لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۶

واکنش کره شمالی به تصویب دور تازه تحریم‌های شورای امنیت


دو روز پس از تصویب دوره تازه‌ای از تحریم‌ها علیه کره شمالی در سازمان ملل، پیونگ یانگ در بیانیه‌ای رسمی ضمن محکوم کردن این تحریم‌ها تهدید کرد که تلاش خود برای افزودن به توانش را دوچندان خواهد کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۲۰ شهریور، در واکنش به ششمین آزمایش اتمی کره شمالی، ‌تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ را به اتفاق آرا تشدید کرد.

این تحریم‌ها صادرات نساجی کره شمالی و واردات نفت خام به این کشور را هدف قرار می‌دهد. صادرات نساجی این کشور سالانه به ۷۶۰ میلیون دلار بالغ می‌شود.

این نهمین قطعنامه تحریمی علیه کره شمالی از سال ۲۰۰۶ تاکنون است. کره شمالی طی این سال‌ها با نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت، برنامه هسته‌ای و موشکی خود را توسعه داده است.

تحریم‌های تازه پس از آن تصویب شد که کره شمالی روز ۱۲ شهریورماه تائید کرد دست به انجام ششمین آزمایش هسته‌ای خود زده‌ است. پیش از این اقدام زمین‌لرزه شدیدی در کره شمالی ثبت شده بود که طبق گزارش‌ها در سطح زمین رخ داد.

ژاپن در همان زمان اعلام کرد که زمین‌لرزه فوق دست‌کم ده برابر قوی‌تر از آخرین آزمایش کره شمالی‌ بود.

در همین زمینه در برخی گزارش‌ها آمده است که قدرت آخرین آزمایش اتمی کره شمالی معادل «۱۶ برابر» بمبی بوده که در سال ۱۹۴۵ شهر هیروشیما در ژاپن را با خاک یکسان کرد.

حال در واکنش به این تحریم‌های تازه، به گزارش خبرگزاری فرانسه، حکومت پیونگ یانگ روز چهارشنبه، ۲۲ شهریورماه، وعده داد که بر سرعت برنامه و فعالیت‌های تسلیحاتی خود بیفزاید.

کره شمالی همچنین در بیانیه رسمی خود تحریم‌های تازه شورای امنیت را «شرورانه و غیرقانونی» خوانده و آنها را «به قوی‌ترین شکل» محکوم کرد.

در واکنش به آخرین آزمایش کره شمالی، واشینگتن در پی تحریم نفتی کامل این کشور و همچنین مسدود کردن تمامی حساب‌ها و دارایی رهبر آن در خارج بود، اما به دنبال مخالفت چین و روسیه از این خواسته دست کشید.

با این حال به دنبال تصویب تحریم‌ها، رئیس‌ جمهوری آمریکا تهدید کرد که این تحریم‌های تازه تنها گامی کوچک و مقدماتی است و «با آن چه قرار است در نهایت اتفاق بیفتد قابل مقایسه نیست».

بر پایه تحریم‌های تازه شورای امنیت، تجارت در زمینه نساجی با کره شمالی ممنوع است، انتقال گاز طبیعی به این کشور قطع می شود، سالانه بیش از دو میلیون بشکه نفت پالایش‌شده نمی‌توان به این کشور تحویل داد و حداکثر انتقال نفت خام در سطح فعلی باقی می‌ماند.

قطعنامه تحریمی تازه سازمان ملل همچنین کشورها را از صدور مجوز کار برای کارگران کره شمالی در خارج منع می‌کند. طبق آماری که ایالات متحده به دست داده است، حدود صد هزار کارگر کره شمالی مقیم خارج سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار برای این کشور درآمدزایی دارند.

XS
SM
MD
LG