لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۰

فرانسه: سپر دفاع موشکی، اولويت فرانسه نيست


«فرانسه با واشينگتن در اين نکته که خطر موشک های بالستيکی، يک خطر فزاينده است، هم عقيده است»
«فرانسه با واشينگتن در اين نکته که خطر موشک های بالستيکی، يک خطر فزاينده است، هم عقيده است»

يک مقام وزارت دفاع فرانسه روز دوشنبه در باره راهبرد سپر دفاعی موشکی که آمريکا در نظر دارد به اروپا گسترش دهد، ابراز ترديد کرد و گفت پاريس احتمالا در کوتاه مدت، در اين سيستم سرمايه گذاری نخواهد کرد.


رابرت رنکوت، معاون مدير مسايل راهبردی در وزارت دفاع فرانسه گفت دفاع موشک بالستيکی، اولويت فرانسه نيست.


او گفت: «اين سيستم هنوز بسيار بسيار پر هزينه است و در مورد کارايی آن، ترديدهايی وجود دارد.»


آقای رنکوت گفت که فرانسه با واشينگتن در اين نکته که خطر موشک های بالستيکی، يک خطر فزاينده است، هم عقيده است اما پاريس ترجيح می دهد در برخورد با اين خطر، از ديپلماسی استفاده کند و به عنوان آخرين حربه، سلاح هسته ای را به عنوان سلاح بازدارنده به کار خواهد برد.


رابرت رنکوت که در کنفرانس يک مرکز اطلاعاتی سخنرانی می کرد افزود: «ما به هر خطر جدی که منافع حياتی ملی ما را تهديد می کند، از طريق سلاح هسته ای بازدارنده برخورد می کنيم که تضمين نهايی امنيت ما خواهد بود.»


بسياری از کارشناسان دفاعی، در باره کارايی سيستم کنونی دفاع موشکی، ابراز ترديد می کنند، اما ايالات متحده آمريکا در اين زمينه، آزمايش های موفقيت آميزی انجام داده است

بسياری از کارشناسان دفاعی، در باره کارايی سيستم کنونی دفاع موشکی، ابراز ترديد می کنند، اما ايالات متحده آمريکا در اين زمينه، آزمايش های موفقيت آميزی انجام داده است.


در عرض ده سال گذشته، ايالات متحده آمريکا ۶۴ ميليارد و ۸۰۰ ميليون دلار در سازمان دفاع موشکی خود خرج کرده است.


متحدان آمريکا در پيمان آتلانتيک شمالی ناتو، تمايلی به پيوستن به اين سامانه دفاعی از خود نشان نمی دهند.
با اين حال آمريکا برنامه خود را برای توسعه سپر دفاع موشکی و گسترش آن به لهستان و جمهوری چک به پيش می برد.


آمريکا پس از گفت و گو و رايزنی با کشورهای جمهوری چک و لهستان، به توافق رسيد که سيستم دفاع موشکی خود در خاک اروپا را در اين دو کشور مستقر کند تا دفاعی باشد در مقابل خطر موشک های بالستيک ايران و کره شمالی، که از آنها را «دولت های ياغی» می نامد.


آمريکا می گويد پايگاه های اين کشور در مرکز اروپا، از آمريکای شمالی و بخش بزرگی از اروپا در مقابل خطر حمله موشکی احتمالی از سوی ايران يا هر کشور ديگری در خاورميانه، حفاظت خواهند کرد.


اما روسيه هشدار داده است که اين کار می تواند به يک مسابقه تسليحاتی جديد در اروپا دامن بزند.


مخالفت آلمان: «آغاز جنگ سرد جديد»


دولت ائتلافی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، با انتقاد از طرح استقرار پايگاه های موشکی آمريکا در اروپا، آن را «شروعی دوباره برای جنگ سرد» معرفی کرد.


اعتراض دولت ائتلافی آلمان، در سالگرد امضای قرارداد رم، که نخستين اقدام برای تشکيل اتحاديه اروپا بود، منتشر شده و به روند همکاری بيشتر آمريکا با برخی کشورهای اتحاديه اروپا اعتراض شده است.


کورت بک، رهبر حزب سوسيال دموکرات آلمان، اس پِ دِ، در اظهار نظری تندتری، خواهان مقابله جدی با استقرار سيستم دفاع موشکی در لهستان و جمهوری چک شد و گفت که «اين کار آمريکا به روسيه قدرت می دهد و جنگ سردی ديگر آغاز می شود.»


طرح دفاع موشکی آمريکا، در دوقسمت اجرا می شود و قرار است رادار بزرگ و پيشرفته ای در جمهوری چک، و ۱۰ موشک ضد بالستيک در لهستان نصب و مستقر شود.


آقای بک در گفت و گو با نشريه بيلد چاپ آلمان، تاکيد کرد اين کار آمريکا يادآور دوران دهه ۱۹۷۰ و شروع دوران جنگ سرد است.


ياپ دو هوپ شيفر، دبيرکل ناتو نيز پيشتر از طرح آمريکا انتقاد کرد و از واشينگتن خواست برای طرح دفاع موشکی از پتانسيل های سازمان آتلانتيک شمالی، ناتو، استفاده کند.


XS
SM
MD
LG