لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۲

آزمایش موشکی بی‌سابقه کره شمالی طی سه‌ سال گذشته


گزارش پرتاب موشک‌های تازه در حال پخش از مونیتورهای عمومی در سئول
گزارش پرتاب موشک‌های تازه در حال پخش از مونیتورهای عمومی در سئول

کره شمالی تائید کرده‌است که آزمایش موشکی صبح دهم مهر ماه از طریق زیردریایی انجام شده‌است؛ این آزمایش نه تنها نخستین مورد طی سه سال گذشته است، بلکه مربوط به یکی از «چالش‌برانگیزترین» موشک‌های پیونگ‌یانگ می‌شود.

رسانه‌های رسمی کره شمالی روز یازدهم مهر ماه تائید کردند که موشک‌های آزمایش‌شده در روز چهارشنبه از نوع اس‌ال‌بی‌ام (موشک بالیستیک زیردریایی) بودند و به گفته پیونگ‌یانگ «با موفقیت پرتاب شده‌اند».

خبرگزاری رسمی کره شمالی می‌گوید این موشک نسل سوم از موشک‌های زیردریایی «پوک‌کوک‌سانگ» بود و از آب‌های کرانه شرقی این کشور پرتاب شده‌است و این پرتاب «عمودی انجام شده‌است».

خبرگزاری رسمی کره شمالی می‌گوید رهبر آن کشور «تبریک‌های گرم» خود را به‌خاطر این آزمایش ابلاغ کرده‌است؛ در نتیجه به‌نظر می‌رسد برخلاف هفته‌های اخیر، کیم جونگ‌اون شخصا نظاره‌گر آزمایش تازه نبود.

آزمایش روز چهارشنبه یازدهمین آزمایش در سال جاری میلادی‌ست. پیونگ‌یانگ از ماه مه به این سو، پس از ماه‌ها توقف آزمایش‌های موشکی‌اش، اقدام به انجام پی‌در‌پی آزمایش‌هایی کرده که مربوط به موشک‌های کوتاه‌برد و یا موشک‌اندازهای چندگانه می‌شود.

اما موشک تازه‌ای که گفته می‌شود نسل سوم از موشک‌های زیردریایی «پوک‌کوک‌سانگ» است با آزمایش‌های پیشین تفاوت‌های مهمی دارد.

نسل اول موشک‌های «پوک‌کوک‌سانگ» از طریق زیردریایی در اوت ۲۰۱۶ پرتاب شدند. نسل دوم این موشک‌ها از نوع میان‌-دور-برد بودند که نخستین مورد از آزمایش علنی آن در فوریه ۲۰۱۷ و به‌شکل معمولی انجام شده بود.

طی سه سال گذشته آزمایش دیگری از طریق زیردریایی صورت نگرفته و تمامی ده مورد آزمایش هفته‌های اخیر کره شمالی مربوط به موشک‌های کوتاه‌برد می‌شود.

از منظر بسیاری از تحلیل‌گران و کارشناسان نظامی، موشک‌های بالیستیک زیردریایی، در کنار موشک‌های دوربرد و قاره‌پیما، از چالش‌برانگیزترین جنگ‌افزارهای کره شمالی برای ایالات متحده و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن به‌شمار می‌روند.

موشک‌های قابل پرتاب از زیردریایی، هرچند هنوز فناوری نسبتا تازه‌ای در کره شمالی‌ست، اما بالقوه به ظرفیت‌های نظامی پیونگ‌یانگ می‌افزایند. از سوی دیگر ردیابی آن‌ها تا زمانی که از آب بیرون نیامده‌اند کار مشکلی‌ست، در نتیجه پرتاب‌کننده موشک، دست بازتری در مورد محل و زمان حمله احتمالی دارد.

در عین حال از آن‌جایی‌که موشک به صورت عمومی پرتاب شده، عملا اگر در زمان حمله احتمالی از زاویه معمولی (غیرعمودی) پرتاب شود، می‌تواند حتی برد بیشتری از آن‌چه تخمین زده می‌شود -۴۵۰ کیلومتر- داشته باشد.

خبرگزاری رویترز حتی می‌گوید این موشک در صورت پرتاب از زاویه و پرتاب‌کننده معمولی ممکن است تا ۱۹۰۰ کیلومتر برد داشته باشد، به این معنی که دیگر نه یک موشک کوتاه‌برد که یک موشک میان‌برد محسوب می‌شود.

در هفته‌های اخیر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در واکنش به آزمایش‌های مربوط به موشک‌های کوتاه‌برد آن‌ها را چندان حائز اهمیت ندانسته بود. او هنوز واکنشی به آزمایش اخیر نشان نداده‌است.

چویی سون‌هویی، معاون اول وزیر خارجه کره شمالی، نهم مهر ماه گفته بود که پیونگ‌یانگ و واشینگتن در مورد از سرگیری مذاکرات گروه‌های کاری در مورد پاکسازی اتمی شبه‌جزیره کره، توافق کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG