لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۰۴

اعتصاب معلمان و وعده های وزیر آموزش و پرورش


در تجمع دهم فروردين ماه، تصميم گرفته شد که معلمان در روزهای ۲۶ و ۲۷ فروردين و نهم ارديبهشت از رفتن به کلاس های درس خودداری کنند.
در تجمع دهم فروردين ماه، تصميم گرفته شد که معلمان در روزهای ۲۶ و ۲۷ فروردين و نهم ارديبهشت از رفتن به کلاس های درس خودداری کنند.

روز یکشنبه در بسياری از شهرهای ايران معلمان از رفتن به سر کلاس های درس خودداری کردند. اين نخستين اقدام معلمان، برای اعتصاب و برگزاری گردهمايی در فروردين و ارديبهشت محسوب می شود.


در تجمع دهم فروردين ماه، تصميم گرفته شد که معلمان در روزهای ۲۶ و ۲۷ فروردين و نهم ارديبهشت از رفتن به کلاس های درس خودداری کنند. به علاوه، قرار براين شد که معلمان در روزهای ۱۲ ارديبهشت درمقابل اداره های آموزش و پرورش، و در روز ۱۸ ارديبهشت در مقابل مجلس شورای اسلامی، يک گردهمايی کشوری را برگزار کنند.


معلمان خواستار اجرای لايحه مديريت خدماتی، پايان برخوردهای انتظامی و امنيتی با معلمان، آزادی تمامی معلمان بازداشتی، عذرخواهی دولت از ضرب و شتم معلمان و نيز محمود فرشيدی وزير آموزش و پرورش هستند

معلمان خواستار اجرای لايحه مديريت خدماتی، پايان برخوردهای انتظامی و امنيتی با معلمان، آزادی تمامی معلمان بازداشتی، عذرخواهی دولت از ضرب و شتم معلمان و نيز محمود فرشيدی وزير آموزش و پرورش هستند. اما اين درخواست ها، تاکنون با سکوت يا مخالفت محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران، مواجه شده است.


در اين ارتباط، گزارش ها، از خودداری معلمان از رفتن به سر کلاس های درس دراستان های تهران، مرکزی، کردستان، اصفهان، اردبيل، کرمان، آذربايجان شرقی، آذربايجان غربی، خراسان شمالی، مازندران، همدان، زنجان و قزوين حکايت دارد.


بازداشت معلمان همچنين ادامه دارد


خبرگزاری کار(ايلنا)، روز دوشنبه، خبر داد که سه نيروی لباس شخصی، علی اکبر باغانی، دبير کل کانون صنفی معلمان ايران را در مدرسه راهنمايی رشد در منطفه هفتم تهران، بازداشت کرده اند.


آقای باغانی در جريان سرکوب تجمع معلمان در روز ۲۳ اسفند ماه بازداشت و روز هشتم فروردين ماه آزاد شده بود.


ايلنا بازداشت دبير کل کانون صنفی معلمان ايران، يکی از نهادهای پيگير مطالبات معلمان را امری بی سابقه در محيط های آموزشی دانست و افزود: معمولا، مسايل قضايی معلمان يا دانش آموزان، به صورت محرمانه و از طريق حراست اداره آموزش و پرورش انجام می شود تا حرمت محيط های آموزشی و معلمان حفظ شود.


در روزهای اخير، شش نفر از اعضای هيات مديره کانون صنفی معلمان، که در روزهای ۲۲ و ۲۵ فروردين، به معاونت امنيت دادسرای تهران احضار شده بودند، بازداشت و برای ادامه آنچه که تحقيقات ناميده شده است، به زندان اوين منتقل شدند

در روزهای اخير، شش نفر از اعضای هيات مديره کانون صنفی معلمان، که در روزهای ۲۲ و ۲۵ فروردين، به معاونت امنيت دادسرای تهران احضار شده بودند، بازداشت و برای ادامه آنچه که تحقيقات ناميده شده است، به زندان اوين منتقل شدند. نام اين شش نفر، حميد پوروثوق نايب رييس کانون، محمود باقری، محمدتقی فلاحی، علی‏اصغر منتجبی، محمدرضا رضايی و عليرضا اکبری نبی است.


همچنين، درهفته جاری، يکی از معلمين کرج به نام اسدی، به مراجع قضايی احضار شد.


پيش از اين نيز حدود ۴۵ نفر از معلمان در شهر همدان توسط نيروهای انتظامی بازداشت شدند که تاکنون به جز چهار نفر، بقيه معلمان بازداشت شده آزاد شده اند.


