لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۵

روسيه خواهان انعطاف در مقابل ايران شد


سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه می گوید آمریکا باید انعطاف بیشتری در مقابل ایران نشان دهد
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه می گوید آمریکا باید انعطاف بیشتری در مقابل ایران نشان دهد

سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه روز چهارشنبه، چهاردهم فوريه گفت تحريم ها ابزار لازم برای حل مساله هسته ای ايران نيست و بايد بر مذاکره تاکيد کرد.


آقای لاوروف گفت روسيه از آن قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد حمايت خواهد کرد که بر اساس آن مذاکرات با ايران از سر گرفته می شود.


وزير امور خارجه روسيه افزود قطعنامه ها و تحريم ها چيزی نيست که بايد در اين لحظه بر آن تمرکز شود.


به گفته وزير امور خارجه روسيه، آنچه بايد بر آن تمرکز کرد«يافتن راه هايی برای بيرون آمدن از بن بست کنونی و ايجاد شرايط لازم برای از سر گيری مذاکرات است.»


آقای لاوروف که در پرواز از دهلی نو به ابوظبی به پرسش های خبرنگاران پاسخ می داد، افزود: «اگر قطعنامه جديد به آغاز مذاکرات کمک کند، از آن حمايت خواهيم کرد.»


از سوی ديگر، اينترفکس از وزير امور خارجه روسيه نقل کرده که ايالات متحده آمريکا در مقابل برنامه هسته ای ايران، «همان انعطافی» را نشان دهد که در مقابل برنامه هسته ای کره شمالی نشان داده است.


اگر قطعنامه جديد به آغاز مذاکرات با ایران کمک کند، از آن حمايت خواهيم کرد
وزیر امور خارجه روسیه

آقای لاوروف گفته است تلاش های آمريکا در رابطه با کره شمالی گام هايی را برای تعامل با اين کشور ميسر کرد.


او افزود:«مايلم همين انعطاف را در برخورد با برنامه هسته ای ايران نيز مشاهده کنم.»


فرانسه: ديپلماسی راه حل بحران هسته ای ايران است


فيليپ دوست بلازی، وزير امور خارجه فرانسه نيز روز چهارشنبه، چهاردهم فوريه، گفت کشورش متقاعد شده که «ديپلماسی»، کماکان می تواند بحران هسته ای ايران را حل کند.


وزير امور خارجه فرانسه افزود که باور دارد ايالات متحده آمريکا، نقشه ای برای حمله به جمهوری اسلامی ايران ندارد.


اين مقام بلند پايه دولت فرانسه، با بيان اينکه معتقد است در ميان رهبران تهران بر سر سياست های محمود احمدی نژاد در پرونده هسته ای، اختلاف نظر وجود دارد، گفت که دو دستگی در ميان آنها، اين اميد را افزايش داده که سرانجام مذاکرات با ايران، به ثمر برسد.


او گفت:« ما معتقديم که يک راه حل ديپلماتيک، وجود دارد و باور ما اين است که هيچ گونه راه حل نظامی برای بحران هسته ای ايران، وجود ندارد.»


آقای دوست بلازی در پاسخ به خبرنگاری که پرسيد آيا از نظر وی ممکن است ايالات متحده، برای نابود کردن برنامه هسته ای ايران، دست به اقدام نظامی بزند؟ گفت: «ايالات متحده به ما گفته است که گزينه نظامی، هم اکنون در برنامه آنها وجود ندارد. ما مطلقا دليلی نداريم که در اين مورد به آنها شک کنيم.»


بر اساس قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنيت سازمان ملل متحد، ايران تا بيست و يکم ماه فوريه فرصت دارد به همه فعاليت های هسته ای مربوط به چرخه سوخت هسته ای پايان دهد

بر اساس قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنيت سازمان ملل متحد، ايران تا بيست و يکم ماه فوريه فرصت دارد به همه فعاليت های هسته ای مربوط به چرخه سوخت هسته ای پايان دهد و در غير اين صورت با تحريم های جديد و گسترده تری رو به رو شود.


جمهوری اسلامی تاکنون با تعليق غنی سازی اورانيوم موافقت نکرده است.


بر پايه قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد، انتقال هرگونه فن آوری و يا ابزار و موادی که می تواند درغنی سازی اورانيوم به کار گرفته شوند، به ايران ممنوع است.


اتحاديه اروپا نيز در راستای اجرای قطعنامه، در نظر دارد تحريم های همه جانبه ای را عليه ايران اعمال کند.


اين قطعنامه همچنين کمک های فنی آژانس بين المللی انرژی اتمی در زمينه های مربوط به غنی سازی اورانيوم، چرخه سوخت هسته ای و رآکتورهای توليد آب سنگين را ممنوع کرده است.


کاهش چشمگير کمک های فنی آژانس به ايران


آژانس بين المللی انرژی اتمی در راستای اجرای قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران، کمک های فنی خود به ايران را پنجاه درصد کاهش داد.


در راستای اجرای قطعنامه شورای امنیت، از مجموع ۵۵ پروژه کمک فنی آژانس بین المللی انرژی اتمی به ايران ده پروژه به طور کامل و بخش هايی از ۱۲ پروژه ديگر قطع شده است

از مجموع ۵۵ پروژه کمک فنی آژانس به ايران ده پروژه به طور کامل و بخش هايی از ۱۲ پروژه ديگر قطع شده است.


بر اساس گزارش محمد البرادعی مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی هر گونه کمک فنی آژانس به ايران که بتواند در زمينه غنی سازی اورانيوم يا آمايش سوخت هسته ای و يا در زمينه توليد آب سنگين به کار رود، قطع می شود.


در بخشی از اين گزارش آمده است: «در مواردی که مساله امنيت هسته ای به طور مستقيم با ايمنی انسان و محيط زيست يا با نيازهای پايه ای انسانی مربوط می شود، اين کمک ها می تواند ادامه يابد.»


کمک های فنی آژانس بين المللی انرژی اتمی به ايران، به طور معمول شامل زمينه های پزشکی، مديريت مواد راديولوژيکی مصرف شده، ايمنی و آموزشی نيز هست.


نحوه و ميزان کمک های فنی آژانس به ايران، توسط گروهی از کارشناسان آژانس بازنگری شده است. قرار است محمد البرادعی اين گزارش را در جلسه ماه مارس شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی، برای تاييد، به اعضای شورا ارايه کند.


XS
SM
MD
LG