لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۴

«مساله عراق راه حل نظامی ندارد»


فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق می گوید بحران عراق راه حل نظامی ندارد
فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق می گوید بحران عراق راه حل نظامی ندارد

ژنرال ديويد پترائوس فرمانده نيروهای نظامی آمريکايی در عراق روز پنج شنبه هشتم ماه مارس گفت کشمکش ها و خشونت های عراق، راه حل نظامی ندارد.


به گفته ژنرال پترائوس، رهبران عراق بايد با همه جناح های اين کشور وارد مذاکره شوند.


فرمانده نيروهای آمريکايی در اولين مصاحبه مطبوعاتی خود از زمان انتصاب به اين مقام گفت با شنيدن خبر بمبگذاری انتحاری روز سه شنبه که در پی آن ۱۱۷ زوار شيعه کشته شدند، احساس «شرمساری و اندوه» کرده است.


به گفته او «تبهکارانی بدون روح» اين چنين کشتاری را انجام می دهند تا عمليات فردالقانون را که در آن ۹۰ هزار تن شرکت دارند، با اختلال رو به رو سازند.


به گفته فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق، مساله عراق راه حل نظامی ندارد و عمليات نظامی برای بهبود شرايط ضروری است، اما کافی نيست

ارتش آمريکا برای حمايت از اين عمليات، بيش از ۲۱ هزار نيروی اضافی را به بغداد و استان انبار اعزام کرده است.


با اين حال ژنرال پترائوس می گويد نبايد بيش از حد از ارتش انتظار داشت و هشدار داد که تکميل برنامه امنيت عراق، به ماه ها زمان نياز دارد.


به گفته او «مساله عراق راه حل نظامی ندارد و افزود عمليات نظامی برای بهبود شرايط ضروری است، اما کافی نيست.»


فرمانده نيروهای آمريکايی در عراق تاکيد کرد که مذاکرات سياسی بايد همه گروه ها از جمله گروه های مخالف نوری المالکی نخست وزير عراق را در بر بگيرد و اين مذاکرات به گفته او، می تواند ضامن موفقيت تلاش ها برای حل بحران باشد.


آقای پترائوس گفت يکی از پنج تيپ ارتش، مستقر شده و تيپ های ديگر در حال استقرار هستند و باقی آنها تا ماه ژوئيه مستقر خواهند شد.


مخالفت با پيشنها د عمر موسی برای حل بحران عراق


رهبران شيعه عراق روز پنج شنبه هشتم ماه مارس بار ديگر از اظهار نظر عمر موسی دبير کل اتحاديه عرب که خواستار درگير شدن شورای امنيت سازمان ملل متحد در حل بحران عراق شده بود، مخالفت کردند.


نوری المالکی نخست وزير عراق گفت اينچنين اظهارنظرهايی می تواند بر کنفرانس امنيت عراق سايه افکند.


رهبران شیعه عراقی با پیشنهاد درگیر کردن شورای امنیت سازمان ملل متحد برای حل مساله عراق، مخالف هستند

ائتلاف عراق يکپارچه نيز طی بيانيه ای اعلام کرد که اظهارنظر آقای موسی «دخالت وقيحانه» در امور داخلی عراق محسوب می شود.


اين بيانيه می افزاد: «در عين حال ما اميدواريم که کنفرانس منطقه ای که قرار است در دهم ماه مارس در بغداد برگزار شود، تحت الشعاع مواضع اينچنينی قرار نگيرد و بر تلاش ها برای حل بحران عراق تاثير منفی نگذارد.»


اتحاديه عرب: لغو قوانين تبعيض آميز در عراق


عمر موسی، دبير کل اتحاديه عرب، طی طرحی که به گفته وی می تواند بحران عراق را کاهش دهد، خواستار درگير شدن شورای امنيت سازمان ملل متحد در پايان دادن به خشونت های عراق شده بود.


عمر موسی گفت حکومت عراق بايد در قانون اساسی خود بازنگری کند و قانونی هايی را که امتيازهای ويژه به شيعيان و کردها می دهد لغو کند

اتحاديه کشورهای عرب روز يکشنبه، چهارم مارس، از شورای امنيت سازمان ملل متحد خواست تا جدول زمانبندی خروج نيروهای خارجی از عراق را تعيين کند.


عمر موسی گفت حکومت عراق بايد در قانون اساسی خود بازنگری کند و قانونی هايی را که امتيازهای ويژه به شيعيان و کردها می دهد لغو کند.


تقسيم عادلانه ثروت در عراق، خلع سلاح شبه نظامی ها و خروج نيروهای خارجی از عراق، از جمله پيشنهادهای طرح جديد است.


عمر موسی در سخنرانی خود در گردهمايی وزيران امور خارجه کشورهای عرب گفت که اين پيشنهادها بايد در قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل گنجانده شود و همه طرف ها مجبور به اجرای آن شوند.


XS
SM
MD
LG