به گزارش سايت کانون صنفی معلمان ايران، آقايان جليليان، فروزانفر، صادقی، نادری و نجفی پس از نزديک به ۱۰ روز زندان آزاد شدند . اين در حالی است که آقايان قديمی، زفاهيت، زارعی و غلامی هنوز در بازداشت به سر می برند.


آقای نجفی عضو هيات مديره کانون صنفی معلمان همدان درمصاحبه ای با اين سايت، در مورد شرايط زندان چنين گفته است: «شب اول، شرايط بسيار بدی در بازداشتگاه داشتيم. ما را با دستبند به بازداشتگاه مبارزه با مواد مخدر بردند، که هيچ امکاناتی نداشت، و يک نفر از معتادان محترم هم آنجا بودند. سرويس بهداشتی آنجا بسيار کثيف بود، به طوری که قابل استفاده نبود».


وی افزود: «به ۱۸ معلم بازداشت شده، ۱۵ پتو داده بودند. در حالی که کف زمين سيمانی بود و موکت نداشت. بازداشتگاه همچنين بسيار تاريک بود، به طوری که از زندان سلول انفرادی بدتر بود».


آقای نجفی با اشاره به اين موضوع که معلمان بازداشتی، در طول مدت بازداشت، پشم بند بر چشمان خود داشتند، گفت: «از ما برای آزادی، تعهد خواستند. ما در پاسخ آنها گفتيم که کار غير قانونی نکرده ايم تا تعهد بدهيم».


بازداشت معلمان در شهرهای تهران و همدان در شرايطی صورت گرفته که نيروی انتظامی اعلام کرده است در سال جديد خورشيدی، هيچ گونه دستگيری معلمان از سوی ماموران اين نيرو انجام نگرفته است

گفتنی است که اين بازداشت ها در شهرهای تهران و همدان در شرايطی انجام گرفته که نيروی انتظامی اعلام کرده است در سال جديد خورشيدی، هيچ گونه دستگيری معلمان از سوی ماموران اين نيرو انجام نگرفته است.


وعده های وزير آموزش و پرورش


با برگزاری اعتصاب معلمان، که به گفته مقام های وزارت آموزش و پرورش، با استقبال معلمان مواجه نشده است، محمود فرشيدی، وزير آموزش و پرورش، با اشاره به توجه ويژه دولت نهم به حل مسايل و مشکلات معيشتی و رفاهی فرهنگيان، از تصميمات جديد دولت برای حل اين مشکلات خبر داد.


محمود فرشيدی گفت که هيات دولت مقرر کرده است برای رفع مشکلات رفاهی معلمان و کارکنان آموزش و پرورش، بويژه تأمين مسکن آنها کميته ويژها ی در هر استان تشکيل شود و افزود: بر اين اساس، همه استانداران مکلف شده اند با تشکيل کميته رفاهی معلمان و فرهنگيان، برای تأمين شرايط مناسب شأن معلمان کشور راه کارهای لازم را بررسی کنند و به خصوص، تصميمات لازم تسهيل ساخت و عرضه مسکن برای معلمان، با استفاده از تسهيلات بانکی با اقساط بلند مدت را اتخاذ کنند.


وزير آموزش و پرورش که با خطر استيضاح از سوی ده ها نماينده مجلس شورای اسلامی رو به رو است، با اشاره به اين که برای تضمين اجرای تصميمات اين کميته ها، گروه ويژه ای به رياست معاون اول رييس جمهوری وعضويت تعدادی از اعضای هیأت وزيران، به طور مستمر نتايج عملکرد کميته های استانی را پيگيری می کند، افزود: درکميته های رفاهی استانی معلمان که هر ماه حداقل دو جلسه به رياست استانداران تشکيل می دهند، رؤسای سازمان مديريت و برنامه ريزی، آموزش و پرورش، مسکن و شهرسازی، جهاد کشاورزی، تعاون، ثبت اسناد و املاک استان ها و نمايندگان شوراهای اسلامی شهر و بانک های استان عضو هستند.


وزير آموزش و پرورش همچنين در خصوص ميزان افزايش حقوق معلمان در سال ۱۳۸۶ گفت: دولت همان طور که در سال گذشته با عنايت ويژه به معلمان، ميزان افزايش حقوق آنها را بيشتر از ساير کارکنان در نظر گرفت، امسال با اعمال روش پلکانی، تفاوت محسوسی در افزايش حقوق معلمان نسبت به ساير کارمندان قايل شده است.


به علاوه، محمود فرشيدی از تصميم اين وزارتخانه برای اهدای ۵۰۰ هزار ريال بن کالا به معلمان، به مناسبت فرا رسيدن هفته معلم، خبر داد.


  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG