حملات هوایی منتسب به ایالات متحده به یمن دستکم یک کشته برجای گذاشت. ارتش آمریکا پیشتر گفته بود که یک پایگاه اصلی نظامی در قلب صنعا، پایتخت تحت کنترل شورشیان حوثی، را بمباران کرده است.
هنوز گزارشی از میزان خسارات و تلفات احتمالی این حمله که شامگاه جمعه هشتم فروردین انجام شد، منتشر نشده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، عملیات جدید آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، گستردهتر از عملیاتهای دوران جو بایدن، رئیسجمهور سابق، به نظر میرسد. آمریکا اکنون نه تنها به پایگاههای شلیک موشک از سوی حوثیها حمله میکند بلکه کادرهای ارشد و شهرهای یمن را نیز هدف قرار میدهد.
از سوی دیگر، عکسهای ماهوارهای تحلیلشده توسط آسوشیتدپرس نشان میدهد که یک باند پرواز مرموز در جزیرهٔ مایون، در نزدیکی تنگهٔ بابالمندب، برای فرود هواپیماهای جنگی و بمبافکنهای بی-۲ آماده شده است.
رسانههای تحت کنترل حوثیهای مورد حمایت ایران گزارش دادند که حملات شامگاه جمعه چندین منطقه در یمن از جمله صنعا، پایتخت، و استانهای الجوف و صعده را هدف قرار دادند. خبرگزاری صبا که توسط این گروه اداره میشود، گفت که در حملات به صعده یک نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
بهنوشتهٔ آسوشیتدپرس، تحلیلگران بر این باورند که شورشیان ممکن است تعداد تلفات را کم گزارش کنند، زیرا آمریکا پایگاههای نظامی و اطلاعاتی را که توسط شورشیان اداره میشود هدف قرار داده است.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حوثیها در گزارشی جدا گفته که حملات آمریکا «ایستگاههای پخش، برجهای مخابراتی و شبکه پیامرسان» را در استانهای عمران و صعده تخریب کرده است.
حملات هوایی جدید آمریکا که حوثیها میگویند تاکنون دستکم ۵۸ کشته برجای گذاشته است، پس از آن آغاز شد که شورشیان تهدید کردند کشتیهای اسرائیلی را به دلیل ممانعت این کشور از ورود کمکها به نوار غزه هدف قرار میدهند. شورشیان در گذشته با همین استدلال به بسیاری از کشتیهای تجاری که متعلق به اسرائیل نبودند، حمله کرده بودند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، حوثیها از نوامبر ۲۰۲۳ تا ژانویه امسال بیش از ۱۰۰ کشتی تجاری را با موشک و پهپاد هدف قرار دادند که از این میان، دو کشتی غرق شد و دستکم چهار ملوان جان خود را از دست دادند. آنها همچنین حملاتی را برای هدف قرار دادن کشتیهای جنگی آمریکا صورت دادند، اما موفقیتی کسب نکردند.
تحلیل خبرگزاری آسوشیتدپرس از عکسهای ماهوارهای روز شنبه نشان میدهد که ارتش آمریکا حداقل چهار بمبافکن رادارگریز دوربرد بی-۲ را به پایگاه دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل کرده است. پیشتر سه بمبافکن در این پایگاه حضور داشتند.
این بدان معناست که اکنون یک چهارم از زرادخانه بمبافکنهای دارای قابلیت هستهای آمریکا به این پایگاه منتقل شده است. دولت پیشین آمریکا از این هواپیماها برای حمله به حوثیها استفاده میکرد.