملاقات‌های اخیر دختران و دو خواهر میرحسین موسوی با او و خانم رهنورد و دیدار اسماعیل دوستی، عضو حزب اعتماد ملی، با مهدی کروبی بود.

رفع حصر از اصلی‌ترین خواسته‌های هواداران حسن روحانی در دو انتخابات ریاست‌جمهوری در سال‌های ۹۲ و ۹۶ بود و وی در هر دو انتخابات، وعده‌هایی به تصریح یا به‌طور تلویحی در مورد رفع حصر داد.

در این میان، در طول چهار سال فعالیت دولت نخست آقای روحانی، نه تنها برای تحقق این وعده اقدام عملی صورت نگرفت، بلکه در دوره دوم ریاست جمهوری او، بر محدودیت‌ها علیه محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران نیز افزوده شده‌است.

XS
SM
MD
LG