لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۲۰

نشست پاریس؛ تاکید اوباما بر ضرورت مقابله با گرمایش زمین


باراک اوباما
باراک اوباما

شماری از رهبران کشورهای حاضر در نشست پاریس روز دوشنبه ۳۰ نوامبر بر تلاش برای دستیابی به پیمانی برای محدود کردن روند گرمایش زمین تاکید کرده‌اند.

به گزارش رویترز، باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا در نشست پاریس گفته است: آنچه می‌تواند ما را امیدوار کند این است که ما (در آستانه) یک نقطه عطف قرار داریم، لحظه‌ای که حاکی از آن است که بالاخره همه مصمم هستیم که کره زمین را نجات دهیم، در حقیقت همه ملت‌ها اضطرار چالش‌های پیش روی را احساس می‌کنند و این فهم که توان لازم برای انجام دادن کاری در این زمینه وجود دارد، در حال افزایش است.

باراک اوباما همچنین گفته است: در مقام رهبر بزرگترین اقتصاد جهان و دومین کشور تولید کننده گازهای گلخانه‌ای به اینجا آمده ام که بگویم، ایالات متحده آمریکا نه تنها به نقش خود در ایجاد این مشکل اذعان می‌کند، بلکه خود را متعهد و مسئول می‌داند که برای حل این مشکل اقدام کند.

رییس جمهوری آمریکا با انتقاد از دیدگاه هایی که اقدام برای جلوگیری از گرمایش زمین را دیر می دانند، تصریح کرده است که در این زمینه نباید دیر دست به اقدام زد.

گزارش‌ها حاکی است سران و رؤسای دولت‌های ۱۴۷ کشور جهان، برای شرکت در کنفرانس تغییرات اقلیمی موسوم به «کوپ ۲۱»، تحت تدابیر شدید امنیتی، در «بورژه» واقع در حومه پاریس حضور دارند.

به گزارش رویترز، در حالی نشست پاریس در روز دوشنبه ۹ آذرماه آغاز شد که رهبران کشورهای جهان در سخنرانی‌های خود بر ضرورت مقابله با افزایش گرمایش زمین و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی تاکید کردند.

فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه نیز گفته است، با توجه به روند گرمایش زمین جهان در «نقطه شکست» قرار دارد.

فرانسوا اولاند با گوشزد کردن خطرات قحطی، مهاجرت های عظیم و درگیری‌ها بر‌سر آب در صورت ادامه روند کنونی گرمایش هوا گفت: «اهداف هیچ کنفرانس بین المللی تاکنون به اهمیت این کنفرانس نبوده است».

شی جینپینگ، رییس جمهور چین، نیز گفته است که نشست پاریس نقطه شروعی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی است.

شی جینپینگ گفته است که آمریکا و چین مصمم اند که در این زمینه دست به اقدام بزنند.

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز خواستار اقدامات هرچه سریعتر و عمیق تر جامعه جهانی شد تا میزان افزایش گرمای هوای کره زمین، تا آخر قرن حاضر، از دو درجه سانتیگراد تجاوز نکند.

براساس محاسبات کارشناسان، در صورت ادامه روند کنونی گرمایش هوای کره زمین شماری از شهرهای مهم ساحلی چون نیویورک، توکیو و بانکوک بین سال های ۲۰۵۰ تا آخر قرن حاضر به زیر آب خواهند رفت.

هدف از برگزاری کنفرانس «کوپ ۲۱» رسیدن به توافق بین‌المللی بلندمدتی برای کاهش گازهای گلخانه ای در جو کره زمین است.

XS
SM
MD
LG