لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۳

ايران در خط مقدم بازسازی لبنان


ايران در بازسازی لبنان، دولت فواد سينيوره را متهم به عدم همکاری و به تعويق انداختن بسياری از طرح به دلايل سياسی می کند
ايران در بازسازی لبنان، دولت فواد سينيوره را متهم به عدم همکاری و به تعويق انداختن بسياری از طرح به دلايل سياسی می کند

اين روزها کارشناسان و مهندسان ايرانی که برای اجرای طرح های بازسازی لبنان به اين کشور اعزام شده اند، سخت مشغول به کار هستند.


حضور گسترده جمهوری اسلامی ايران در روند بازسازی لبنان البته به دغدغه گروهی از لبنانی ها نيز تبديل شده است که نگران هستند اين کمک ها حضور تهران را در صحنه سياسی کشورشان پر رنگ تر سازد.


امان حميدان، نويسنده دروزی لبنانی می گويد: «اين کمک ها با توجه به ماهيت مذهبی و غير سکولار جمهوری اسلامی، نگران کننده است.» به گفته او، لبنانی های بسياری کمک کشورهای سکولار و دمکراتيک را ترجيح می دهند.


اين نويسنده دروزی لبنانی می افزايد: «اگر قرار است لبنان استقلال اش را از دست دهد و تحت نفوذ کشوری بيگانه قرار گيرد، بهتر است به مستعمره کشوری لائيک مانند آمريکا تبديل شود و زير بال و پر حکومتی مذهبی چون جمهوری اسلامی ايران قرار نگيرد».


با توجه به اينکه ايالات متحده آمريکا ۷۷۰ ميليون دلار به بازسازی لبنان اختصاص داده است، می توان گفت که ايران نقس اصلی را در بازسازی اين کشور عربی بعهده گرفته است

البته دغدغه خانواده هايی که در جنگ ۳۳ روزه خانه و داروندارشان را در پيامد حمله و بمباران جنگنده های اسراييلی از دست داده اند، بازسازی است. جمهوری اسلامی ايران تنها کشوری است که بلافاصله پس از خاتمه جنگ به ياری اين خانواده ها شتافت.


نهاد های وابسته به حزب الله، در ماه های گذشته ۳۰۰ مليون دلار که از سوی جمهوری اسلامی ايران در اختيارشان قرار داده شده بود را بين اين خانواده ها پخش کردند.


مهندس حسين خوشنويس که به عنوان هماهنگ کننده طرح های بازسازی، به نمايندگی از دفتر رياست جمهوری اسلامی ايران به بيروت اعزام شده است، می گويد ما در اين روزها سرگرم بررسی طرح بازسازی ۲۲ پل ارتباطی در حومه بيروت و جنوب لبنان هستيم.


در بيروت بر آورد می شود که جمهوری اسلامی بررسی طرح هايی به ارزش ۲ ميليارد و دويست مليون دلار را در مد نظر دارد و تا کنون به ارزش ۲۲۰ مليون دلار طرح را به تصويب رسانده است.


با توجه به اينکه ايالات متحده آمريکا ۷۷۰ ميليون دلار به بازسازی لبنان اختصاص داده است، می توان گفت که ايران نقس اصلی را در بازسازی اين کشور عربی بعهده گرفته است.


دفتر هماهنگی جمهوری اسلامی ايران در بازسازی لبنان، دولت فواد سينيوره را متهم به عدم همکاری و به تعويق انداختن بسياری از طرح به دلايل سياسی می کند

دولت جمهوری اسلامی ايران از طريق نهادهای خيريه وابسته به حزب الله، هزاران خانواده لبنانی را نيز تحت پوشش و حمايت مالی خود قرار داده است. اين خانواده ها که بيشتر آنها ساکن روستاهای جنوب هستند و هستی شان را در جنگ تابستان گذشته از دست داده اند، ماهيانه ۹۰ دلار کمک هزينه دريافت می کنند که در بسياری موارد تنها درآمد آنها به حساب می آيد.


دفتر هماهنگی جمهوری اسلامی ايران در بازسازی لبنان، دولت فواد سينيوره را متهم به عدم همکاری و به تعويق انداختن بسياری از طرح به دلايل سياسی می کند.


جمهوری اسلامی ايران تا کنون توانسته است موافقت دولت لبنان برای اجرای طرح های بازسازی ۲۲ پل ارتباطی، ۲۰۰ کيلومتر اتوبان و جاده، ۵۵ مدرسه، ۱۱ بيمارستان، ۶۰ مسجد و ۱۰ کليسا را بدست آورد.
اجرای برخی از اين طرح ها، از جمله بازسازی حسينيه حاره حريک در جنوب بيروت، پيش از آغاز مراسم عاشورا به پايان رسيد.


يک روحانی شيعه لبنانی که در حسينيه حاره حريک مشغول به کار است می گويد: «هيچ کشوری به اندازه ايران و با فوريت جمهوری اسلامی به کمک لبنان نيامد و به همين علت اگر در روستاهای جنوب لبنان نام محمود احمدی نژاد را بزبان بياوريد مردم بلافاصله صلوات می فرستند».


XS
SM
MD
LG